Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Corona koster igen: Håndværkerfest bliver ikke til noget

Fagenes Fest må desværre aflyses i år på grund af Covid 19. Men priser og legater for 114.000 kroner vil blive uddelt alligevel. Foto: Tue Sørensen
Corona slår til igen: Årets udgave af Fagenes Fest i Musikhuset Esbjerg bliver ikke til noget.

Aflyst: Opbakningen og interessen fejler ikke noget, så der var optræk til endnu en fin udgave af Esbjergs store fest for det gode håndværk - Fagenes fest i Musikhuset Esbjerg.

Den 12. november skulle årets nye svende efter planen have været med i musikhuset sammen med deres læremester for at blive fejret og hyldet for deres svendeprøve og svendebrev.

Men festen bliver ikke til noget. Den er aflyst på grund af corona, oplyser Johnny Sjølund fra Esbjerg Håndværker- og Industriforening, som er en af partnerne bag Fagenes Fest. De andre i styregruppen bag arrangementet er folk fra faglige organisationer, Rybners Tekniske Skole, AMU Vest og Business Esbjerg.

Annonce

- Vi var nødt til at træffe en beslutning, og det arrangement, vi plejer at gennemføre med 400 til 500 deltagere, kan vi ikke gennemføre med de retningslinjer og vilkår, Covid-19 dikterer. Så Fagenes Fest bliver i år ikke til noget i den form, vi kender, siger Johnny Sjølund til Ugeavisen Esbjerg.

Hæder og legater alligevel

Trods aflysningen af Fagenes Fest 2020 vil en række af de traditionelle priser og legater alligevel blive uddelt. Det kommer bare til at ske på en anden måde og individuelt for den enkelte modtager.

- Vi er glade for, at fonde, firmaer, Esbjerg Kommune og andre støtter bag Fagenes Fest holder ved deres opbakning trods aflysningen af selve arrangementet. Det betyder, at vi også i år kan uddele priser og legater for tilsammen godt 100.000 kroner. Lige nu er beløbet faktisk 114.000 kroner, siger Johnny Sjølund.


Vi er glade for, at fonde, firmaer, Esbjerg Kommune og andre støtter bag Fagenes Fest holder ved deres opbakning trods aflysningen af selve arrangementet.

Johnny Sjølund, Fagenes Fest


- Planen er, at vi sammen med den enkelte sponsor finder en måde at hædre modtageren af et legat eller en pris. Det kan i nogle tilfælde blive på den nye svends arbejdsplads, i andre tilfælde hos den sponsor, der står bag prisen eller legatet. Vi arbejder med flere løsninger, forklarer Johnny Sjølund.

Blandt de fine priser er Årets Nye Håndværker, Årets Læreplads, Årets Faglærer, Årets Kammerat, Årets Fighter. Derudover uddeleles en række legater.

Baggrund

Den første Svendedag i 2004 blev holdt på Musikkonservatoriet med cirka 100 deltagere.
I 2005 og 2006 blev festen holdt på Esbjerg Rådhus, men da der kom flere og flere deltagere, blev det nødvendigt med et nyt og større sted. Musikhuset Esbjerg tilbød deres lokaler og siden 2007 har Fagenes Fest været holdt her. Det var samme år, at arrangørerne ændrede navnet til Fagenes Fest. Styregruppen blev også udvidet til at omfatte byens tekniske skole og flere af de faglige organisationer. De seneste år har antallet af deltagere ligget omkring 500. Med til festen er både de nye svende,  der har meldt sig til, lidt familie, læremestre samt repræsentanter for de mange sponsorer.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

God sommer for tre unge fra Esbjerg

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Over 100 haver i Esbjerg slippes fri

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Spillerforeningen: Brevet er et resultat af at spillerne ikke føler sig hørt

Ugeavisen Esbjerg

Spillere sender åbent brev til EfB: - Vi har oplevet daglige trusler om fyringer, hånende, sexistiske og ydmygende bemærkninger

Ugeavisen Esbjerg

Aldi godt på vej med ny butik

Ugeavisen Esbjerg

It-uddannnelser trækker studerende

Ugeavisen Esbjerg

Trænersag presser båndet til EfB’s støtter

Ugeavisen Esbjerg

Glemte at festugen har jubilæum

Ugeavisen Esbjerg

Slip din indre klovn løs

Ugeavisen Esbjerg

Alle skal være trygge i nattelivet

Ugeavisen Esbjerg

"Mødte jeg mig selv som ung pige i Esbjerg, ville jeg sige "bliv lidt mere forelsket""

Ugeavisen Esbjerg

Bent Pedersen bliver helt elektrisk

Ugeavisen Esbjerg

Hygiejnebind til mange gange

Ugeavisen Esbjerg

Skiltefirma flytter på havnen

Ugeavisen Esbjerg

HH og vennerne vil lave flere fodboldcamps

Ugeavisen Esbjerg

Spildevandet skal afsløre om vi er syge

Ugeavisen Esbjerg

Trænersag afgørende for fremtidens klubkultur

Ugeavisen Esbjerg

Breve fra spillerne har nået ledelsen

Ugeavisen Esbjerg

Hyballa vækker lokal bekymring

Ugeavisen Esbjerg

Sønderhos store fest

Ugeavisen Esbjerg

Andreas på vej mod toppen

Ugeavisen Esbjerg

Hele kvarteret sammen om hjertestarter

Ugeavisen Esbjerg

EfB-ejer: Advokatfirma skal undersøge Hyballa-sagen

Annonce