Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Bulk stak spaden i jorden: Datacenter står klar i år

Bulk Infrastructure tog mandag første spadestik til virksomhedens nye topmoderne datacenter i Esbjerg.

Annonce

Mens Ikea har udskudt byggeriet af sit varehus på ubestemt tid, og Facebook har droppet at etablere sit datacenter, er der andre, som er klar til at sætte handling bag ord.

Norske Bulk Infrastructure, der er en af de førende udbydere af digital infrastruktur i Norden, tog således mandag det første spadestik til virksomhedens nye topmoderne datacenter i Kjersing i Esbjerg. Byggeriet varsler begyndelsen på en ny it-klynge i Esbjerg, da flere internationale fiberforbindelser kobler Esbjerg-området sammen med store IT knudepunkter.

- Perspektiverne med Bulk er kæmpe store. Et neutralt datacenter, som det Bulk nu bygger, er simpelthen den nøgle, vi skal bruge for at få snebolden til at rulle, siger en glad borgmester Jesper Frost Rasmussen til Ugeavisen Esbjerg og fortsætter:

- Vi har sat os et mål om at blive et digitalt knudepunkt med Havfrue-kablets ankomst, og med dagens spadestik forventer jeg, at vi tager hul på et nyt erhvervseventyr i Esbjerg. De neutrale datacentre skaber også langt flere arbejdspladser end hyperscale datacentrene.

Centralt udgangspunkt
Bulk Infrastructure har købt en grund på 4,5 hektar på Guldborgsundvej, hvor virksomheden nu etablerer et 18 MW stort skalerbart såkaldt ”carrier neutral co-location” datacenter. Det betyder, at virksomheden sælger data-kapacitet til andre virksomheder, som også har frihed til at vælge internetudbyder. Bulk Infrastruc ture er også en del af det konsortium, som etablerer den transatlantiske fiberforbindelse, Havfrue-kablet, der går i land nord for Esbjerg.

Ifølge Bulk bliver centret i Esbjerg et centralt udgangspunktet for deres tilstedeværelse i Danmark og i Norden.

- Vi ser frem til at udbygge vores tilstedeværelse i Danmark, først med undersøiske fiberkabler og nu med et nybygget datacenter. Placeringen i Esbjerg er perfekt i forhold til at etablere et neutralt digitalt knudepunkt i Danmark, siger Peder Nærbø, bestyrelsesformand og ejer af det norske selskab Bulk Infrastructure AS, i en pressemeddelelse.

Ros til Esbjerg
Bulk ejer i dag flere datacentre i Norge, og byggeriet i Esbjerg er
første gang, at virksomheden etablerer et datacenter udenfor Norges grænser.

Det nye datacenter skal stå færdig i november 2019, og erhvervschef Karsten Rieder fra Business Esbjerg deler glæden over, at et firma med netop Bulk Infrastructures profil nu slår sig ned i Esbjerg.

- Vi arbejder meget målrettet med det her, og vores strategi om at tiltrække denne type datacentre ser ud til at lykkedes. Det her kan meget vel være begyndelsen til, at Esbjerg udvikler sig som Nordeuropas vigtigste digitale knudepunkt, siger Karsten Rieder og tilføjer:

- Det er et utrolig vigtigt arbejdsområde for os. Derfor nedsætter Esbjerg Kommune eksempelvis også en speciel task-force gruppe, hver gang en konkret myndighedsbehandling af en potentiel datacenter-etablering igangsættes.

Den professionalisme er der også lagt mærke til hos Bulk, som roser samarbejdet omkring etableringen.

- Vi er imponerede over de lokale kompetencer, som er til rådighed her og ikke mindst den fremragende støtte fra Esbjerg Kommune, Business Esbjerg og Invest in Denmark, siger Peder Nærbø.

Om Bulk Infrastructure
Bulk Infrastructure leverer bæredygtig digital infrastruktur i Norden fra hovedkontoret i Oslo. Virksomheden har eksisteret siden 2006 og er opdelt i tre forretningsområder: Industrial Real Estate, Global Fiber Networks og Data Centers. Bulk Infrastructure har udviklet flere hundrede tusind kvm industrielle bygninger, herunder datacentre samt tusindvis af undersøiske kabler. Kundeporteføljen tæller specialiserede lokale aktører til globale giganter inden for deres områder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

FysioDanmark udvider

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce