Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Dansk og dans på skemaet i sommerferien

4.-6. årgang kan få fire dages danseundervisning i hiphop, house, moderne og waacking hos koreograf Caroline Sander Jepsen, som ejer Dance Company Twenty med danseskole i Varde, Ølgod, Oksbøl og Bramming. Alle kan følge med uanset niveau. Der bliver 24 pladser i danse-sommerskolen på Esbjerg Realskole. Foto: Dance Company Twenty
Seks uger er lang tid at holde sommerferie. Nu laver Esbjerg Realskole sommerskole i uge 26 med dansk, dans, madlavning over bål og matematik på begynder- og gymnasieniveau. Sommerskolen er for alle og næsten alle aldre.

Uge 26: Man får nok ikke mange børn til at sige, at de får for mange lommepenge. Eller at de får for store julegaver eller lov til at være for længe oppe. Man får nok heller ikke mange skoleelever til at sige højt, at deres sommerferie er for lang. Men det er alligevel de færreste, der har noget på skemaet i alle seks uger og to dage. Det var da også forældre til elever på Esbjerg Realskole, som foreslog skolen at lave en uges sommerskole, fordi de voksne oplevede, at det kan være svært for deres børn at få tiden til at gå i sommerferien. Så nu har skolen lavet en sommerskole. Ikke bare for børnene på Esbjerg Realskole, men for alle børn i kommunen fra 4.-10. klasse.


Vores børn og unge mennesker får med vores nye sommerskole mulighed for nye oplevelser i form at dans og kokkeskole, men også muligheden for faglig opgradering i både dansk og matematik har haft stor prioritet.

Lisbeth Bailey, bestyrelsesformand


Annonce

Har man problemer med kommaer, endelser og stavning i dansk, er der sommerskole i "Turbo-dansk" for 8.-10. årgang, og i matematik kan overbygningselever både vælge et hold for at få løftet deres faglige niveau, hvis de har svært ved matematikken og et hold for at blive rustet til gymnasiet med matematik på gymnasieniveau.


Det kan godt være, børn bare vil holde ferie, men så konstaterer vi det. Børnene skal have lyst til at gå i sommerskole fire dage i sommerferien, det skal ikke være fordi, forældrene synes, de skal.

Carsten Thyrsting, skoleleder


- Det er første gang, vi prøver det her, så nu må vi se, om der er interesse for det. Der er mange gode tilbud til børn i sommerferien, og dem vil vi ikke konkurrere med, men de fleste af dem handler om sport, siger skolelederen på Esbjerg Realskole, Carsten Thyrsting.

Bedre klædt på til gymnasiet

Det er skolens matematiklærer Arne Christensen, der er tovholder på sommerskolen, og det bliver ham og kollegaen Søren Bak, der står for undervisningen i henholdsvis matematik på gymnasieniveau og matematik for de udfordrede. De to har allerede afprøvet et tilbud om ekstra matematik udenfor skoletid blandt skolens elever. Fire torsdag eftermiddage og en lørdag, og der var så god søgning, at skolen afviklede fire forløb i gymnasiematematik og tre forløb i matematik-repetition.

- Hvis de fire dage med gymnasiematematik gør, at eleverne føler sig bedre klædt på til at starte i gymnasiet, og at det bliver nemmere for dem, så er det jo dejligt, og tyve lektioner vil rykke noget, siger Arne Christensen.

Prisen for sommerskolen bliver 800 kroner. Kokkeskolen bliver 400 kroner dyrere, fordi der også er udgifter til råvarer.

- Det er ikke noget, vi kommer til at tjene på. Faktisk kalkulerer vi med et underskud det første år, men det er meningen, at sommerskolen skal fortsætte og bare hvile i sig selv. Vi har en stor skole stående tom hele sommerferien, og så kan vi da lige så godt udnytte huset i en uge og måske flere, hvis initiativet bliver en succes, siger Carsten Thyrsting.

Tilmelding

Tilmeldingsfristen og frist for betaling for sommerskolen er den 27. maj. Tilmelding kan ske på mail@esbjergrealskole.dk.

Er man i tvivl om noget, kan man kontakte lærer og tovholder Arne Christensen på 2015 2243 eller på arne.christensen18@gmail.com

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kom med til eksamen

Ugeavisen Esbjerg

Huset har det hele

Ugeavisen Esbjerg

Daimi vendte hjem

Annonce