Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Danske Diakonhjem etablerer friplejehjem i Esbjerg

Danske Diakonhjem, der er den største ikke-kommunale aktør på ældreområdet, har planer om at etablere sig i Esbjerg og bygge et moderne friplejehjem. Det erfarer Ugeavisen Esbjerg. Foto: Colourbox
Et nyt og moderne plejehjem er på vej til Esbjerg. Det er Danske Diakonhjem, der står bag det kommende plejehjem.
Annonce

Til byen: Danske Diakonhjem, der er den største ikke-kommunale aktør på ældreområdet, har planer om at etablere sig i Esbjerg og bygge et moderne friplejehjem. Det erfarer Ugeavisen Esbjerg.

- Jo, det er rigtig nok. Vi har gennem længere tid haft kig på de større vestkystbyer, og der var det selvfølgelig oplagt at kigge mod Esbjerg. Vi har fundet en god lokation, men vil gerne vente en smule endnu med at fortælle om, hvor det er, fortæller Emil Tang, der er direktør i Danske Diakonhjem, til Ugeavisen Esbjerg.

Danske Diakonhjem tager afsæt i det kristne livs- og menneskesyn, og man arbejder med at skabe gode rammer, der sikrer værdighed og respekt om det enkelte menneske, der har behov for hjælp.

Et friplejehjem adskiller sig fra de almindelige plejehjem under Danske Diakonhjem ved, at de ikke formelt er knyttet til den lokale kommune gennem en driftsoverenskomst. Det giver friplejehjemmet et større råderum for selv at bestemme, hvordan stort og småt bedst tilrettelægges.

Danske Diakonhjem er dog mere end friplejehjem, som er det, man vil bygge i Esbjerg. Man bygger og driver også hospicer og botilbud til forskellige målgrupper, ligesom man løser administrative opgaver for institutioner, der ikke formelt hører under en kommune eller region.

Danske Diakonhjem er i øvrigt en selvejende, non-profit organisation, der således ikke skal tjene penge til nogen.


Vi har gennem længere tid haft kig på de større vestkystbyer, og der var det selvfølgelig oplagt at kigge mod Esbjerg.

Emil Tang, direktør Danske Diakonhjem
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

De blå døre åbner

Ugeavisen Esbjerg

Farvel til fnat

Ugeavisen Esbjerg

Håndspritten har sine bagsider

Annonce