Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Camilla Pedersen er blevet mor: Det største der er sket i mit liv

Den største titel af dem alle. Camilla Pedersen har vundet alt, hvad der stort set er værd at vinde i sin sport. Men den største titel er mor. Foto: Privat
Camilla Pedersen har vundet VM og EM, er blevet Årets Esbjergenser og har svævet mellem liv og død i 19 dage. Hun har med andre ord prøvet mere end de fleste. Den 25. februar klokken 7.37 prøvede hun også at blive mor. Og det er der intet i verden, der slår.

- Da jeg kæmpede mig tilbage til livet efter min ulykke, var det det største, der var sket for mig. Men det her, det er bare det absolut største, der er sket i mit liv. Det første forudsatte selvfølgelig det andet, men det er intet, som i intet, der slår den her følelse.

Selvom interviewet foregår over mobil, kan man høre lykken gennem teleforbindelsen. Esbjergs triatlon-dronning, Camilla Pedersen, er for godt en måned siden blevet mor for første gang.

Det var ellers ikke lige meningen, at det var den 25. februar 2021 klokken 7.37, at Camilla Pedersen og kæresten Jakob Olesen skulle blive forældre.

Camillas termin var nemlig godt tre uger senere. Men det er ikke alt, man kan styre og planlægge. Og slet ikke en fødsel.

- Jeg havde haft en super god træningsdag med halvanden times intervalløb, fem kilometers svømning og 80 kilometer på min cykel. Jeg fik lidt at spise, tog så et bad og gik tidligt i seng. Men kort efter stod min hund så og peb, da den skulle tisse, fortæller Camilla Pedersen til Ugeavisen Esbjerg og fortsætter:

- Da jeg så rejser mig fra sengen, går vandet. Jeg troede helt ærligt, det var fordi, jeg havde drukket for meget, for der var jo tre uger til termin. Da jeg så kom ud på toilettet, kunne jeg godt se, det var lidt mere end bare noget normalt drypperi, skraldgriner Camilla.

Annonce

Hellere 10 ironman

Hun og Jacob nåede sygehuset i Aalborg omkring midnatstid onsdag aften, hvorefter veerne stille og roligt begyndte. Fra klokken 4.00 til 7.00 var Camilla Pedersen dog i store smerter, da der ganske enkelt ingen pauser var mellem veerne.

De havde snakket om Christian, men da de så deres lille søn, ja så var Camilla og Jacob enige om, at han var en William. Foto: Privat

- Jeg ville hellere gennemføre 10 ironmans i træk end dét. Det gjorde så ondt. Og jeg fik vist også råbt til Jacob, at vi fandme ikke skulle have flere børn, lyder det med endnu et grin fra den esbjergensiske triatlet.


Nu er William her, og han er det største og bedste, jeg nogensinde har oplevet.

Camilla Pedersen


- Udfordringen er jo, at det ikke er smerter, man kan styre selv, som det eksempelvis er ved et løb. Men omkring klokken 7.00 begyndte veerne at ændre sig, følte jeg. Jeg fik dog at vide, at der ville gå mange timer før, at vores dreng kom, da jeg kun var halvanden centimeter åben. Camilla Pedersen kender dog sin krop som få andre, så det mente hun ikke. Det fik hun fortalt personalet, som forklarede, hun lige måtte vente lidt, for de stod overfor et vagtskifte.

- Men de kunne vist godt se på mig, at det ikke var det, jeg havde brug for at høre. Så jeg blev kørt ned på fødegangen klokken 7.15, hvor jordemoderen så stressede lidt, da de ikke var klar endnu. Men det var vores dreng altså, og klokken 7.37 kom han ud til os, fortæller Camilla, som oplevede presseveerne væsentligt anderledes:

- Dem kunne man jo bruge til noget. Dem kunne man arbejde med, ler hun fra Aalborg.

Annonce

Den største titel

Da Camilla og Jakobs dreng - som hun afslører overfor Ugeavisen Esbjerg, skal hedde William - var født tre uger før termin, skulle mor og søn være indlagt to uger på sygehuset.

En uge efter fødslen var Camilla pedersen igen oppe på træningscyklen, ligesom det bliver til mange og lange gåture med Odder barnevognen. Løb og svømning venter hun med, da der er større risici forbundet med de træningsformer. Foto: Privat

Det skyldes også, at Camilla lider af en hjertefejl, som William også skulle undersøges for. Men da Camilla producerer rigeligt med mælk, William tager godt fra med spisningen, og alle målinger var perfekte, blev de sendt hjem efter tre dage. Hjem til en helt og aldeles ny tilværelse.

- Det er bare så dejligt. Jeg har altid elsket børn, og jeg har glædet mig usigeligt meget til den dag, hvor jeg selv skulle være mor. Men efter min ulykke vidste jeg ikke, om jeg kunne blive gravid. Men det kunne jeg, og nu er William her, og han er det største og bedste, jeg nogensinde har oplevet. Så betyder alt andet bare meget lidt. Og VM og EM titler blegner jo totalt i forhold til ham, siger Camilla, så man kan fornemme smilet hele vejen fra Aalborg til Esbjerg.


Jeg ville hellere gennemføre 10 ironmans i træk end dét. Det gjorde så ondt.

Camilla Pedersen


Som hos mange andre familier, er det lidt op og ned med en nyfødt i huset. Nogle nætter er hårde, andre er bedre, men overordnet går det rigtig, rigtig godt med William, der ved fødslen vejede 2700 gram, men som her fire uger senere nærmer sig fire kilo.

- Ja, han er glad for mad ligesom sin mor, griner Årets Esbjergenser anno 2014, der allerede er i fuld gang med træningen igen.

Efter en uge var hun således på cyklen, ligesom det bliver til mange og lange gåture med Odder barnevognen. Løb og svømning venter hun med, da der er større risici forbundet med de træningsformer.

- Under min graviditet trænede jeg 20-25 timer om ugen, og der var selvfølgelig nogle, som sagde, at nu skulle jeg lige slappe af. Men for mig var det dejligt og dét, jeg havde brug for. Og jeg kender altså min krop bedst, siger Camilla Pedersen, der har VM i september som det helt store mål for i år.

Camilla Pedersen som vi bedst kender hende. Med smil om læberne og fart i fødderne. Foto: Michael Pedersen

- Måske deltager jeg i enkelte ræs inden, men det er hovedmålet. Der har Jacob også barsel, og William skal ikke ammes helt så meget. Men vi tager en dag ad gangen, og er jeg klar til det, så deltager jeg, og er jeg ikke, ja så deltager jeg bare ikke. William er absolut førsteprioritet, og jeg trives så godt i min nye rolle som mor. Ja, det er altså bare det absolut største, der er sket i mit liv.


Da jeg så kom ud på toilettet, kunne jeg godt se, det var lidt mere end bare noget normalt drypperi.

Camilla Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

50 år på vingerne

Ugeavisen Esbjerg

Auktion på nettet

Annonce