Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Byråd giver penge til Fanø-familier

Ugeavisen Esbjerg har siden nytår indgående beskæftiget sig med tre familiers mareridtsmøde med det kommunale system på Fanø. Foto: Tue Sørensen.
De tre Fanø-familier får bevilget erstatning af byrådet og får dækket udgifter til juridisk hjælp.
Annonce

De ville gerne have været de sidste mange måneder foruden og egentlig bare have haft det liv, som de var vant til at have, men sådan gik det ikke for de tre Fanø-familier, der måtte en voldsom tur gennem det kommunale system med børneundersøgelser, underretninger og et nærmest kafkask net af beskyldninger.

Alle beskyldninger er som bekendt trukket tilbage, sagerne er lukket, og familierne har fået en officiel undskyldning. Byrådet på øen har samtidig på et lukket punkt på byrådsmødet i juni måned valgt at kompensere familierne økonomisk for deres oplevelser. Et ikke offentliggjort beløb samt betalingen af den juridiske bistand, som familierne fik af cand.jur. Louise Schelde Frederiksen, er det foreløbige resultat af byrådets bodsgang.

De tre berørte familier er tilfredse med det indgåede forlig med Fanø Kommune, men det er langt fra det reelle økonomiske krav, som familierne har opgjort. Den økonomiske kompensation er beskeden i forhold til alt det, som de har været igennem, men de ser alligevel kompensationen som en anerkendelse af, at Fanø Kommune nu har forstået, hvor alvorligt det har været.

- Intet vil give os den tid tilbage, som vi har brugt på de her meningsløse sager, og som vi kunne have brugt på vores familie i stedet for. Fanø Kommune fik valget mellem at indgå et forlig med os, eller alternativt ville vi retsforfølge dem, og så ville vi gå efter det fulde økonomiske krav. Vi er tilfredse med, at Fanø Kommune ville indgå et forlig med os, og at de har valgt at afskedige adskillige ansatte, - således at vi ikke skal bruge mere tid og flere ressourcer på at søge retfærdighed. Med forliget og kompensationen har vi fået endnu en erkendelse fra Fanø Kommune af, at forvaltningen og sagsbehandlerne aldrig skulle have startet vores sager op. Forhåbentlig vil det også være endnu en påmindelse for kommunen og andre kommunale instanser om, at inkompetent sagsbehandling har konsekvenser, fortæller de tre familier i en fælles udtalelse.


Intet vil give os den tid tilbage, som vi har brugt på de sager.

De tre Fanø-familier, der nu er blevet kompenseret.


Sagen har også haft personalemæssige konsekvenser, da velfærdschefen og en teamleder er blevet fyret.

Annonce

Sjældent set

Cand. jur. Louise Schelde Rasmussen har været med som bisidder ved flere møder, og hun er tilfreds med, at kommunen nu vedkender sig sit ansvar, om end hun også er smule overrasket:

- Jeg kan kun være tilfreds med, at kommunen nu står ved sit ansvar og vælger at give familierne en form for erstatning. Det er sjældent, hvis nogensinde sket, at en kommune vælger at gøre det, men menneskeligt set er det det rigtige at gøre, synes jeg, siger hun.

Ugeavisen Esbjerg ville gerne have haft en kommentar fra borgmester Sofie Valbjørn eller kommunaldirektør Vibeke Kinch, men de er begge på ferie og kan derfor ikke træffes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce