Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Corona koster igen: Håndværkerfest bliver ikke til noget

Fagenes Fest må desværre aflyses i år på grund af Covid 19. Men priser og legater for 114.000 kroner vil blive uddelt alligevel. Foto: Tue Sørensen
Corona slår til igen: Årets udgave af Fagenes Fest i Musikhuset Esbjerg bliver ikke til noget.
Annonce

Aflyst: Opbakningen og interessen fejler ikke noget, så der var optræk til endnu en fin udgave af Esbjergs store fest for det gode håndværk - Fagenes fest i Musikhuset Esbjerg.

Den 12. november skulle årets nye svende efter planen have været med i musikhuset sammen med deres læremester for at blive fejret og hyldet for deres svendeprøve og svendebrev.

Men festen bliver ikke til noget. Den er aflyst på grund af corona, oplyser Johnny Sjølund fra Esbjerg Håndværker- og Industriforening, som er en af partnerne bag Fagenes Fest. De andre i styregruppen bag arrangementet er folk fra faglige organisationer, Rybners Tekniske Skole, AMU Vest og Business Esbjerg.

- Vi var nødt til at træffe en beslutning, og det arrangement, vi plejer at gennemføre med 400 til 500 deltagere, kan vi ikke gennemføre med de retningslinjer og vilkår, Covid-19 dikterer. Så Fagenes Fest bliver i år ikke til noget i den form, vi kender, siger Johnny Sjølund til Ugeavisen Esbjerg.

Annonce

Hæder og legater alligevel

Trods aflysningen af Fagenes Fest 2020 vil en række af de traditionelle priser og legater alligevel blive uddelt. Det kommer bare til at ske på en anden måde og individuelt for den enkelte modtager.

- Vi er glade for, at fonde, firmaer, Esbjerg Kommune og andre støtter bag Fagenes Fest holder ved deres opbakning trods aflysningen af selve arrangementet. Det betyder, at vi også i år kan uddele priser og legater for tilsammen godt 100.000 kroner. Lige nu er beløbet faktisk 114.000 kroner, siger Johnny Sjølund.


Vi er glade for, at fonde, firmaer, Esbjerg Kommune og andre støtter bag Fagenes Fest holder ved deres opbakning trods aflysningen af selve arrangementet.

Johnny Sjølund, Fagenes Fest


- Planen er, at vi sammen med den enkelte sponsor finder en måde at hædre modtageren af et legat eller en pris. Det kan i nogle tilfælde blive på den nye svends arbejdsplads, i andre tilfælde hos den sponsor, der står bag prisen eller legatet. Vi arbejder med flere løsninger, forklarer Johnny Sjølund.

Blandt de fine priser er Årets Nye Håndværker, Årets Læreplads, Årets Faglærer, Årets Kammerat, Årets Fighter. Derudover uddeleles en række legater.

Baggrund

Den første Svendedag i 2004 blev holdt på Musikkonservatoriet med cirka 100 deltagere.
I 2005 og 2006 blev festen holdt på Esbjerg Rådhus, men da der kom flere og flere deltagere, blev det nødvendigt med et nyt og større sted. Musikhuset Esbjerg tilbød deres lokaler og siden 2007 har Fagenes Fest været holdt her. Det var samme år, at arrangørerne ændrede navnet til Fagenes Fest. Styregruppen blev også udvidet til at omfatte byens tekniske skole og flere af de faglige organisationer. De seneste år har antallet af deltagere ligget omkring 500. Med til festen er både de nye svende,  der har meldt sig til, lidt familie, læremestre samt repræsentanter for de mange sponsorer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

De blå døre åbner

Ugeavisen Esbjerg

Farvel til fnat

Ugeavisen Esbjerg

Håndspritten har sine bagsider

Annonce