Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Business Esbjerg presser på for genåbning

En forsvarlig og kontrolleret regional genåbning bør ske nu med faldende smittetal, mener Business Esbjerg
Annonce

Detailhandel: I hele 2021 har detailhandlen og de liberale erhverv været ramt af nedlukning. På trods af et faldende smittetryk den seneste rid, er der fortsat uklarhed over, hvornår de ramte brancher og virksomheder atter kan få lov at trække i arbejdstøjet og genåbne forretningen.


Nu har vi haft næsten to måneders fuldstændig nedlukning, hvilket for alvor begynder at trækker tænder ud mange steder i erhvervslivet.

Susanne Nordenbæk


- Nu har vi haft næsten to måneders fuldstændig nedlukning, hvilket for alvor begynder at trækker tænder ud mange steder i erhvervslivet. Derfor vil det det give mere vished og mulighed for, at virksomhederne kan kigge fremad og planlægge, såfremt der kommer en plan for genåbning, og man begynder at kigge på at åbne mere op i de områder, hvor smittetrykket er lavt. Det vil give flere virksomheder en bedre chance for at indhente noget af det tabte - og for nogle endda at overleve, lyder opfordringen fra Business Esbjerg-direktør Susanne Nordenbæk, som påpeger, at der allerede er kommet mange brugbare forslag til genåbningsplaner- og tiltag, som man kan tage udgangspunkt i.

Hun peger på, at undersøgelser og tilbagemeldinger fra virksomhederne giver et klart signal om, at mindre virksomheder og bestemte brancher er ved at være meget pressede, og tiden begynder at rinde ud for fleres vedkommende.

- Vi mener, at det bør være muligt med en forsvarlig genåbning. Erfaringen fra dagligvarehandlen viser jo også, at det kan lade sig gøre at holde åbent uden at smitten stikker af, hvorfor det vil være naturligt at kigge på detailhandelen. Der er også en række liberale erhverv som blandt andet frisører, massører og køreskoler, hvor man, såfremt de nødvendige smitteforebyggende tiltag kan sikres, bør kigge på mulighederne for genåbning, lyder Susanne Nordenbæks vurdering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce