Annonce
Ugeavisen Esbjerg

De blå døre åbner

Erling Lyngholm Jakobsen spillede populære melodier på flyglet, mens Blå Døre gruppen uddelte deres flotte 2020 katalog som optakt til denne weekends åbne atelierdøre. Foto: Privat
Annonce

Kunst: En af årets spændende kunstbegivenheder finder sted lørdag og søndag i den kommende, når kunstnersammenslutningen Blå Døre åbner deres atelierdøre rundt i Esbjerg. Begge dage er det fra klokken 11 – 17, at der er mulighed for at opleve kunst i den store målestok.

I den forgangne weekend bagte man op til Blå Døre 2020, da den lokale kunstnersammenslutning havde arrangeret en lille happening på torvet lørdag formiddag, hvor et flygel var stillet op og medlem af gruppen Erling Lyngholm Jakobsen spillede populære melodier, mens gruppen uddelte deres flotte 2020 katalog.

Blå Døre havde deres første kunstevent i 2003, hvor Lars H. Andersen tog initiativ til at samle nogle af byens aktive kunstnere til Blå Døre, og der er faktisk hele ni kunstnere, som var med fra starten, der fortsat er aktive i sammenslutningen. I dag er der 26 udøvende kunstnere, der alle er optaget i gruppen ved censurering.

Ved at besøge de spændende udstillere får man som publikum mulighed for at komme tæt på kunsten og eventuelt stille spørgsmål til kunstneren. Som besøgende får man også chancen for at se en bred vifte af kunstneriske udtryk lige fra abstrakte, grafiske og figurative malerier til skulpturer i sten og bronze, fotokunst, blandform og keramik med mere.

Blå Døre afholdes med stor respekt for Sundhedsstyrelsens retningslinjer i forhold til coronapandemien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Det bliver i familien

Annonce