Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Borgmester fortryder alt for sen indblanding

Det er ikke ledelsens ansvar at have styr på alle detaljer i forvaltningen, mener borgmester.
Annonce
Borgmester Sofie Valbjørn er klar i mælet, når hun på vegne af byrådet svarer på det åbne brev fra Dansk Socialrådgiverforening. I sit svar skriver hun blandt andet: ”Med håndteringen af de tre konkrete sager viser BDO-rapporten med al tydelighed, at der er begået fejl. Kritikken må vi alle tage til os og lære af, og i fællesskab må vi påtage os vores del af ansvaret for både ledelse og medarbejdere. Den dialog er vi startet på internt i Fanø Kommune, og vi ser frem til, at vi i fællesskab, ledere og medarbejdere på hele børneområdet i Fanø Kommune, får styrket kvaliteten og genoprettet tilliden til vores ledere og medarbejdere.”
”Brevet indeholder en klar kritik af kommunaldirektøren og borgmesteren i Fanø Kommune, at vi har blandet os. Ja, det er ifølge Socialrådgiverforeningen nærmest vores skyld, at der er foretaget en så kritisabel sagsbehandling, og at grundlæggende arbejdsgange og procedurer ikke er sikret. Det er vi selvfølgelig ikke enige i. En borgmester og en kommunaldirektør hverken kan eller skal være inde i alle sager i Fanø Kommune, hverken på børneområdet, voksenområdet, byggesagområdet eller alle andre områder,” skriver borgmesteren og fortsætter: ”Men vi lytter, når borgere retter henvendelse til os, og vi undersøger, hvad det drejer sig om. Det gjorde jeg som borgmester og kommunaldirektøren i de tre omtalte børnesager, og det er korrekt, at vi greb ind og stoppede sagsbehandlingen. Det fortryder vi ikke, det var nødvendigt. Vi fortryder kun, at vi ikke gjorde det tidligere, når vi nu ser tilbage på forløbet.”
Annonce

Skal lære af fejl

Desuden skriver Sofie Valbjørn i sin replik til det åbne brev fra fagforeningen: ”Det har vi i hele organisationen lært af, og vi skal i fællesskab ledere og medarbejdere sikre, at dette ikke sker igen, og at vi lærer af de fejl, vi har lavet. Gør vi ikke det, kan det ske igen, og det må det ikke. Det er altafgørende at have faglig ledelse i en organisation, så man sikrer, at de faglige krav til sagsbehandling er opfyldt - det hverken kan eller skal vi som øverste ledelse eller politikere sikre. Vores ansvar er at sørge for, at vi i organisationen har kompetente ledere og medarbejdere, der kan sikre det faglige niveau”, skriver hun og understreger senere, at Fanø Kommune ser frem til at sikre medarbejderne gode arbejdsforhold i samarbejde med fagforeningen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce