Annonce
Ugeavisen Esbjerg

De tegnede sig gennem corona-vinteren

Ingrid Stoumann Jensen har tegnet dette fine billede, da medlemmerne af foreningen Tidevand henover vinteren udfordrede hinanden i at tegne et billede hver eneste dag. Foto: Privat

Kunst i en coronatid: I foreningen Tidevand, som holder til i Gjesing, plejer de 30 medlemmer at mødes flere gange om ugen for at tegne sammen. Forsamlingsforbuddet gjorde det imidlertid umuligt denne vinter, så i stedet udfordrede medlemmerne hinanden til dagligt at gå ud i blæsten og kulden og tegne med sig selv.

Hver dag sendte de tegningerne til hinanden og uploadede værkerne på foreningens Facebookside, hvor der kom flere end 250 tegninger i alt.

- Udfordringen lød på at tegne dagen, vinteren, træerne. Ja tegne lige, hvad man havde lyst til, bare man tegnede og sendte det til os andre. Og der blev tegnet på livet løs, lyder det fra Ingrid Stoumann og Gitte Hadrup, der var initiativtagere til udfordringen.

Det blev til både krogede forblæste vintertræer, akvareller med mennesker pakket ind i vintertøj og mundbind. Der blev tegnet skibe, havn, vindmøller, børnebørn, forkrøblede vinterbuske, gamle træer, digteren Amanda Gorman ved Joe Bidens indsættelses-tale, Holocaust Memory Day, ja kort sagt: Vinterens begivenheder og billeder tegnet i alle variationer og vinkler.

Hver dag sendte medlemmerne tegningerne til hinanden og uploadede værkerne på foreningens Facebookside, hvor der kom flere end 250 tegninger i alt. Foto: privat

- Et af medlemmerne, Birthe Hoffmann, valgte sågar at sy sine skitser af vinter-træer. De skal senere udstilles på Trapholt i Kolding, siger de to initiativtagere og slår fast, at corona-nedluknings-eventen har gjort vinteren både varmere, hyggeligere og mere social.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

25 år hos Bauhaus

Annonce