Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Broen Shopping åbner som det lukkede

Sådan så centerchefen i Broen Shopping, Janni Baslund Dam ud, da centret åbnede igen efter den første nedlukning. Hun er endnu mere glad nu. Arkivfoto: Tue Sørensen
Efter fire måneder med nul omsætning åbner alle Broen Shoppings butikker igen op i dag efter lang nedlukning. Butikkernes varelagre bugner, og flere lejere har været ude at låne ekstra lagerplads.

Endelig: Den får alt, hvad den kan trække, når Broen Shopping efter fire nedlukkede måneder igen åbner i dag. Laserlys op på himlen hele ugen, skattejagt til børnene, musik, konkurrencer, ballonklovn, flag, oppustelige figurer på centrets tag og "jubii"-bannere indenfor og udenfor.

- Vi har fundet alt frem fra gemmerne, og det hele bliver smidt op. Det er lige før, vi også sætter julepynten op. For vi har virkelig trængt til den her genåbning. Vi glæder os så meget til at komme i drift igen, siger centerchef Janni Baslund Dam.


Det er alt for lang tid. Vi åbner heldigvis op, som vi lukkede ned. Alle butikker er her stadig.

Janni Baslund Dam


Månederne siden shoppingcentrets nedlukning den 17. december har været hårde.

Ny lejer af neglesalon

- Det er alt for lang tid. Vi åbner heldigvis op, som vi lukkede ned. Alle butikker er her stadig. Neglesalonen, som gik konkurs under nedlukningen er blevet opkøbt af en ny lejer, så vi er her alle, men det er klart, der er et kæmpe behov for støtte og opbakning fra kunderne. Butikkerne forventer 100 procent kompensation for både husleje og lønninger, men de har ingen omsætning haft, og de havde jo købt ind, så deres lagre er så store, og flere har været nødt til låne ekstra lagerplads. Vi har jo under nedlukningen mistet både et julesalg, et udsalg, et påskesalg og et forårssalg, så det er ikke varer, vi mangler, siger Janni Baslund Dam.

Hun har fuld forståelse for, at storcentrene måtte lukke ned dengang. Men hun har ingen forståelse for, at centrene ikke måtte åbne samtidig med landets øvrige butikker.

- Det har været så konkurrenceforvridende. Vi har som center kunnet kontrollere antallet af gæster meget bedre end andre steder, og det har været hårdt at se på mylderet i gågaden, mens vi skulle holde lukket. Det har været et trist personale, jeg har mødt på gangene herinde, siger Janni Baslund Dam.

Men nu er det nu, og både centerchef og butiksansatte har lys i øjnene igen. Kundetælle-systemet ved indgangene  er sat op til Covid-19, så kommer der flere ind i centret end tilladt, lyder en alarm hos Janni Baslund Dam og centrets vagter. I forbindelse med genåbningsdagen fejrer Broen Shopping også sin fire års fødselsdag, så der er kagemand og kaffe til afhentning for butikspersonalet, som nok har mest travlt med at komme ind på plads og i gang igen.

Også Broen Shoppings restauranter vil igen åbne dørene for gæster. Det kræver dog bordbestilling senest en halv time forinden og enten et coronapas eller en negativ coronatest for at sidde ned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Svingdøren på Fanø

Ugeavisen Esbjerg

Professor: Det er en kreativ omgåelse af udbudsreglerne, som vi ikke ser så ofte, fordi man som offentlig myndighed normalt gør sig umage med at følge reglerne

Annonce