Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Data og aggressiv fodbold skal gøre EfB til en fast del af superligaen

EfB-formand Palle Guldager Kristensen ved endnu ikke, hvilken rolle han kommer til at spille i klubben i fremtiden. Foto: Tue Sørensen
EfB-formand Palle Guldager Kristensen spillede en hovedrolle, da en amerikansk investorgruppe købte sig ind i EfB. Her fortæller formanden om fremtiden i EfB.
Annonce

Hvad vil kendetegne retningen for EfB fremadrettet?

- På det allerførste møde fik vi at vide, at de nye investorer vil have unge mennesker på lange kontrakter, de vil spille aggressivt fodbold og de vil benytte sig af data. Det er de tre hovedoverskrifter.

Hvorfor var det vigtigt for jer, at de nye ejere allerede havde erfaring fra fodboldens verden?

- Det var vigtigt for os, fordi vi også havde talt med andre, der slet ikke var engageret i fodbold. Det så vi en stor ulempe i. Den know how der ligger i det, og måden de arbejder med data i høj udstrækning, det tror vi på, er en gevinst for Esbjerg fremadrettet. Der er mange ting, vi kan lære, og vi har måske manglet lidt fornyelse og levet i vores egen bobbel.


Jeg har ikke søvnløse nætter, for vi har været så grundige i et forløb, der begyndte tilbage i september.

Palle Guldager Kristensen, bestyrelsesformand i EfB Elite A/S


EfB er hjerteklubben for mange – også for dig. Så hvad er din største bekymring over, at klubben nu bliver solgt til udlandet?

- Jeg er ikke så vild med overskrifterne om, at EfB er solgt. Det er vigtigt at sige, at de nye investorer ejer 50,1 procent af EfB, og så har vi stadig 49,9 procent på lokale hænder. Men vi får tilført nye midler, vi får 30 millioner kroner ind udefra. Så må man leve med at afgive magt. Hvis jeg skulle købe en virksomhed for så mange penge, ville jeg også bestemme. Når det er sagt, synes jeg ikke, jeg har de helt store bekymringer. De store beslutninger skal fire ud af fem bestyrelsesmedlemmer beslutte (de nye ejere har tre sæder i bestyrelsen red.), og de helt store beslutninger kræver to tredjedeles flertal på en generalforsamling. Jeg har ikke søvnløse nætter, for vi har været så grundige i et forløb, der begyndte tilbage i september.

Er du slet ikke bange for, at EfB bare bliver en rugekasse for konsortiets andre klubber?

- Selvfølgelig skal man have for øje, at de er investorer, som forventer et afkast. Strategien er, at vi skal være en fast bestanddel af superligaen, og det bliver man ikke, hvis man bare lader spillerne vandre ud. Nu har vi penge nok til at lave et superligahold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce