Annonce
Ugeavisen Esbjerg

De første kandidater

Æresvæggen for Årets Esbjergensere. Hvem skal være den næste?
Her kan du se de første fem, der er bragt i spil som Årets Esbjergenser 2021.

Kandidater: Årets Esbjergenser nummer 51 skal findes, og efterlysningen af kandidater er i gang. Foreløbig er fem navne spil. Se dem herunder, hvor du kan læse redigerede sammendrag af indstillingerne.

1 John Snedker

Begrundelse: John Snedker har mere end 25 års arbejde i Esbjerg Byråd bag sig.  Han har været garant for et bredt samarbejde med byens borgmestre og byrådets medlemmer for at sikre at Esbjergs kommunes borgere, erhvervsliv det bedste. Han har gennem alle årene i lokalpolitik været personen, alle kunne henvende sig til. Med sin seriøse tilgang til alle problemstillinger har han også været meget anerkendt af kommunens erhvervsliv.

2 Claus Danielsen

Begrundelse: Claus Danielsen fra Træfpunkt Sædding har gennem mange år været en fantastisk frivillig og uegennyttig primusmotor bag det kæmpe arbejde, der udføres i Træfpunkt Sædding med hundredvis af arrangementer for de ældre borgere i området.

3 Jesper Jensen

Team Esbjergs og kvindelandsholdets træner Jesper Jensen er bragt i spil som Årets Esbjergenser 2021. Arkivfoto: Tue Sørensen

Begrundelse: Jesper Jensen, cheftræner for Team Esbjerg og andstræner for det danske landshold, bør være Årets Esbjergenser for sin måde at bringe Team Esbjerg blandt landets bedste kvindelige håndboldhold. Og for sin måde at styre det danske kvindelandshold i håndbold. Han er en meget fin ambassadør for Esbjerg, og han har med sin familie valgt Esbjerg til.

4 Peter Langwithz Smith

Begrundelse: Peter Langwithz Smith er den oplagte vinder. Han er meget dedikeret omkring byen og fast inventar som fotograf på forskellige natklubber samt på Tobakken. Takket være hans arbejde er Esbjerg og Tobakken for alvor kommet på Danmarkskortet i forhold til kultur og musik. Derudover er han Skandinaviens førende Auschwitz-ekspert, som skriver bøger og holder foredrag om de emner, der optager ham. Hans seneste udgivelse "Esbjerg Rytmer - En Tiårs Rejse" beviser endnu en gang hans særlige veneration og indsats for byen.

5 Karin Hansen-Schwartz

Karin Schwartz er også blandt de første indstillede til titlen som Årets Esbjergenser 2021.Foto: Tue Sørensen

Begrundelse: I 49 år af de 51 år, Esbjerg har haft prisen som Årets Esbjergenser 50 år, har Karin Hansen-Schwartz været med helt i front og dermed bidraget til en positiv placering af Esbjerg på landkortet. Det er der ikke vist ikke mange andre, der har præsteret. Hendes indsats er fornem og alsidig indenfor politik, socialt arbejde, kvindesagen, breddeidræt samt eliteidræt med rækkevis af egne fornemme mesterskaber og medaljer. Som foredragsholder og meningsdanner har hun i årevis også været en vigtig stemme i store samfundsdiskussioner.

? De kan ikke komme på tale

NB: Titlen som Årets Esbjergenser tildeles en enkelt person og ikke grupper, hold, firmaer, foreninger, organisationer og lignende. Vi har modtaget en fin indstilling af SoSu-uddannelsen i Esbjerg, men den kan altså ikke komme på tale. Titlen som Årets Esbjergenser tildeles heller ikke ansatte på Ugeavisen Esbjerg, da det jo er avisen, der står bag titlen og kåringen.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Hele Danmark kommer til at kigge på Esbjerg i morgen: TV-vært bange for hosteanfald

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

- I dansk lærer jeg at formidle noget

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

- Jeg kan godt lide at matematik er facts

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

- Jeg synes Kalmarunionen er virkelig spændende

Ugeavisen Esbjerg

Tretten Da Vinci-elever er videre i DM i skolefag

Ugeavisen Esbjerg

Før transfervinduet smækker i: Direktøren vil have fysik og rutine til midtbanen

Ugeavisen Esbjerg

Der er vaccinehjælp at hente: Jørgen fik sit tredje stik

Ugeavisen Esbjerg

Rekord: Esbjerg-virksomheder runder en million kroner til Danmarks Indsamling

Ugeavisen Esbjerg

Så går Theodors tid godt med det

Ugeavisen Esbjerg

Hjælp til det nye MitID

Ugeavisen Esbjerg

Opråb: Lad nu de butiksansatte trække vejret igen

Ugeavisen Esbjerg

Ansatte lider under værnemidler: Hovedpine, varm ånde og uren hud

Ugeavisen Esbjerg

Hus uden gavl i Østergade skal genopbygges

Ugeavisen Esbjerg

Ingen gider være den, der aldrig kom væk fra Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Jesper Jensen: - Vi er mange om succesen

Annonce