Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Broen Shopping er genåbnet: Nu skal 250.000 kunder indhentes

Broen Shopping tæller kunder og holder til højre i gangene under genåbning.

Centerchef håber bare, at kunderne vil huske at støtte op og handle lokalt. For Broen er godt 250.000 gæster bagud.

Annonce

Efter syv uger med gitre for butikkerne og tomme gange og pengekasser kunne Broen Shopping i forbindelse med landets genåbningsfase 2 i går klokken 10 igen lukke op for kunderne.

- Vi trænger til det. Butikkerne trænger til det. Vi er godt 250.000 gæster bagud på grund af corona-krisen og vores påbud om lukning af Broen. Alle håber bare nu, at kunderne vil støtte op, for vi tåler ikke at komme i gang på 50 procent. Butikkerne ligger jo inde med en hel sæson af varer, som de ikke har fået solgt, og nu er sommer-sæsonen allerede landet. Hvis der ikke kommer et godt flow af kunder og salg nu, kan det se endnu mere katastrofalt ud, siger centerchef Janni Baslund Dam.

Hendes mundvige holdt god afstand i går, mens hun gik rundt i shoppingcentrets gange og bød velkommen tilbage til alle lejerne - som så lige så glade ud som centerchefen.

Lukker kun 85 pct. ind
Men bag smilene gemmer sig også en bekymring for, hvordan det hele vil gå. Om alle butikker klarer den. Det kan kun tiden vise. Lige nu handler det om sikkerhed og tryghed, og den sørger ekstra vagter, ekstra rengøring, sprit ved alle indgange, et maxantal i elevatorer og butikker, anbefalinger om at holde til højre i gangene og nul køtilbud for at give.

- Vores problem vil ikke blive for mange mennesker i centret. Ifølge myndighedernes regler må et center som vores på 30.000 kvadratmeter have 2.311 gæster inde på èn gang, men det får vi heller ikke, og vi holder fast i vores åbningstider fra 10-19 på hverdage og 10-17 lørdag/søndag, så vi fortsat har en stor spredning af kunderne. Vi må have èn person per 20 kvadratmeter i centret men kun èn person per fire kvadratmeter i butikkerne. Vi har seks store indgange, tre på taget og tre i terræn, og vi opfordrer kunderne til at bruge alle indgange, siger centerchefen og tilføjer:

- Og så har vi indstillet centrets tællersystem til et Covid-19-setup, så vagterne, driftslederen og jeg får en alarm, hvis der er 85 procent af vores max inde i centret. Sker det, vil vagterne stå ved indgangene og lukke folk ind, når andre går ud, siger Janni Baslund Dam.

Alle Broens butikker åbnede i går pånær Buddy legetøj, Deichmann og neglesalonen, som lige manglede det rigtige værn, men forventes klar om et par dage. Den 18. maj vil Broens restauranter og cafeer igen åbne, og i forbindelse med genåbningsfase 3 den 8. juni vil også biografen i Broen åbne for gæster. I august åbner fitnesscentret Sats igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

FysioDanmark udvider

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce