Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Den enfoldige morder: Ny bog går på tæt på Anette drabet på Fanø

Efterforskere fra Rejseafdelingens drabssektion ankom hurtigt til Fanø for at deltage i drabsefterforskningen. Her undersøger de overfarten ved Fanøfærgen.

I ny bog kommer vi tæt på manden, der dræbte Anette Thomsen fra Fanø.

En enfoldig morder - og pyroman.

Annonce

I nyere danmarkshistorie har man set mange tilfælde af pyromanbrande.
Men heldigvis har kun en enkelt af dem forårsaget hele 35 personers død. Branden fandt sted på Hotel Hafnia i september 1973. Efterforskningen af sagen var omfattende og intens – og fik dertil støtte fra udlandet, herunder FBI, der bidrog med ekspertbistand. På trods af den omfattende efterforskning måtte sagen henlægges.

Ikke kun brandsager kan vise sig at være uhyggeligt svære at opklare. Også mordsager kan medføre en yderst kompliceret opklaringsproces. Som i tilfældet med den 15-årige pige Anette, der blev myrdet på Fanø i 1980. Her så man den samme frugtesløse efterforskning, hvor alle ressourcer blev sat ind på at opklare sagen, men uden held.

Mange år senere blev begge sager imidlertid genåbnet – og til alles store overraskelse opdagede man, at Hafnia-branden og Anette-sagen havde samme gerningsmand.

Sær serieforbryder
Historien om Hafnia-branden og Anette fra Fanø bliver oprullet i en ny bog af leder for politimuseet Frederik Strand, der har benævnt sin bog ”Jagten på morderne stopper aldrig.”

I kapitlet, der omhandler det lokale mord på Fanø, fortælles Anettes skæbne, og vi kommer tæt på hendes morder, der viste sig både at være ganske enfoldig og en særpræget serieforbryder.

I bogen beskriver Frederik Strand efterforskningsarbejdet i en række store danske kriminalsager og undersøger samtidig, hvorfor og hvordan sagerne blev åbnet på ny. Var det tilfældigheder, en effektiv politiindsats eller nye forbrydelser begået af gerningsmanden?

Med sagerne oplever vi som læsere samtidig det moderne politi vokse frem i takt med nye efterforskningsmetoder som fingeraftryksregistrering og dna-analyser. De genåbnede sager giver os også et alternativt indblik i historien, og her møder vi blandt andet samfundets randeksistenser og får et indblik i tidligere tiders livsvilkår og menneskesyn.

FAKTA:

Titel: Jagten på morderne stopper aldrig
Forfatter: Frederik Strand
Omfang: 480 sider
Pris: 299,95 kroner
Udkommer: 26. februar 2018
Forlag: Lindhardt og Ringhof

Branden på Hotel Hafnia udviklede sig med stor hast. Snart var hele bygningen omspændt af flammer. Den katastrofale brand kostede 35 mennesker livet.
Erik Solbakke sammen med hoved-efterforsker Per Casper. Casper opbyggede et tillidsforhold til Solbakke, og det medvirkede til at opklare det omfattende sagskompleks, da Solbakke til sidst erkendte.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kandidat: Hende kan man have tillid til

Annonce