Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Bolsjer, bureaukrati og babybukser: Ta' med til vælgermøde

Anne Marie Geisler Andersen drattede om to gange, en baby kan snart forvente nye bukser, og to veninder måtte efterfølgende skylle det hele ned med en øl.

Vinterjakkerne hænger henslængt over stoleryggene. Under et bord ligger et bolsjepapir fra SF i hvide og røde farver. Gad vide, hvor de egentlig er produceret?

I den ene side står De Radikales Anne Marie Geisler Andersen på et roll-up banner, men den radikale spidskandidat til valget den 21. november er dog ikke selv til stede denne aften. Pludselig vælter banneret ned i hovedet på en sagesløs kvinde, der sammen med tre kvindelige kollegaer er mødt frem med en helt klar agenda.

Jakob Lose fra Venstre og Connie Geissler fra Socialdemokratiet er også rullet op her til aften. Det samme er Enhedslisten, men det er uden et billede af spidskandidat Sarah Nørris, for det bruger man altså ikke i Enhedslisten.

Omkring 100 personer er nu troppet op for at overvære debatten, og folk får naturligvis lige forsynet sig med valgflæsk i form af slik, pastiller og flyers inden, debatten tager sin begyndelse. Vi kommer dog skidt fra land. Ingen har ulejliget sig med et mikrofontjek inden mødet, så det hyler og skratter og runger og piver og giver associationer til en Star Wars film. Karin Schwartz fra Alternativet mener med et skævt smil, at det er Peter Nikolajsens skyld. Det er Liberal Alliances spidskandidat naturligt nok ikke enig i og giver kærligt igen.

Det er varmt i salen
Godt en halv time inde i mødet begynder den første at blunde. Men klokken er også 19.38, og der er skruet fint op for varmen i Storm P salen denne torsdag aften. Det er ham vel undt, det har sikkert været en lang dag, og emnet handler om New Public Management.

Måske nok lidt snævert, men egentlig ganske interessant, selvom de fleste er helt på linje med hinanden. Bureaukrati, personalekontrol og afrapportering er ikke vejen frem, siger de fleste og forsøger at argumentere for, hvad løsningen så er på problemet.

Som vanligt er nogle mere overbevisende end andre. Som vanligt er nogle mere realistiske end andre. Som vanligt er nogle sjovere end andre.

Babybukser er på vej
Borgmesterkandidat John Snedker er også mødt frem, selvom han ikke deltager i debatten. Han nikker ivrigt, når han er enig i de ting, der bliver sagt. Skråt bag ham har en kvinde taget strikketøjet frem. Man kan vel ligeså godt være lidt produktiv, når man nu alligevel bare sidder og lytter på en halvhård plasticstol. Barnebarnet, der snart kan se frem til et par nye babybukser, er sikkert også fint tilfreds med den prioritering.

Ordstyrer Poul-Erik Hansen, der også kæmper sin mikrofonkamp, bemærker, hvor det bærer hen, og han kalder klogt en timeout og ti minutters pause.

Rygerne griber resolut vinterjakkerne for at komme ned og suge lidt nikotin, mens andre straks søger mod bolsjerne for at få et tiltrængt sukker-shot. SF’s Diana Mose Olsen og Det Konservative Folkepartis May-Britt Andrea Andersen snupper en snak med nogle af tilhørerne, mens Olfert Krogh fra Dansk Folkeparti og Anne-Margrethe Hansen fra Borgerlisten bliver siddende på deres dertil indrettede og venter.

Anne Marie falder igen
Klokken har ringet ind til anden omgang, da Anne Marie Geisler Andersen endnu engang dratter om. Denne gang dog ikke ned i hovedet på nogen.
De Radikales repræsentant, Oluf Dragsbo, forsøger at få hende rejst op, men må have assistance fra Sarah Nørris, der pædagogisk fortæller ham, hvordan sådan et banner egentlig skal sættes op:

”Der er sådan en stang bagved her, som du skal sørge for at få ned i det lille hul dér. Der sidder også de her to ben foran, det er vigtigt, at du spreder dem noget mere på hende,” lyder det fra Enhedslistens kandidat, der med et grin udbryder, at hun godt kan høre, det lød lidt forkert.

En øl må der til
Vi er videre fra New Public Management i debatten nu, og vores fire kvinder fra tidligere er klare i mælet. Deres dagsorden er folkeskolereformen, og de vil have svar. Det får de, nogle er bedre end andres.

Aftenen lakker mod enden, men sørme om ikke Immanuel Kant også når at snige sig ind. Det handler om at gøre, hvad man siger, men Kant er alligevel nødt til at hvile, for i højtalerne lyder det, at ”biblioteket nu lukker.”

På vej ud taler to veninder sammen om debatten:

”Jeg blev helt overrasket over mig selv. Jeg kunne faktisk godt li’ hende den konservative.”

”Ja, det er godt nok overraskende. Det må vi hellere gå hen og skylle ned med en øl...”

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

NemByg cykelholdet på kursus i førstehjælp: Med de kilometer vi cykler om året, er spørgsmålet ikke, om der sker en ulykke igen, men hvornår

Ugeavisen Esbjerg

Fire dage i sadlen

Ugeavisen Esbjerg

Tilbage til barndommen

Ugeavisen Esbjerg

Patrick er i duoform

Annonce