Annonce
Ugeavisen Esbjerg

- Dejligt, at der sker noget her

Dorthe Værnhøj har værksted og galleri i Kongensgade 115. Hun er glad for de nye forsøg, der nu bliver gjort for at skabe mere liv i den lidt døde ende af Kongensgade. - Høstmarkedet i den kommende weekend er en god begyndelse, som Galleri Værnhøj bakker op, siger hun. Foto: Tue Sørensen
Galleriejer Dorthe Værnhøj ser frem til efterårsmarked, som kan være begyndelsen på helt nye tider for butikkerne i den ene ende af Kongensgade.

Byudvikling: Siden maj har Dorthe Værnhøj haft værksted og galleri i Kongensgade 115. Hun er ikke ene om sin opfattelse af, at den ende af byens gågade ikke er det mest livlige strøg i Esbjerg. Hun har mange gange set, hvordan fodgængere er stoppet op i Kongensgade og vendt om ved Stormgade for at returnere i retning mod Torvet igen. De så ikke noget at gå videre efter på den anden side af Stormgade.

Dorthe Værnhøj kan også huske tidligere i år, hvor tre musikere på streetparade i gågaden havde forvildet sig over Stormgade og ned i den lidt døde ende for så at stoppe op udenfor hendes galleri. Og så hørte Dorthe Værnhøj en af musikerne sige: - Her er jo ingen. Her sker ikke noget. Lad os vende om igen.

Men nu ser Dorthe Værnhøj håb og lys forude for det strøg, hendes galleri og værksted har adresse i. I weekenden bliver den tynde ende af Kongensgade nemlig til Det Grønne Strøg, som også er navnet på det efterårsmarked, der skal skabe liv i gaden lørdag og søndag.

Annonce

- Det er dejligt, at der endelig sker noget hernede. Det trænger vi og gaden til, siger Dorthe Værnhøj, der har fulgt med i forberedelserne og også selv er ved at gøre sig klar til efterårsmarkedet. Hun åbner sit galleri og værksted i weekenden, og hun rykker også ud i gaden med en bod, hvor interesserede blandt andet kan købe soyalys i genbrugsglas, som hun regner med kan friste mange af gæsterne, hvis de ikke lige er klar til at købe kunst eller andet i butikken.

Boder i gaden

Det Grønne Strøg får forskellige boder, man kan besøge. I en af dem tilbyder unge fra Korn180 at forvandle gammelt skrot til fine ting. I en anden kan man møde spejdere, der laver aktiviteter for børn. Og Loge Athene stiller op med et byttemarked, hvor man kan bytte tøj og andet med andre, som også har noget at bytte med. Markedet vil være åbent fra klokken 10 til 16 både lørdag den 16. og søndag den 17. oktober 2021.

Mange taler om, hvordan denne del af Kongensgade en gang hed Strandbystrøget og var en meget fin og populær handelsgade i Esbjerg. Det kan den måske blive igen.

Fra artiklen

Efterårsmarkedet Det Grønne Strøg finder sted i den del af Kongensgade, der ligger mellem Stormgade og Skolegade. Efterårsmarkedet er et forsøg på at vise, hvad der kan lade sig gøre på strækningen. Dorthe Værnhøj er ikke kun spændt på efterårsmarkedet. Hun ser også frem til de forsøg med nye indretninger af gadestrækningen, som følger i de kommende uger.

- Weekendens efterårsmarked er kun begyndelsen. Jeg fornemmer stor interesse for at gøre vores stykke af gågaden mere spændende igen. Mange taler om, hvordan denne del af Kongensgade en gang hed Strandbystrøget og var en meget fin og populær handelsgade i Esbjerg. Det kan den måske blive igen. Nu er er der i hvert fald forsøg på vej, som måske kan sikre den opblomstring og det nye liv, hele Esbjerg godt kunne bruge i denne ende af Kongensgade. Det er godt, siger Dorthe Værnhøj.

Galleri Værnhøj og andre af gadens butikker samt udstillere udefra vil have boder i gaden i den kommende weekend. Kulturbussen kommer også, ligesom Esbjerg Kommune er til stede med en bod, hvor interesserede blandt andet kan høre om affaldssortering.

Marked er startskud

Efterårsmarkedet Det Grønne Strøg er den fysiske start på et seks uger langt byrumsprojekt i Kongensgade, hvor Esbjerg Kommune frem til slutningen af oktober vil teste forskellige måder at anvende og aktivere strækningen fra Stormgade til Kongensgades møde med Skolegade.

Ideen er at give beboere, butikker og fodgængere mulighed for at fornemme, hvad strækningen kan bruges til i fremtiden. I de seks uger, byrumsforsøget varer, vil der blive vist og afprøvet flere forskellige fysiske forslag til, hvordan området kan indrettes. Et eksempel går ud på at teste gaden uden trafik og parkerede biler.


Annonce


Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Hent et gratis Female

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Grøn energimangel skaber behov for landvindmøller

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Sweaterbutik åbner midlertidigt i Broen

Ugeavisen Esbjerg

SOSU-udvidelse kan koste foreningslivet

Ugeavisen Esbjerg

Budgettet banket på plads

Ugeavisen Esbjerg

Studie 10 sender insekter på hotel

Ugeavisen Esbjerg

God kemi mellem forskning og familieliv

Ugeavisen Esbjerg

Børn og voksne tog en tørn for naturen

Ugeavisen Esbjerg

Gågadespørgsmål med sprængstof i

Ugeavisen Esbjerg

Alle kan tale med om højhuse og byudvikling

Ugeavisen Esbjerg

- Dejligt, at der sker noget her

Ugeavisen Esbjerg

Rosengreen fyldte kroen med kvinder og mode

Ugeavisen Esbjerg

Søren Rasmussen stopper i 2022

Ugeavisen Esbjerg

Diana drømmer om endnu mere indflydelse

Ugeavisen Esbjerg

Ny sygeplejefaglig direktør på Sydvestjysk Sygehus

Ugeavisen Esbjerg

Færøernes største sygehus på inspirationstur til Sydvestjysk Sygehus

Ugeavisen Esbjerg

Team Esbjerg stolt vært for Santander Final4 i februar

Ugeavisen Esbjerg

Gå en tur i det ukendte

Ugeavisen Esbjerg

Opråb fra vindbranchen: Den grønne omstilling mangler grøn strøm

Ugeavisen Esbjerg

Linda går efter græskar-guld

Ugeavisen Esbjerg

Juletræsforeningen overlever efter privat donation

Ugeavisen Esbjerg

Verdensstjernens danske forbindelse

Ugeavisen Esbjerg

Sikkerhed uden kiksere i 35 år

Annonce