Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Bulk stak spaden i jorden: Datacenter står klar i år

Bulk Infrastructure tog mandag første spadestik til virksomhedens nye topmoderne datacenter i Esbjerg.

Mens Ikea har udskudt byggeriet af sit varehus på ubestemt tid, og Facebook har droppet at etablere sit datacenter, er der andre, som er klar til at sætte handling bag ord.

Norske Bulk Infrastructure, der er en af de førende udbydere af digital infrastruktur i Norden, tog således mandag det første spadestik til virksomhedens nye topmoderne datacenter i Kjersing i Esbjerg. Byggeriet varsler begyndelsen på en ny it-klynge i Esbjerg, da flere internationale fiberforbindelser kobler Esbjerg-området sammen med store IT knudepunkter.

- Perspektiverne med Bulk er kæmpe store. Et neutralt datacenter, som det Bulk nu bygger, er simpelthen den nøgle, vi skal bruge for at få snebolden til at rulle, siger en glad borgmester Jesper Frost Rasmussen til Ugeavisen Esbjerg og fortsætter:

- Vi har sat os et mål om at blive et digitalt knudepunkt med Havfrue-kablets ankomst, og med dagens spadestik forventer jeg, at vi tager hul på et nyt erhvervseventyr i Esbjerg. De neutrale datacentre skaber også langt flere arbejdspladser end hyperscale datacentrene.

Centralt udgangspunkt
Bulk Infrastructure har købt en grund på 4,5 hektar på Guldborgsundvej, hvor virksomheden nu etablerer et 18 MW stort skalerbart såkaldt ”carrier neutral co-location” datacenter. Det betyder, at virksomheden sælger data-kapacitet til andre virksomheder, som også har frihed til at vælge internetudbyder. Bulk Infrastruc ture er også en del af det konsortium, som etablerer den transatlantiske fiberforbindelse, Havfrue-kablet, der går i land nord for Esbjerg.

Ifølge Bulk bliver centret i Esbjerg et centralt udgangspunktet for deres tilstedeværelse i Danmark og i Norden.

- Vi ser frem til at udbygge vores tilstedeværelse i Danmark, først med undersøiske fiberkabler og nu med et nybygget datacenter. Placeringen i Esbjerg er perfekt i forhold til at etablere et neutralt digitalt knudepunkt i Danmark, siger Peder Nærbø, bestyrelsesformand og ejer af det norske selskab Bulk Infrastructure AS, i en pressemeddelelse.

Ros til Esbjerg
Bulk ejer i dag flere datacentre i Norge, og byggeriet i Esbjerg er
første gang, at virksomheden etablerer et datacenter udenfor Norges grænser.

Det nye datacenter skal stå færdig i november 2019, og erhvervschef Karsten Rieder fra Business Esbjerg deler glæden over, at et firma med netop Bulk Infrastructures profil nu slår sig ned i Esbjerg.

- Vi arbejder meget målrettet med det her, og vores strategi om at tiltrække denne type datacentre ser ud til at lykkedes. Det her kan meget vel være begyndelsen til, at Esbjerg udvikler sig som Nordeuropas vigtigste digitale knudepunkt, siger Karsten Rieder og tilføjer:

- Det er et utrolig vigtigt arbejdsområde for os. Derfor nedsætter Esbjerg Kommune eksempelvis også en speciel task-force gruppe, hver gang en konkret myndighedsbehandling af en potentiel datacenter-etablering igangsættes.

Den professionalisme er der også lagt mærke til hos Bulk, som roser samarbejdet omkring etableringen.

- Vi er imponerede over de lokale kompetencer, som er til rådighed her og ikke mindst den fremragende støtte fra Esbjerg Kommune, Business Esbjerg og Invest in Denmark, siger Peder Nærbø.

Om Bulk Infrastructure
Bulk Infrastructure leverer bæredygtig digital infrastruktur i Norden fra hovedkontoret i Oslo. Virksomheden har eksisteret siden 2006 og er opdelt i tre forretningsområder: Industrial Real Estate, Global Fiber Networks og Data Centers. Bulk Infrastructure har udviklet flere hundrede tusind kvm industrielle bygninger, herunder datacentre samt tusindvis af undersøiske kabler. Kundeporteføljen tæller specialiserede lokale aktører til globale giganter inden for deres områder.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Succes med spegepølser

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Vi skal ville udvikle hele byen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Klar til den store eksamen

Ugeavisen Esbjerg

Grønlandsk gudstjeneste var en succes

Ugeavisen Esbjerg

Der skal fortsat strikkes på Fanø

Ugeavisen Esbjerg

Team Esbjerg skal tage smilet med hjem fra Aarhus

Ugeavisen Esbjerg

Spillested tager visse forbehold

Ugeavisen Esbjerg

Tyve stjal dobbeltsenge for 1.2 millioner kroner

Ugeavisen Esbjerg

Skattecenter åbnede med smil og skål

Ugeavisen Esbjerg

To liste T i kandidattest

Ugeavisen Esbjerg

Hvor er du Omvendt?

Ugeavisen Esbjerg

Umage par satte røde plakater op

Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg Kommune nummer 43 i stor idrætsundersøgelse

Ugeavisen Esbjerg

Et godt gys i Broen til Late Night

Ugeavisen Esbjerg

Filmklassiker i musicaludgave

Ugeavisen Esbjerg

Lose og Lykke i infight i Østerbyen

Ugeavisen Esbjerg

Forurenet jord skaber problemer for power to X-anlæg i Måde

Ugeavisen Esbjerg

Minister slår fast: Anbragte børn har ret til samvær med forældre og søskende

Ugeavisen Esbjerg

Mentornetværk i knibe

Ugeavisen Esbjerg

Udenlandske hovednavne til spritny ny metalfestival

Ugeavisen Esbjerg

Nu skulle det være helt sikkert med Facebook

Ugeavisen Esbjerg

ME-sagen: Fanø-families kamp bliver nordisk

Ugeavisen Esbjerg

Efterårsmoden ifølge Jill&Joy

Annonce