Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Campinglivet blomstrer efter tabt forår

Lars Bendixen ejer Esbjerg Camping med sin hustru Rikke. Campingpladsens hytter er udlejet, men der er enkelte ledige pladser til telte og campingvogne. Foto: Niels Husted
Den danske turismeindustri tabte foråret til coronaen, men i dag er turisterne vendt tilbage blandt andet til Esbjerg Camping.
Annonce

De får ikke foråret tilbage. Og turen til Holland og den store messe i januar, som de investerede tid og kroner i bliver der heller ikke noget udbytte af. Alligevel er der en anelse af optimisme at spore hos

- Vi løber på væggene, og i næste uge kravler vi også på loftet, siger Lars Bendixen, der sammen med sin hustru Rikke er i gang med sjette sæson som indehaver af Esbjergs firestjernede campingplads.

Hollænderne har ikke fundet vej til Esbjerg, og regeringens opfordringer til at vi holder ferier i Danmark ser ud til at være hørt. På Esbjerg camping plejer fordelingen mellem danske og udenlandske gæster at være fordelt nogenlunde ligeligt. I år gætter Lars Bendixen på, at danskerne udgør 95 procent af klientellet.

Annonce

Bedst i en coronatid

Selvom hollænderne er blevet væk, er der udlændinge i Esbjerg. På en af campingpladsens legepladser er tvillingerne Emma og Levi ved at udforske et klatrestativ. De er fra Hamborg og med mor og far på en forlænget weekend. I en coronatid er Danmark den perfekte destination, er tvillingernes forældrene Yvonne og Matthias Schilling enige om.

- Det er jo ikke så langt væk, og vi har en camper, så det er nemt at tage hertil. Jeg synes, det er rart at tage til Danmark efter coronaen, fordi der ikke er så mange døde her, og så har I en god håndtering af krisen, siger Yvonne Schilling.

Italien og Spanien holder hun sig fra lidt endnu.Vi er her selv, vi hilser på folk. Det er mig, der serverer morgenbrødet, så der er mange, der siger: Du var her også klokken syv i morges. Og ja, det er jeg så også dagen efter. Vi driver stedet med hjertet. Det er så vigtig at have hjertet med.

Rikke Bendixen, indehaver af Esbjerg Camping med sin mand LarsLegepladsen har også lokket Sigurd på tre indenfor. Han er taget med sine forældre på sommerferie fra Norge, og hans mor Victoria Johansen er ret vild med at holde familieferie i Danmark og Esbjerg.

- Vi trives godt med at holde ferie i Danmark, og Esbjerg er en vældig fin by. Her er meget børnevenligt og byen har et godt centrum, siger hun.

Det synes campingpladsejer Lars Bendixen også:

- Jeg synes, Esbjerg er overset blandt turister, siger han, og nævner shoppingmuligheder, Svømmestadion Danmark og naturen som nogle af de lidt oversete perler i Esbjerg.

Sidste år var der 995 gæster på Esbjerg Camping den dag, hvor der var flest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce