Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Den omvendte verden: Julemanden blev begavet

Julemanden, her personificeret ved Michael Koed, modtog en donation på 10.000 kroner fra Poul Erik Fonden, der på billedet er repræsenteret ved Thomas Eenberg (t.v.) og Morten Riis Nielsen. Foto: Tue Sørensen
Det plejer at være julemanden, der uddeler gaver. Forleden var det omvendt.
Annonce

Det er ikke normalt at se julemanden føjte rundt på gader og stræder på denne årstid, og det mente ordensmagten tilsyneladende heller ikke. I hvert fald blev julemanden, personificeret af Michael Koed, onsdag i sidste uge stoppet, da han var på vej ned til EDC Poul Erik Bech i Kirkegade.

- Ja, de skulle lige høre til, hvorfor jeg kørte sådan rundt, griner Michael Koed.

Det var der dog en god grund til, for julemanden skulle nemlig ned og modtage 10.000 kroner af Morten Riis Nielsen og Thomas Eenberg, partnere og ejendomsmæglere hos EDC Poul Erik Bech i Kirkegade, men i dagens anledning repræsentanter for Poul Erik Bech Fonden.

Fonden har nemlig set med gavmilde øjne på Michael Koeds ansøgning om støtte til årets juletræsfest for udsatte børn på rådhuset i Esbjerg. Det er i år 10. gang, at festen skal løbe af stablen, og det er Michael Koed mere end stolt over. Festlighederne bæres nemlig af Juletræsforeningen for socialt udsatte børn i Esbjerg og de over 35 frivillige i foreningen.

- Vi har et formål, og det er at give de her børn nogle dejlige timer. Den skal bare have fuld galop i de godt to timer, som festen varer. Det skal være en fest, hvor de glemmer tid, men alligevel kan huske tilbage på en stor begivenhed, smiler Michael Koed, der er meget glad for donationen fra Poul Erik Bech Fonden.

- Det betyder rigtig meget for os. Det gør jo, at vi kan levere det, vi gerne vil til de her børn. Og det er blandt andet en fin gave, siger Michael Koed, der retter en tak for donationen, ligesom han gør til alle andre lokale sponsorer og støtter.

Annonce

Idé gik hurtigt gennem byrådet

Det tæller blandt andet chokolademælk fra Cocio, kagemænd og koner fra Guldbageren, rabat på gaver hos Buddy i Broen Shopping, lån af rådhushallen, tryllekunstner, grønlandsk kor, ballonkunstner og andet godt til de omkring 250 børn, der årligt deltager i festen, som Michael Koed selv har startet op i Esbjerg.

- Jeg var til det årlige træf i Dansk Julemandslaug på Sjælland, hvor jeg hørte om noget tilsvarende på Frederiksberg Rådhus. Da jeg kørte hjem, tænkte jeg, at det skulle vi også kunne i Esbjerg. Så fik jeg snakket med Knud Jager Andersen, som var formand for kultur- og fritidsudvalget dengang. Og det endte med at blive noget nær den sag, der er stemt hurtigst gennem udvalg og byråd. De var i hvert fald glade for ideen, smiler Michael Koed.

Smiler gør Morten Riis Nielsen også. Han er glad for at stå som repræsentant for fonden denne dag, for han er helt enig i, at det er et godt lokalt initiativ, som pengene går til.

- Det passer lige præcis ind i fondens formål, som blandt andet er at støtte frivillige foreninger, som gør en forskel for andre. Her er hjertet virkelig på rette sted, så det er en fornøjelse at kunne være med til at bidrage til juletræsfesten, siger Morten Riis Nielsen.

Om Poul Erik Bech Fonden

Rundt om i landet er der foreninger med frivillige ildsjæle, der brænder for at gøre en forskel for andre. De er med til at skabe glæde ved at arrangere udflugter og aktiviteter for dem, der trænger til at få en hverdag med flere smil. Dem støtter Poul Erik Bech Fonden, og deres støttemidler kommer via overskuddet i mæglervirksomheden EDC Poul Erik Bech.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce