Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Borgere går til byrådet for at bremse ny butik

Aldi vil gerne bygge en ny butik i Højvangskvarteret. Det vil naboer ikke uden videre finde sig i.
Annonce

Protest: Mere end 70 beboere har skrevet under på et brev, som alle medlemmer af Esbjerg Byråd samt topchefer i den kommunale administration har fået.

Brevet er udtryk for en protest mod en ny butik i deres kvarter. Det er nemlig kommet som en overraskelse for en del beboere i Højvangskvarteret, at Aldi er langt med planer om at bygge en ny 1.200 kvadratmeter stor butik overfor Netto på Højtoftevej.

Fem villaer i kvarteret skal i givet fald rives ned for at give plads til den nye butik. Aftalerne om at købe de fem villaer er allerede på plads mellem Aldi og de fem villaejere, så det er ikke dem, der er overraskede eller protesterer. Det er naboer til den mulige nye butik samt andre beboere i villakvarteret. De frygter, hvad en ny stor butik overfor Netto vil gøre ved trafiksikkerheden, og så er de nærmeste naboer ikke vilde med at bytte deres nuværende udsigt til huse og haver ud med synet af en butik.

Annonce

Fem hovedpunkter

I det lange brev til politikere og embedsværk argumenterer de utilfredse og bekymrede naboer til den mulige nye Aldi-butik for et nej til projektet. Deres hovedargumenter ridser de i brevet op i disse fem punkter:

1. Butiksbyggeriet medfører nedbrydning af fem villaer med haver og træer. Det vil helt  forandre kvarterets fredelige karakter, lys og miljø.

2. Butikken vil give kvarterets beboere store støjgener fra vareindlevering, affaldshåndtering og kunders smækkende bildøre syv dage om ugen.

3. Butikken vil betyde masser af ekstra trafik i et kvarter, hvor der færdes mange skolebørn, som skal over Spangsbjerg Kirkevej, og hvor der i forvejen er farlige trængselsproblemer ved den eksisterende Netto, især i myldretiden morgen og eftermiddag.

4. Esbjerg Kommune gav i 2011 Netto afslag på en til sammenligning lille udvidelse af den eksisterende butik i kvarteret. Kommunen begrundede afslaget med, at en udvidelse ville give støjgener, lede trafik længere ind i boligområdet og ændre væsentligt på villakvarterets karakter. Butiksudvidelsen ville således være i strid med beboernes forventninger til kvarteret. Det er, mener vi, aktuelle og gode grunde til også at afvise Aldis butiksbyggeri.

5. Esbjerg Kommune lægger mange kræfter i at tiltrække nye indbyggere. At tillade et stort butiksbyggeri midt i et af Esbjergs stille og attraktive boligområder trækker i den stik modsatte retning.

Annonce

Håber politikerne lytter

Talsmand for oprøret mod den nye butik er advokat Peter Boe Christensen, som selv bor i kvarteret.

- Vi synes jo, at vore argumenter er gode, så de har været vigtigt for os at få dem afsted til alle byrådsmedlemmer, inden de skal træffe beslutning om at sige ja eller nej til den nye Aldi-butik. Vi mener ikke, der er brug for den. Vi mener ikke, at et ja ville være fair overfor den Netto-butik i kvarteret, der for nogle år siden fik nej til at udvide. Og vi synes, der er tomme butikker nok andre steder, som kunne rumme en ny Aldi. Vi håber, politikerne lytter, siger Peter Boe Christensen til Ugeavisen Esbjerg.


Butikken vil betyde masser af ekstra trafik i et kvarter, hvor der færdes mange skolebørn, som skal over Spangsbjerg Kirkevej.

Fra brevet til Esbjerg Byråd
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce