Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Corona-medvind: Golfklubberne boomer

Det sidste år er der sket en eksplosiv stigning af spillede runder i de danske golfklubber. Det har man også mærket i de lokale golfklubber Breinholtgård Golfklub og Esbjerg Golfklub, hvor dette billede er taget Foto: Tue Sørensen
Medlemmer strømmede til golfklubberne, da Danmark lukkede ned. Dansk Golfunion har aldrig haft flere golfspillere end nu. Det mærkes også lokalt.
Annonce

Rekord: Efter års stagnation og tilbagegang blev 2020 et jubelår for dansk golf, som med 154.803 golfspillere nåede op på det højeste antal nogensinde. Antallet er knap 2.000 større end den hidtidige rekord fra 2012.

Også aktiviteten på landets golfbaner er blevet meget større. I forhold til 2019 er antallet af spillede golfrunder i Danmarks 186 golfklubber steget med omkring 40 procent.

Formanden for Dansk Golf Union, Lars Broch Christensen, er glad for de historisk fine tal, men underkender ikke, at de ekstraordinære omstændigheder på grund af corona-udbruddet har spillet en rolle.

- Corona-krisen har skabt efterspørgsel efter sociale og fysiske aktiviteter, som kan dyrkes i det fri og i et miljø med minial smitterisiko. Det kan golf, siger Lars Broch Christensen.

Den kendsgerning, at mange danskere arbejder hjemmefra, kan have også have spillet en rolle for den øgede tilgang til og aktivitet i golfklubberne, mener pressechef i Dansk Golf Union Claus Rødgaard Thomsen.

- For nogle af dem, som har arbejdet hjemme, kan det have været lettere at tilrettelægge arbejdet og døgnet på en måde, så der blev mere plads til golf, siger han.

Golfklubberne kan i øvrigt glæde sig over, at de nye medlemmer ikke kun er midaldrende eller ældre mænd. En indsats for at få flere børn, juniorer, yngre spillere  og kvinder ind i sporten ser ud til at have virket.

Annonce

Pres på lokale baner

Også Esbjergs to golfklubber har mærket golfboomet. Både Esbjerg Golfklub og Breinholtgård Golfklub har oplevet både stigende medlemstilgang og stigende aktivitet på deres baner. Derimod har det sociale liv i klubhus og restaurant naturligvis være begrænset og hæmmet af de samme coronaregler om afstand og antal, som gælder alle andre steder, hvor mennesker normalt mødes. Det har betydet aflysning af eksempelvis sponsorarrangementer og andre golfarrangementer, som ofte gennemføres med fællesspisning både før og efter golfspillet.


Corona-krisen har skabt efterspørgsel efter sociale og fysiske aktiviteter, som kan dyrkes i det fri og i et miljø med minial smitterisiko.

Lars Broch Christensen, Dansk Golf Union.


Mogens Mikkelsen, golfmanager i Breinholtgård Golfklub, kan bekræfte den gode sommer:

- Vi har haft 160 på kursus, og de er ikke alle færdige endnu, men foreløbig er 114 af dem blevet til nye medlemmer. Heraf er 25 nye juniorer. Antallet af greenfeegæster har også været markant højere end sidste år. Omkring 20 procent. Vi har lige nu 1.324 medlemmer, og anlægget kan godt klare lidt flere, men interessen for at komme herud fejler bestemt heller ikke noget. Der er blevet spillet flere runder end normalt i år, siger han til Ugeavisen Esbjerg.

Johannes Eriksen, træner og manager i Esbjerg Golfklub, kommer med den samme melding:

- Begge vore baner har været meget optaget hele sommeren. Medlemmerne har spillet flere runder, og antallet af greenfee-gæster har været 20 procent højere end sidste år. Vi har haft mange flere greenfee-gæster, end vi plejer, og vi har også fået 100 helt nye medlemmer. Det er flere, end vi plejer at få. Vi mister også medlemmer, men lige nu har vi 1.690 medlemmer, og det er omtrent, hvad vore baner kan bære, siger han.

Greenfee er den pris, gæstespillere betaler for at spille på en bane i en klub, hvor de ikke er medlemmer.

Fakta om dansk golf

Der findes 186 golfklubber i Danmark. Heraf de 105 i Jylland. Pr. 30 september 2020 var der registreret 154.803 aktive golfspillere og 8.763 passive medlemmer i landets golfklubber. 103.075 af de voksne spillere er mænd, mens 41.230 er kvinder. I gennemsnit er der 45 medlemmer pr. golfhul i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Corona med skrald i

Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce