Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Borgmester jubler: Det har jeg kæmpet for fra første dag på kontoret

Tirsdag blev en ny udligningsreform præsenteret på Christiansborg. I Esbjerg var borgmester Jesper Frost Rasmussen en glad mand.

Annonce

Det er en god dag på kontoret for Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V). Tirsdag før middag kunne han følge med i pressemødet fra Christiansborg, hvor en ny reform af den kommunale udligning, der overfører penge mellem kommunerne, blev præsenteret.

Bag forliget står et bredt flertal i Folketinget. Regeringen er sammen med Venstre, Radikale, SF og Alternativet nået til enighed. Og mens nogle kommuner taber på reformen, så er Esbjerg blandt vinderne.

- Jeg er glad for, at der er kommet en bred aftale. Det her har jeg kæmpet for fra første dag på borgmesterkontoret. Nu er der budgetsikkerhed, så vi ikke skal kæmpe fra år til år. Nu er der trukket en streg, der sikrer en mere rimelig fordeling. Den vinder Esbjerg heldigvis på, siger Jesper Frost Rasmussen.

Ikke blot sender den nye udligningsreform 36 millioner kroner ekstra til Esbjerg Kommune årligt, det særlige finansieringstilskud, der indtil i dag har været en midlertidig ordning, er blevet permanent. Her får Esbjerg Kommune fremover 106 millioner kroner årligt, mod de cirka 64 millioner kroner Esbjerg før har modtaget.

Som en sidste bonus vil Esbjerg Kommune de kommende to år modtage yderligere 19 millioner kroner årligt. Samlet set betyder det, at Esbjerg Kommune de kommende to år får cirka 100 millioner kroner mere end budgetlagt, og i årene derefter cirka 80 millioner mere end budgetlagt.

- Det kommer til at betyde noget, det er virkelig noget, der gør den kommunale budgetlægning nemmere. Vi var jo virkelig nede og lave hårde besparelser sidste år og forrige år, siger borgmesteren.
Men hvad skal alle millionerne så bruges på?

- Det kommer budgetforhandlingerne til at afgøre, men vi har en bunden opgave, fordi det nationalt er vedtaget, at der skal flere pædagoger i vores dagtilbud. Så kommer vi også til at drøfte nogle af de mest barske besparelser, vi var igennem sidste år, siger Jesper Frost Rasmussen og understreger, at han endnu mangler at nærlæse detaljerne i den nye udligningsreform.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

FysioDanmark udvider

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce