Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Borgmester: Anne Marie Geisler Andersen blander sine kasketter i mobbesag

Jesper Frost Rasmussen mener ikke, Esbjerg Kommune har overtrådt loven i mobbesagen. Arkivfoto: Esbjerg Kommune/Torben Meyer
Anne Marie Geisler Andersen blander sine kasketter. Hun kan ikke både være bisidder og politiker, mener borgmester Jesper Frost Rasmussen og fastslår, at Esbjerg Kommune håndterer personalesager efter den danske model.

Svar på tiltale: Når Radikale Venstres byrådsmedlem Anne Marie Geisler Andersen kritiserer Esbjerg Kommune for manglende indsigt i mobbesag og for ikke at overholde sin notatpligt, så blander hun sine kasketter, mener Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V).

- Der tages ikke referater, når jeg mødes med byrådsmedlemmer for at drøfte konkrete sager, men Anne Marie Geisler Andersen betragter sig åbenbart nu som bisidder for lederen (den nu tidligere ansatte, red.), og samtidig agerer hun som byrådsmedlem – altså som et medlem af kommunens ledelse. Det er selvsagt noget forvirrende og en uhensigtsmæssig sammenblanding af rollerne. Og man kan ikke zappe rundt mellem rollerne efter forgodtbefindende, siger Jesper Frost Rasmussen og henviser til Esbjerg Kommunes politikerhåndbog for Esbjerg Byråd.

Heri fremgår det:

Annonce

”Det er vigtigt at skille rollerne ad som henholdsvis byrådsmedlem og bisidder/partsrepræsentant for en borger. Et byrådsmedlem har en udvidet adgang til oplysninger via sagsindsigten samt rådgivning fra det kommunale system, men denne adgang kan ikke benyttes, når et byrådsmedlem optræder som bisidder eller partsrepræsentant og dermed som privatperson.”

Anne Marie Geisler Andersen erkender, at hun i løbet af de to år har engageret sig i sagen, men hun fastholder, at hun fra begyndelsen forsøgte at rejse den som politiker.

- Kommunen kan jo ikke have betragtet mig som bisidder, for efterfølgende gav de mig netop sagsindsigt. Jeg blev kontaktet som politiker af borgeren, og jeg gik til borgmesteren som politiker, fordi jeg håbede, han tog ansvar i sagen. Men jeg er desværre blevet involveret unødigt meget i sagen, blandt andet fordi kommunaldirektøren har sendt mig i byen for at undskylde, og fordi man ikke selv ville tage hånd om den, siger hun.

Der er jo ikke noget nyt i, at Anne Marie Geisler ikke kan pege på mig som borgmester - hun vil heller ikke umiddelbart pege på Jakob Lykke. Hun har jo hele tiden sagt, at hun ikke kan tage stilling før på valgnatten, så man ved jo ikke, om man får en rød eller en blå borgmester med en stemme på Radikale Venstre.

Jesper Frost Rasmussen og kritikken af hans virke som borgmester

For to år siden sagde Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen ja til at lytte til sagen om en nu tidligere ansat i Esbjerg Kommune, der er beskrevet på den foregående side her i avisen. Men selvom han deltog i mødet, så gjorde han det også klart, at personalesager håndteres efter den danske model.

Trivselsmåling

- Jeg blev kontaktet af byrådsmedlem Anne Marie Geisler Andersen, da hun havde været i dialog med en tidligere leder, som gerne ville fortælle mig om sin oplevelse i en personalesag, hvilket jeg sagde ja til, men dog samtidig gjorde det klart, at jeg ikke kunne gå ind i en konkret personalesag, da den jo håndteres efter den danske model i de systemer, der er aftalt i overenskomsterne, siger borgmesteren, der ikke kan gå i detaljer med den konkrete sag.

Han forholder sig overhovedet ikke til, hvordan vi håndterer den slags mobbesager, eller at kommunaldirektøren taler mod bedrevidende. Det er ikke første gang, han bruger det kneb, når han ikke vil forholde sig til en grim sag, så forsøger han at skyde på min person i stedet.

Anne Marie Geisler Andersen

- Jeg kan ikke kommentere på den konkrete personalesag, men jeg kan dog ikke genkende det forløb, som Anne Marie Geisler Andersen beskriver. Jeg har dog fra starten taget sagen alvorligt og kan sige, at som opfølgning på den seneste trivselsmåling har ledelsen og arbejdsmiljørepræsentanterne særligt fokus på at forebygge og håndtere mobning i Esbjerg Kommune. Og trivselsmålingerne viser faktisk flotte resultater, siger Jesper Frost Rasmussen og understreger, at han er opmærksom på, at sagen i dag er endt hos det kommunale tilsyn.

- Det er ikke min opfattelse, at vi har overtrådt loven i sagen, men hvis det kommunale tilsyn mener, vi har begået fejl i håndteringen af sagen og henvendelserne fra et byrådsmedlem, retter vi naturligvis op på det og lærer heraf, siger borgmesteren.

Ugeavisen Esbjerg har været i telefonisk kontakt med kommunaldirektør Rikke Vestergaard, som Anne Marie Geisler Andersen beskylder for ikke at overholde sin sandhedspligt. Kommunaldirektøren har ønsket kun at svare per mail til avisen:

"Det er en personalesag, der er behandlet i Børn og Kultur, og hvor der for mere end to år siden er indgået en fratrædelsesaftale med den daværende ledende medarbejder og dennes faglige organisation. Jeg har ikke yderligere at tilføje."

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Erling stopper: Education Esbjerg jagter ny leder

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Droppede lovparagraffer for de firbenede venner

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Olila vender tilbage til Kongensgade i version 2.0

Ugeavisen Esbjerg

Lanternen bliver forsinket

Ugeavisen Esbjerg

Dansk offshore har mistet en af sine mest innovative profiler

Ugeavisen Esbjerg

Kort Stormgade-strækning kan blive til et helt nyt byrum

Ugeavisen Esbjerg

Ny klimaplan skal debatteres i Ribe, Bramming og Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

2021 slog alle rekorder – mæglere forventer fortsat gode tider på boligmarkedet

Ugeavisen Esbjerg

Nu er sivegade-idé stendød

Ugeavisen Esbjerg

Politiet søger vidner til en voldshændelse i Tjæreborg

Ugeavisen Esbjerg

Til marts er der bagerbrød i bilruden

Ugeavisen Esbjerg

Kom med dit bud: Nu kan du indstille kandidater til Frivillighedsprisen 2022

Ugeavisen Esbjerg

Du må meget gerne blive hængende

Ugeavisen Esbjerg

Flere SSA'ere skal ud at gøre gavn

Ugeavisen Esbjerg

Nye muligheder mod corona: Drop-in-vaccination og test af de helt små

Ugeavisen Esbjerg

Navnenyt: Ny ledende overlæge til Klinisk Diagnostisk Afdeling på SVS

Ugeavisen Esbjerg

Navnenyt: Rikke Larsen er ny it-chef på Sydvestjysk Sygehus

Ugeavisen Esbjerg

Andet hold SSa'ere er uddannet

Ugeavisen Esbjerg

Nye SSA'ere er klar til virkeligheden

Ugeavisen Esbjerg

Fanø får et nyt badehotel

Ugeavisen Esbjerg

To nye skibe hos Esvagt

Ugeavisen Esbjerg

Larsen bliver - Halilovic smutter

Ugeavisen Esbjerg

En skorstensfejer kravler ned og en anden kravler op

Annonce