Annonce
Ugeavisen Esbjerg

CityJump haltede med sikkerheden

På venstre side af billedet anes en del af det omtalte metalstativ, der står hen over springgraven. Billedet er taget ti dage efter åbning af det nye CityJump. Her var ingen skilte om klatring forbudt. Sarah, Signe og Gustav Fyhn hyggede sig heldigvis alligevel. Foto: Niels Husted
CityJump manglede sikkerhedsforanstaltning i mindst to uger.
Annonce

Pas på: Mellem CityJumps åbningsdag den 6. oktober og Ugeavisen Esbjergs interview med indehaver Uffe Hammelsvang den 19. oktober er flere kommet til skade på et af stedets faciliteter. Indehaver og medarbejdere har vidst, at det var et problem, at gæster kravlede i og hoppede ud fra et metalstativ over et af stedets springgrave, men ventede mindst 14 dage med at skilte om, at man ikke må bruge det.

Men ”det er ikke meningen, at man skal klatre i stativet”, fortalte indehaver Uffe Hammelsvang Ugeavisen Esbjerg mandag i sidste uge og forklarede, at stativet ville blive dækket til i løbet af ugen. Imidlertid opfordrer CityJump på sin hjemmeside til brug af stativet:

”Hvem har kræfter til at gå armgang over pommes-frites-graven”.


Det ville have været forholdsvist let at lave springgraven, så man ikke ramte bunden.

Morten Christensen, 29 år


Hen over et af stedets springgrave - et hul i jorden med en masse skumblokke i, som skal give en blød landing - står metalstativet. Her klatrede Morten Christensen, 29 år op og hoppede fladt ned i springgraven, hvorved han ramte bunden af ”bassinet” med sit ene knæ.

Morten Christensen følte bestemt, at stativet inviterede til klatring:

- Jeg kan ikke se, hvad det ellers skulle være der for, fortæller han.

Annonce

CityJump tager for lidt ansvar

Morten Christensen kom dog heldigvis ikke helt galt afsted. Han slap med lidt ondt i knæet resten af dagen. Længe efter episoden kom en ansat og fortalte, at man ikke måtte klatre i stativet.

Morten Christensen føler alligevel, at CityJump tog for lidt ansvar:

- Det ville have været forholdsvist let at lave springgraven, så man ikke ramte bunden, så ja, svarede CityJump gæsten, da han blev spurgt, om han følte, at CityJump tog for lidt ansvar for hans velbefindende som besøgende.

Annonce

Skilte er hængt op

I fredags ringede Ugeavisen Esbjerg igen til indehaveren, Uffe Hammelsvang, for at høre, om stativet var blevet dækket til.

- Det er det ikke, og det skal det ikke. Der skal i stedet laves en ny form for attraktion med et net, man kan smide sig ud i, fortæller direktøren, der derudover ikke er særlig meddelsom. Ugeavisen har blandt andet spurgt ham følgende over mail:

I jeres reglement står der, at man skal kontakte personalet, hvis nogen kommer til skade. Har nogen gæster meddelt jer, at de er kommet til skade på denne specifikke springgrav?

Hvorfor har I ikke lukket stativet ned for brug eller sat skilte op før, når I har vidst, at det blev brugt uhensigtsmæssigt?

Uffe Hammelsvang har ikke besvaret mailen.

Til gengæld har CityJump i mellemtiden sat skilte op om, at man ikke må klatre i stativet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce