Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Coronakrise: Esbjerg Kommune udvider nødpasningen til døgndrift

Under coronakrisen holder Esbjerg Kommune nu to daginstitutioner åbent for nødpasning uden for almindelig åbningstid, så forældrene kan få passet deres børn, hvis de skal på arbejde og løse samfundskritiske opgaver.

Annonce

Forude venter weekenden og påskeugen, som i år bliver alt andet end normal, fordi coronakrisen har sat store dele af Danmark på pause. Det gælder også i Esbjerg Kommune, hvor dagtilbud og skoler er lukkede, men kører med et nødberedskab, som nu også bliver åbnet uden for den almindelige åbningstid - altså weekender, søn- og helligdage, aftener og nætter. Det skriver Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse.

Den udvidede nødpasning følger retningslinjerne for den almindelige nødpasning, og derfor gælder tilbuddet for børn på 0-9 år, hvis forældre har vigtige arbejdsopgaver i samfundet eller arbejder i en privat virksomhed, der ikke har sendt medarbejderne hjem. Den udvidede nødpasning kan også være en mulighed for børn med særlige behov.

Udvidet nødpasning i to daginstitutioner
Både børn, som allerede går i kommunale dagtilbud eller skoler, og børn, der ikke gør det, er velkomne i den udvidede nødpasning, og der er ingen forældrebetaling knyttet til tilbuddet. Den udvidede nødpasning kommer til at foregå to steder i kommunen, så de tilmeldte børn bliver samlet i Vognsbøl Børnehus i Esbjerg og Børnegården i Gredstedbro.

- Det er vigtigt, at vi i alle dele af samfundet er fleksible, så vi kan levere den ekstraordinære indsats, der er nødvendig for at komme bedst muligt igennem den her krise, og det bakker vi selvfølgelig op om i Esbjerg Kommune. Derfor åbner vi nødpasningen uden for den almindelige åbningstid, så forældrene har mulighed for at aflevere børnene i trygge hænder, mens de passer deres arbejde, der har stor betydning for os alle, siger Jesper Frost Rasmussen, borgmester i Esbjerg Kommune, i meddelelsen.

Overblik er nødvendigt for planlægningen
Det er vigtigt, at forældrene hurtigst muligt giver deres barns dagtilbud eller skole besked om, hvilke dage og tidsrum de har behov for den udvidede nødpasning.

- Vi har brug for et overblik over behovet, så vi kan planlægge den udvidede nødpasning bedst muligt for både børn, forældre og de medarbejdere, der skal på arbejde, så alle ved, hvad de kan regne med i den her tid, hvor meget i forvejen er uvant. Vi har set i nødpasningen, at dialogen fungerer fint, og vi oplever bred opbakning om tiltagene, så vi kan støtte de forældre, der har brug for en hånd, fordi de yder en vigtig indsats et andet sted i samfundet, siger formanden for Børn & Familieudvalget, Diana Mose Olsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den uperfekte bagside

Annonce