Annonce
Ugeavisen Esbjerg

De fire hvide mænd ind i kampen mod corona

Unicefs kampagnechef Kristina Rasmussen Cook er både glad og stolt over, at de blå plastre kunne komme på de fire hvide mænds arme: - Mennesket ved havet er et flot kunstværk og et fint blikfang. Min fars familie stammer i øvrigt fra Esbjerg, så på den måde betyder det også noget særligt for mig, siger hun. Foto: Tue Sørensen
Esbjergs mest kendte vartegn bliver inddraget i Unicefs internationale kamp for vacciner til hele verden.

Blikfang: Alle de fire hvide mænd ved Sædding Strand har fået et stort blåt plaster på den ene arm. Det blå plaster markerer støtten til Unicefs arbejde for en retfærdig fordeling af Covid-19-vacciner til alle verdens lande. Herunder især til frontpersonale i lande, hvor nøglearbejdere i kampen mod corona ikke er blevet vaccineret ligesom i Danmark.

Coronapandemien er først ovre, når hele verden får vacciner. I Danmark har vi prioriteret at vaccinere frontpersonale i sundhedsvæsenet som nogle af de første, så de trygt og effektivt har kunnet tage hånd om de syge. Men i lande som Indien, Nepal og Sri Lanka er frontpersonale endnu ikke vaccineret – og de ved heller ikke nødvendigvis, hvornår de kan blive det. Derfor appellerer Unicef nu til danskerne om hjælp, og det skal det blå plaster på Svend Wiig-Hansens skulptur Mennesket ved havet være et symbol på.

Sammen med WHO leder Unicef den globale vaccinealliance COVAX, der arbejder for en retfærdig vaccinefordeling til alle verdens lande, oplyser Unicef og Esbjerg Kommune i en fælles pressemeddelelse.

Annonce

- Behovet for Covid-19-vacciner til frontpersonale i hele verden er stort og akut, og det har alvorlige konsekvenser – særligt for sårbare familier og børn. Derfor arbejder vi aktivt for at vaccinere voksne i de fattigste lande, så de igen kan tage sig af børn. Men vi kan ikke gøre det alene, uddyber Karen Hækkerup, generalsekretær i Unicef.

Kendte overarme

Det blå plaster skal symbolisere, at enden på corona er nær. Plasteret kan i den kommende tid ses på kendte overarme som de fire hvide mænds og radiovært Mads Steffensens, men også på gavlmalerier, statuer og kendisser, som har sagt ja til at være ambassadører for Unicef i vaccinekampen.


Behovet for Covid-19-vacciner til frontpersonale i hele verden er stort og akut, og det har alvorlige konsekvenser – særligt for sårbare familier og børn.

Karen Hækkerup, generalsekretær i Unicef.


Med hjælp fra kunstner Svend Wiig-Hansens efterfølgere og Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen har Unicef fået lov til at sætte det blå plaster på Mennesket ved Havet og dermed lade de fire hvide mænd indgå i kampagnen som et opsigtsvækkende blikfang, og det er Jesper Frost Rasmussen glad for:

- At bruge Mennesket ved havet til det her gode formål, kan vi kun bakke op om. Det handler om at bidrage og bruge de aktiver, man har som kommune. De fire hvide mænd er jo et af Esbjergs helt centrale vartegn, så det giver god mening, og det er noget, jeg er stolt af, siger Jesper Frost Rasmussen.

Boirgmester Jesper Frost Rasmussen måtte op for at tjekke, at plastrene sad ordentligt fast. De skal være der i 14 dage. Foto: Tue Sørensen

Kampagnechef Kristina Rasmussen Cook, Unicef, er også glad for de blå plastre på de store overarme af beton i Esbjerg.

- Vi var ikke sikre på, det kunne lade sig gøre, men Svend Wiig Hansens familie sagde hurtigt ja til ideen og formålet, og det er jeg meget glad for. Min fars familie stammer fra Esbjerg, så det betyder også på den måde noget særligt for mig, at vi kan sætte kampagnen for vacciner til hele verden i gang med blå plastre på de fire meget kendte skuldre i Esbjerg, siger hun til Ugeavisen Esbjerg.

Et plaster hjælper hele verden

Alle kan hjælpe dem, der står bagerst i vaccinekøen. For blot 25 kroner kan man være med til at støtte leverancen af vacciner til en sygeplejerske, jordemoder eller læge i et af verdens fattigste lande. Det kan man gøre ved at gå ind på unicef.dk/plaster. Man kan ligeledes vise sin støtte og bære plasteret, når man får sin egen vaccine. Plasteret kan købes på shop.unicef.dk.

COVAX er en global vaccinealliance, hvis mål er at vaccinere voksne – fra frontpersonale til forældre – over hele verden.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Patrulje med øjnene med sig spottede indbrudstyv

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Tanker om at have et hjem

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Ny aftale skal løfte EfB Akademi

Ugeavisen Esbjerg

Hanne gik til utroskab i 25 år: Nu vil hun hjælpe andre ud af krisen

Ugeavisen Esbjerg

NemByg cykelholdet på kursus i førstehjælp: Med de kilometer vi cykler om året, er spørgsmålet ikke, om der sker en ulykke igen, men hvornår

Ugeavisen Esbjerg

Jens løb Vestkystløbet for 47. gang

Ugeavisen Esbjerg

Cyklistformand: Andre skal tage over ellers lukker Cyklistforbundet i Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Nu deler Claus og Christian skæbne

Ugeavisen Esbjerg

Vækst kræver mere plads

Ugeavisen Esbjerg

Fire dage i sadlen

Ugeavisen Esbjerg

Streetmekka åbnede sin gave

Ugeavisen Esbjerg

Esbjergs første Coop365 inviterer til åbningsfest

Ugeavisen Esbjerg

Generationer dystede i kærlig kamp

Ugeavisen Esbjerg

Udflytning på godt og ondt

Ugeavisen Esbjerg

Kammerater og kompagnoner

Ugeavisen Esbjerg

De ældre skal have ny formand

Ugeavisen Esbjerg

Festugen på Torvet aflyst

Ugeavisen Esbjerg

DAT flyver igen mellem Esbjerg og Stavanger

Ugeavisen Esbjerg

En million billeder til eftertiden

Ugeavisen Esbjerg

Nu får Jens Peder Hansen - formentlig - sin vej

Ugeavisen Esbjerg

Tilbage til barndommen

Ugeavisen Esbjerg

Patrick er i duoform

Ugeavisen Esbjerg

Venstres kandidatliste er klar

Annonce