Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Bro eller bugtet vej: Nu sendes planen for Stengårdsvej i høring

To års arbejde er slut. Nu er strategiplanen for Stengårdsvejs fremtid færdig.

Annonce

Allerede før Folketinget vedtog ghettoplanen, før det blev besluttet, at der skulle rives boliger ned på Stengårdsvej - allerede før det havde Esbjerg Kommune i samarbejde med Real Dania og Ungdomsbo sat gang i forvandlingen af Stengårdsvej. Mandag gennemgik politikerne i kommunens økonomiudvalg den 146 lange strategiplan for Stengårdsvejs fremtid, der er resultatet af to års arbejde.

- Nu sender vi planen i høring, så vi er sikre på, at der er opbakning til den, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen, der glæder sig over de mange og gode visioner i strategiplanen.

- Jeg synes, der er nogle rigtig spændende tanker i det, for hvis vi skal løse områdets udfordringer, så sker det ikke alene ved at vælte blokke, det er også alt det udenom, siger borgmesteren.

Åbningstrækket
Lige siden arbejdet med strategiplanen begyndte, har det været planen, at den skal markeres med et såkaldt åbningstræk. For to år siden forklarede Esbjerg Kommunes projektleder Liselotte Krodal det til avisen på denne måde:

- Der skal være et åbningstræk til et tocifret millionbeløb. Det skal gå ind og rykke ved den måde, folk bevæger sig på i området, sagde hun dengang.

Nu er tre mulige åbningstræk beskrevet i strategiplanen, og Real Dania har samtidig reserveret 15 millioner kroner til at virkeliggøre det.

De foreslåede åbningstræk er enten en cykel- og gangbro fra Stengårdsvej over Storegadekrydset, en faunabro over Degnevej eller en omlæggelse af Stengårdsvej til en bugtet Stengårdsgade. Og selvom Jesper Frost Rasmussen ikke vil pege på det ene træk fremfor det andet på nuværende tidspunkt, så er han imponeret over forslagene.

- Det er jo nogle rigtig spændende tanker, der med et greb sikrer en masse forandring i området, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Liv i midtbyen

Annonce