Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Byrådsmedlem kritiserer borgmester efter årelang mobbesag

Esbjerg Kommune lever ikke op til hverken journaliseringspligt eller notatpligt, mener Anne Marie Geisler Andersen (R), der har meldt kommunen til det kommunale tilsyn. Foto: Niels Husted
En to år lang mobbesag får nu de radikales Anne Marie Geisler Andersen til at rette en skarp kritik mod Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V).

Den ansvarlige: Det er snart to år siden, de radikales byrådspolitiker Anne Marie Geisler Andersen første gang mødtes med en nu tidligere ansat i Esbjerg Kommune. På det tidspunkt havde hun sammen med Ugeavisen Esbjerg været med til at afdække problemer med ytringsfrihed i Esbjerg Kommune i det, der dengang blev kaldt ”mundkurvsagen”. Her måtte Anne Marie Geisler Andersen hele vejen til Ombudsmanden med sagen, hvor hun fik medhold i, at reglerne for offentligt ansattes ytringsfrihed ikke var overholdt.

Dengang blev hun kritiseret for at tage sagen op i medierne i stedet for kun at søge at løse den internt i kommunen af blandt andre Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen. Derfor var det i første omgang borgmesteren hun gik til med mobbesagen for to år siden.

Jeg har svært ved at se mig i det system. Vi har givet dem to år, vi er kommet til borgmesteren, og der er ikke sket noget som helst. Jeg har kun oplevet, at man forsøger at lukke ned, at man dækker hinandens ryg.

Anne Marie Geisler Andersen

- Vi gik til borgmesteren, som er den øverst ansvarlige i kommunen. Han sagde, han gerne ville have tingene internt, det har han fået. Han har haft to år, og der er ikke sket noget som helst. Tværtimod. Jeg har kun oplevet, at man forsøger at lukke sagen ned, og at man dækker hinandens ryg, siger Anne Marie Geisler Andersen, som mener, at borgmester Jesper Frost Rasmussen svigter sit ansvar.

Annonce

- Jeg synes, borgerne bør vide, hvad der foregår, og hvem der tager ansvar, og hvem der ikke gør, for jeg kan ikke se mig i det her. Jeg kan ikke gå til valg, uden at det her kommer frem i lyset. Jeg vil gerne rette kritikken mod borgmesteren. Vi er en politisk styret organisation, og han har ansvaret. Og så vil jeg gerne sige, det ikke handler om sagsbehandlingen af en konkret sag, det handler om, hvordan kommunen i forvaltningen håndterer en klage, der ender på rådhuset, siger Anne Marie Geisler Andersen.

Selvfølgelig sker der fejl, men der er mange ting i den her sag, der ikke er særligt kønne, og de bliver ikke kønnere af, at man dækker over det.

Anne Marie Geisler Andersen

Ikke godt nok

Radikale Venstre har endnu ikke peget på, hvem partiet ønsker som borgmester på den anden side af valget. Den beslutning bliver truffet på valgaftenen ud fra et hensyn til, hvor de radikale kan få størst politisk indflydelse, men denne sag kan få afgørende betydning for beslutningen.

- Vi har ikke taget stilling til, hvem vi vil støtte som borgmester, men jeg har svært ved at støtte en borgmester, jeg oplever som konfliktsky, og som ikke har lyst til at gå ind i de ikke så kønne sager. For det er bestemt ikke første gang, jeg ser eksempler på, at borgernes rettigheder ikke bliver sikret. Jeg kan faktisk godt lide Jesper (Frost Rasmussen red.), og han gør blandt andet meget på det grønne område, men det her punkt betyder, at jeg har svært ved at pege på ham som borgmester, for jeg synes ikke, han løfter sit ansvar. Det synes jeg heller ikke, han gjorde i ”mundkurvsagen”, siger Anne Marie Geisler Andersen, der ville ønske, at borgmesteren havde håndteret sagen anderledes.

- Han kunne starte med at kigge ind i den korrespondance, jeg har haft med kommunaldirektøren. I min verden handler man på det, hvis man tager noget seriøst, så nej han tager det ikke alvorligt nok. For der har været god grund til at handle i den her sag, siger hun.

I dag har Anne Marie Geisler Andersen sendt en godt 40 sider lang klage over håndteringen af sagen til det kommunale tilsyn, efter at hun igen forgæves har forsøgt at få Jesper Frost Rasmussen til at agere i sagen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Erling stopper: Education Esbjerg jagter ny leder

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Droppede lovparagraffer for de firbenede venner

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Olila vender tilbage til Kongensgade i version 2.0

Ugeavisen Esbjerg

Lanternen bliver forsinket

Ugeavisen Esbjerg

Dansk offshore har mistet en af sine mest innovative profiler

Ugeavisen Esbjerg

Kort Stormgade-strækning kan blive til et helt nyt byrum

Ugeavisen Esbjerg

Ny klimaplan skal debatteres i Ribe, Bramming og Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

2021 slog alle rekorder – mæglere forventer fortsat gode tider på boligmarkedet

Ugeavisen Esbjerg

Nu er sivegade-idé stendød

Ugeavisen Esbjerg

Politiet søger vidner til en voldshændelse i Tjæreborg

Ugeavisen Esbjerg

Til marts er der bagerbrød i bilruden

Ugeavisen Esbjerg

Kom med dit bud: Nu kan du indstille kandidater til Frivillighedsprisen 2022

Ugeavisen Esbjerg

Du må meget gerne blive hængende

Ugeavisen Esbjerg

Flere SSA'ere skal ud at gøre gavn

Ugeavisen Esbjerg

Nye muligheder mod corona: Drop-in-vaccination og test af de helt små

Ugeavisen Esbjerg

Navnenyt: Ny ledende overlæge til Klinisk Diagnostisk Afdeling på SVS

Ugeavisen Esbjerg

Navnenyt: Rikke Larsen er ny it-chef på Sydvestjysk Sygehus

Ugeavisen Esbjerg

Andet hold SSa'ere er uddannet

Ugeavisen Esbjerg

Nye SSA'ere er klar til virkeligheden

Ugeavisen Esbjerg

Fanø får et nyt badehotel

Ugeavisen Esbjerg

To nye skibe hos Esvagt

Ugeavisen Esbjerg

Larsen bliver - Halilovic smutter

Ugeavisen Esbjerg

En skorstensfejer kravler ned og en anden kravler op

Annonce