Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Cecilie valgte Da Vinci: Der er mange flere hænder oppe i timen

Cecilie Graabæk havde mange gode venner og veninder på Bryndum Skole. Men hun manglede faglige udfordringer. Dem har hun fået på Da Vinci. Foto: Mette Falther
Cecilie Graabæk gik på Bryndym Skole. Indtil hendes lærer anbefalede hende at tage på Da Vinci på Vitaskolen. Nu skal hun ikke længere trække læsset i gruppearbejde, og hun rykker sig fagligt.

Det boglige valg: I matematiktimerne blev hun færdig med opgaverne før de andre, i gruppearbejdet tog hun altid det største slæb, nogle gange bad klassekammerater hende om at lave deres lektier, og veninderne kunne godt blive misundelige over hendes gode karakterer. Cecilie Graabæk på 13 var egentlig glad for at gå på Bryndum Skole, hun havde gode veninder og venner og gode lærere, men hun rykkede sig ikke fagligt. Og hun blev ikke nok udfordret. Og en dag anbefalede hendes lærer Cecilie at flytte til Da Vinci-linjen på Vitaskolen.

I august sidste år begyndte Cecilie Graabæk så i 7.U på Da Vinci i en klasse, hvor niveauet er højt, og fagligheden stor. Og hun er glad.

- Jeg udviklede mig ikke så meget på Bryndum Skole, og jeg ville gerne udfordres lidt mere i nogle fag. Jeg følte ikke, jeg rykkede mig. Jeg var da lidt i tvivl om, hvad jeg skulle, for jeg havde jo gode venner på Bryndum, og jeg kendte ingen på Da Vinci - men det gjorde det faktisk bare nemmere, for der var ingen, der kendte hinanden i den nye klasse, så alle ledte efter nye venner, siger Cecilie Graabæk.

Annonce

Hun troede lidt på forhånd, at Da Vinci var for meget kloge elever, og at det ikke var noget for hende. At hun måske ikke var klog og dygtig nok.

- Men til intromødet fandt jeg ud af, at det kunne jeg godt klare, og det går også fint. Jeg kan godt følge med niveauet, selvom man godt kan mærke, at det er højere end i min gamle klasse. Vi laver mere på Da Vinci, men det er selvfølgelig også syvende nu, og jeg kan godt mærke, at alle i klassen gerne vil lære noget, og når vi får opgaver for, laver alle dem og sidder ikke og fjoller. Der er også mange flere hænder oppe i timerne her. Og så får jeg også mere mod på at række hånden op, siger Cecilie Graabæk.


Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Berglund har ikke haft fodboldstøvler på i 12 år: Så scorer han på sin første berøring

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg-legender retter skarp kritik mod EfB-ejere: - Det er imponerende, at man på så kort tid kan smadre det hele

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Jorden rundt med fodbold i tasken og SGI i hjertet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Esbjerg

Nyt i Broen: Dobbelt op på lingeri

Ugeavisen Esbjerg

På fredag går golfere 18 huller for de hjemløse

Ugeavisen Esbjerg

Sådan er esbjergensere: Direktørens kærestebrev til Esbjerg er nået ud til 292.000

Ugeavisen Esbjerg

Installation og superhits

Ugeavisen Esbjerg

Kalder alle mødre: I Esbjergs Mødregruppe hjælper mødre andre mødre. Det bliver ikke smukkere

Ugeavisen Esbjerg

Cecilie valgte Da Vinci: Der er mange flere hænder oppe i timen

Ugeavisen Esbjerg

Elever er enige: Sport i skoletiden gør os bedre til at lære

Annonce