Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Cancerkamp: Alle pengene er hjemme allerede

Knæk Cancer-showet på TV2 var kulminationen på en indsamling, der gav 139 millioner kroner til kampen mod kræft. Foto: Tue Sørensen
I år blev Esbjerg Knækker Cancer ikke til noget på grund af corona, men allerede nu er næste års arrangement i Blue Water Arenas store lounge udsolgt.

Opbakning: Desværre måtte Esbjerg Knækker Cancers eget indsamlingsarrangement i Blue Water Arenas store VIP-lounge aflyses i lørdags på grund af corona, men opbakningen bag arrangementet er meget stærk. Trods aflysningen blev der blandt de tilmeldte firmaer og sponsorer samlet omkring 335.000 kroner. Penge, der gik videre til lørdagens landsindsamling, som endte med knap 140 millioner kroner til kampen mod kræft.

Men opbakningen i Esbjerg stopper ikke her. Allerede nu kan Esbjerg Knækker Cancer nemlig nemlig melde udsolgt til næste års Esbjerg Knækker Cancer-arrangement.

- Alle borde er solgt for 25.000 kroner stykket, og det betyder, at Esbjerg Knækker Cancer til næste år kan støtte kampen mod kræft med i hvert fald 1,6 millioner kroner. Det er dejligt at være så langt allerede nu, siger Martin Nyborg-Lindinger fra foreningen Esbjerg Knækker Cancer.


Det er dejligt at være så langt allerede nu

Martin Nyborg-Lindinger


Han tror, at beløbet til den tid ender med at blive endnu større end 1,6 millioner kroner, for nu, da bordene er udsolgt, er der god tid til at arbejde med andre ideer, som kan rejse penge i forbindelse med Esbjerg Knækker Cancer, forklarer Martin Nyborg-Lindinger.

Lysceremoni gjorde indtryk

Et smukt øjeblik på Tobakken fik sendetid under TV2's landsdækkende Knæk Cancer-show lørdag. På TV kunne hele Danmark følge med i den stemningsfulde og tankevækkende ceremoni Tænd Et Lys Esbjerg. De kunne se kræftsyge, samt familie og nære venner til kræftsyge eller afdøde skrive hilsener på lysposer, som derefter blev stillet på gulvet og formede den blomst, der er logoet for Knæk Cancer. Lysceremonien blev kombineret med et minuts stilhed. Det var en rørende måde at tænde håb for dem, som er ramt af kræft, og mindes dem, som er døde af kræft.  Også på TV blev lysceremonien på Tobakken et meget stemningsfuldt indslag.

Vild Med Dans stod fredag i Knæk Cancers tegn. Også her var der Esbjerg-islæt, idet Janni Møller Thomsen, som stammer fra Esbjerg, vandt den særlige Knæk Cancer-afdeling. Hun dansede med Esbern Syhler-Hansen, men dansede for sin mor, Ulla Møller Thomsen, der flere gange har været ramt af kræft, men nu er kræftfri. Undervejs i den lange kamp har Ulla Møller Thomsen i en periode boet hos sin datter, hvis hjem på Frederiksberg var basen, da moderen var i København for at få strålebehandlinger efter en stor kræftoperation.

Annonce

Støtte fra sporten

Esbjergs sportsverden har også bidraget til landsindsamlingen Knæk Cancer. Ishockeyklubben Esbjerg Energy er et godt eksempel  Klubbens spillere, ledere og medarbejdere har med en række forskellige ideer og initiativer rejst hele 88.405 kroner. De penge er en fornem andel af de i alt 550.153 kroner, som de ni klubber i Metal-ligaen har samlet og sendt til Knæk Cancer-kampagnen.

- Vi er stolte over den indsats, spillere, ledere og ansatte har gjort. Corona gør tiden svær for os alle, men alligevel har der været overskud til at give en hånd med til den evige kamp mod kræft, oplyser Esbjerg Energy i en pressemeddelelse.

Fakta

139.102.807 kroner blev resultatet af Knæk Cancer-kampagnen, som kulminerede med showet på TV2 lørdag aften. En uge med oplysning og stærke fortællinger om kræft kombineret med en stor indsamling blev en succes for 9. gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Svingdøren på Fanø

Ugeavisen Esbjerg

Professor: Det er en kreativ omgåelse af udbudsreglerne, som vi ikke ser så ofte, fordi man som offentlig myndighed normalt gør sig umage med at følge reglerne

Annonce