Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Borneo blev til Bornholm: På jordomrejse i Danmark

Store vidder og en flot aftenhimmel er lige noget for to 6-årige tvillingepiger, der efter sommerferien skal begynde i skole. Men inden da er der mange flere eventyr at opleve sammen med mor og far. Foto: Privat
Borneo, Thailand, Malaysia og Australien var blandt rejsedestinationerne, men i stedet er det Bornholm, Tåsinge, Mariager og Assens, der bliver mål for Morten, Louise samt tvillingerne Julie og Sofie. Og måske er det slet ikke så tosset endda.

Louise og Morten Sørensen samt deres døtre Sofie og Julie på seks år er nu på anden måned på vej rundt på deres ”jordomrejse” i Danmark.

En rejse, der er blevet meget anderledes, end hvad der ellers oprindeligt var planlagt. Planen var således lagt, og forude ventede et halvt år på den anden side af jorden, inden tvillingepigerne Julie og Sofie skulle starte i skole. Borneo, Thailand, Malaysia og Australien var plottet ind som nogle af rejsemålene, Louise og Morten havde begge fået orlov fra deres respektive jobs, og et samlet tilbud på alle flyrejserne var netop tikket ind på mail. Og så kom en vis pandemi og flåede planerne fra hinanden…

Familien Sørensen nyder det fine liv rundt i Danmark, hvor hver dag byder på nye oplevelser. Foto: Privat

- Lige da det skete, var det et slag i ansigtet, for nu havde vi jo lige planlagt vores drømmerejse og glædede os til en masse spændende oplevelser sammen som familie, forklarer Morten fra deres nuværende destination på Ærø, mens Louise supplerer:


Vi begynder på arbejde igen den 2. august, så vi kommer senest hjem den 1. august.

Louise Sørensen


- Men hurtigt begyndte vi at se på, hvad der ellers var af muligheder. Inden vi begyndte på planlægningen, havde vi skrevet ned, hvad der var vigtigst for os under rejsen. Det var tid sammen som familie, naturoplevelser, dyreliv, muligheder for træningsfælleskaber, legepladser og eventuelt steder med andre børn.

Annonce

Autocamper fra Tyskland

Ingen steder stod der noget om palmestrande, varme eller eksotiske destinationer. Så hvorfor ikke tage Danmark rundt i stedet for, tænkte det esbjergensiske ægtepar.

- Udfordringen ved at rejse i Danmark er dog, at hotelovernatninger og restaurantbesøg hurtigt ville slå bunden ud af budgettet. Men med en autocamper kunne vi selv lave mad og altid have et sted at overnatte, fortæller Morten Sørensen.


Altså som Vestjyde pinte det mig at bruge så mange penge på noget, jeg ikke havde hverken set fysisk eller prøvekørt.

Morten Sørensen


Louise og Morten opdagede imidlertid hurtigt, at efterspørgslen efter autocampere var eksploderet under coronakrisen, og de modeller, der var tilgængelige i Danmark til en fornuftig pris, var typisk 15 år gamle, lugtede af gammel hund og var ikke noget, Sørensen-familien frivilligt ville tilbringe et halvt år i.

Den ultimative frihed oplever Louise, Morten, Julie og Sofie, når de kører rundt i Danmark i deres helt egen autocamper. Ferien blev ikke som planlagt, den blev meget bedre. Foto: Privat

- Så vi måtte vende blikket mod Tyskland, hvor udvalget er langt større, men hvor efterspørgslen også er proportionalt større. De attraktive autocampere, der blev sat til salg, blev typisk solgt på under en uge, så det var med at være hurtig. Så da drømmevognen kom til salg, købte vi den til prisen efter kun at have set den via en FaceTime fremvisning, griner Louise, mens Morten stemmer i:

- Altså som vestjyde pinte det mig at bruge så mange penge på noget, jeg ikke havde hverken set fysisk eller prøvekørt. Men udlejningsfirmaet, som solgte den, havde kun 5-stjernede anmeldelser, og vores mavefornemmelse var god. Og heldigvis er vi ikke blevet skuffede, fortæller Morten.

Annonce

Før pigerne skal i skole

For ægteparret,, som aldrig før har haft hverken autocamper eller campingvogn, var det en stejl læringskurve, og der var meget at sætte sig ind i både i forhold til valg af autocamper, forskelle mellem danske og tyske gasstandarder og afgiftssystemet i forbindelse med import fra Tyskland. Heller ikke det har de et øjeblik fortrudt.

Sofie og Julie er ude efter aftensmaden. Foto: Privat

- For vi har virkelig fået vores drømmevogn, og den er helt perfekt til vores behov. Når vi ser den stå i solnedgangen, er vi stadig helt nyforelskede i den, siger Louise. Louise og Morten - der arbejder som henholdsvis projektleder hos EmCare og country manager for Danmark hos 2care4 - havde i et stykke tid tænkt på at tage orlov sammen som familie.


Det her med at have sit hus med sig overalt og for pigerne at have et skab med legetøj hver, helt for sig selv, det fungerer bare.

Louise Sørensen


Og det skulle helst være inden, Sofie og Julie begyndte i skole, da det i det tidsrum er lettest at tage afsted.

- Vi ville jo helst ikke tage dem ud af et fællesskab, som de er en del af og så tilbage igen. Så de sluttede i børnehaven, og når vi kommer hjem, så begynder de i skole. Selvfølgelig bliver det en kæmpe omvæltning for dem at skulle begynde i skole, men det er jo en naturlig overgang, som alle børn skal gennemgå, siger Louise, mens Morten fortsætter:

En kop kaffe må der til. Og gerne i solen. Foto: Privat

- De springer så førskolen over, men vi har en rigtig god dialog med deres skole, og vi har aftalt, at vi skriver mail og sender billeder med fortællinger om, hvad vi laver, så de på en måde får kendskab til hinanden, inden der er skolestart i august.

Annonce

Al tid i verden sammen

Parret fortæller endvidere, at den dybereliggende årsag til ønsket om orlov er at være sammen som familie. At have al tid i verden sammen uden at have travlt og skulle noget. At få fælles oplevelser. Særligt Morten, som har arbejdet fuld tid før orloven, har glædet sig til at få mere tid sammen med familien.

- Louise har, siden pigerne kom, arbejdet deltid og været meget sammen med Julie og Sofie. Det har altid været vigtigt for os som forældre og som familie, at vi er vores børns nærmeste relationer. At vi er dem, der præger dem mest, og at pigerne altid ved, vi har tid og overskud til dem, siger Morten.

På rejsen er der masser af tid til at være sammen som familie. Lige det, der var rejsens mål. Foto: Privat

Med orloven føler Sørensen-klanen, at de får et endnu bedre fundament at bygge videre på som familie, når de kommer hjem til hverdagen igen.

- Vi håber jo, at det gør, at vi kommer endnu tættere på hinanden og lærer hinanden endnu bedre at kende. Noget, som vi kan drage nytte af, når vi er hjemme, og skolelivet begynder for Julie og Sofie, mens vi voksne skal i gang med vores jobs igen, lyder det fra Louise.


Det har altid været vigtigt for os som forældre og som familie, at vi er vores børns nærmeste relationer.

Morten Sørensen


Louise og Morten har bevidst ikke planlagt deres rejse rundt i Danmark på forhånd. De vil hellere tage dagene, som de kommer. Nyde nuet der, hvor de er, når de er der.

Søstrene Sørensen i en rolig stund. Foto: Privat

- I øjeblikket er turen kommet til Ærø, hvor vi er på Søby Camping. Det er simpelthen et fantastisk lille sted, hvor vi egentlig bare skulle have haft et par enkelte overnatninger, mens det var dårligt vejr. Men både vi og pigerne nyder det så meget, at vi ikke har det mindste travlt med at komme videre, så nu er vi her på anden uge, siger Morten og fortsætter:

- Ærø er bare en fantastisk ø, og fordi vi er her uden for sæsonen, har vi den næsten for os selv. Både på campingpladsen og rundt omkring på øen har folk masser af tid til at snakke og fortælle spændende historier.

Annonce

Danmark var det rigtige

Efter halvanden måned på landevejene har parret haft god tid til at tænke. Mærke efter.
Og Morten og Louise er i dag kommet frem til, at den rejse, de lige nu er ude på, ja den er temmelig sikkert meget bedre for dem som familie end den først planlagte tur.

Mor og døtre spejder ud i det blå. Ud i det fri, Fra deres helt eget mobile hjem. Foto: Privat

- Det her med at have sit hus med sig overalt og for pigerne at have et skab med legetøj hver, helt for sig selv, det fungerer bare. At kunne være et sted lige så længe som vi vil, hvis vi finder en perle, er bare frihed. Bare at kunne holde ind et smukt sted og spise frokost, ja det er simpelthen bare så skønt for os alle, smiler Louise, der, ligesom Morten, nyder at se, hvordan deres to tvillingepiger er nysgerrige og taler med alle, de møder.

- Vi kan kun anbefale andre, som går med overvejelser om at tage orlov med deres børn, at gøre det. Det er en tid, der ikke kommer igen. Og allerede nu kan vi mærke, hvordan børnene stortrives og udvikler sig med lynets hast. Det er simpelthen fantastisk at opleve og være en del af. Så Louise og jeg nyder det præcis lige så meget, smiler Morten.

Her er Louise og Mortens bedste tips, hvis du overvejer at tage orlov med dine børn:

• Hvis der er noget, du ønsker, så tag action på det. • Skriv en liste med ting, der er vigtige, og hvad der skal til for, at det kan gå i opfyldelse.

• Planlæg i god tid med en specifik dato. Når først planen er lagt, er det nemmere at prioritere opsparing til rejsen, leje hus/ lejlighed ud og ordne andre praktiske ting.

• Involver din arbejdsplads tidligt i processen, jo tidligere den ved det, desto bedre kan de også planlægge i forhold til det.

• Lad være med at planlægge for meget af selve ruten på forhånd. Det giver en enorm frihed ikke at skulle videre på et bestemt tidspunkt.

• Lad være med at have for høje forventninger til hvad I skal nå, særligt hvis I har små børn. De vil ofte meget hellere lege på en strand eller i en skov end at tage rundt og se seværdigheder.

• I mange kommuner herunder Esbjerg kan man få tilskud til pasning af egne børn, indtil de når skolealderen. Det kræver blot, at mindst en af forældrene ikke arbejder, og børnene ikke er tilmeldt institution.

Du kan følge Morten og Louises tur på instagram på ”soerensen.louise” og på hjemmesiden www.louisep.dk

Selvom man er på jordomrejse i Danmark, kan man godt rejse standsmæssigt. Foto: Privat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

25 år hos Bauhaus

Annonce