Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Traditionen tro holdt Mads Kikkenborg tale i omklædningsrummet, da han fik sin debut for EfB i pokalturneringen mod Glamsbjerg. Kampen endte 8-0 til EfB. Foto: EfB
Mads Kikkenborg fik chancen og greb den. I dag har han stået ti kampe i målet for EfB’s førstehold. Han har vundet dem alle, men der var engang, hvor han overvejede om han overhovedet ville satse på fodbolden.
Annonce

Da Kasper Schmeichel på årets anden dag blev kåret til årets mandlige fodboldspiller, blev han efterfølgende interviewet til podcasten Spiller Til Spiller. Her fremhævede han et råd fra sin målmandstræner på landsholdet Lars Høgh.

- Han har altid sagt til mig, der er et antal for alt her i livet. Der er et antal for, hvor mange gange du kommer til at stå op om morgenen, der er et antal for, hvor mange gange du får lov til at spille en fodboldkamp, så nyd de her ting, for du ved ikke, hvad antallet er. Det har jeg taget til mig, sagde Kasper Schmeichel.

For EfB’s 21-årige målmand Mads Kikkenborg var et af livets antal ved at fordufte, før nogen var begyndt at tælle. Så længe han kan huske har han haft en drøm for sig selv og sin karriere. Han ville være førstemålmand for EfB, men for fire et halvt år siden stod den dengang 16-årige Mads Kikkenborg og overvejede at stoppe med fodbold på eliteplan, før han havde fået sin første kamp for EfB’s førstehold. Dengang hentede EfB Lasse Mikkelsen hjem fra hollandske PSV Eindhooven, og med ham tilbage i klubben forduftede pladsen i målet på EfB’s u19-ligahold.


Nu ved jeg ikke, om jeg er den bedste at spørge, for jeg har ikke spillet på Blue Water Arena foran 7000-8000 fans. Men det er da federe at score et mål, når der er fans, og det giver en anden hjemmebanefordel.

Mads Kikkenborg


- I den periode, stod jeg og skulle vælge, om jeg skulle fortsætte eller gå ned på hyggeniveau. Men så længe, jeg havde glæden til at træne og være sammen med kammeraterne, ville jeg ikke stoppe, husker Mads Kikkenborg.

Den sæson vogtede Lasse Mikkelsen buret, da EfB’s u19-hold vandt det danske mesterskab, men året efter havde Kikkenborg fået pladsen i EfB-målet, da de unge EfB’ere vandt det nordiske mesterskab i Göteborg og spillede UEFA Youth League, hvor endestationen blev italienske Inter.

Annonce

I startopstillingen

Mads Kikkenborg begyndte sin fodboldkarriere i EfB som treårig, han har aldrig spillet i andre klubber, og i år begyndte antallet af førsteholdskampe så at tælle. Først fik han debut i pokalturneringen mod Glamsbjerg, og det var stort, for den unge målmand, der har set målmænd som Hradecky, Rønnow, Dubravka, Højbjerg og Manone vogte målet hos EfB, før han selv fik chancen. Den 24. oktober stod han igen i målet, da EfB på udebane skulle møde Hobro, og Mads Kikkenborg, der begyndte sæsonen som Jeppe Højbjergs reserve, havde erobret en plads i startopstillingen.

- Jeg tror, det har hjulpet mig, at jeg har mødt en del modgang i ungdomsårene, siger Mads Kikkenborg og sætter et par ord på sig selv som menneske.

- Hårdt arbejde og enorm vindermentalitet. Jeg vil være den bedste lige meget hvad. Jeg vil vinde, siger han.


Jeg skal blive bedre med mit spil med fødderne. Der skal jeg lægge på. Det kommer også med rutinen. Men jeg skal også lære mit forsvar bedre at kende. Det kommer også med tiden.

Mads Kikkenborg


Han har i dag stået ti kampe i målet for EfB’s førstehold, men han har ikke tænkt sig at stoppe der.

- Jeg tror, det handler om tro på egne evner. At tro på, at hvis man bliver ved med at arbejde hårdt, så skal chancen nok komme. Jeg har ikke spillet fodbold for at være anden- eller tredjemålmand. Jeg vil være den bedste, og det bliver jeg ved at slå de andre af. Jeg ved også, at jeg skal blive ved med at holde et højt niveau. Jeg skal blive ved med at være ydmyg og udvikle mig, for Høj (Jeppe Højbjerg red.) vil gerne ind og stå igen.

Så selvom Mads Kikkenborg har imponeret med kampafgørende redninger, sikkert spil i feltet og en her bestemmer jeg-udstråling, så kender han også spillets regler. For en målmand er det ofte sådan, at så længe han passer sit job uden at lave fejl på fejl, så bevarer han pladsen i startopstillingen. Det var fejlene, der sendte Jeppe Højbjerg på bænken, og Mads Kikkenborg i målet, men det går han ikke og spekulerer på.

- Nej det gør jeg ikke, for hvis man går rundt med tanken om, at hvis man fejler, så går det udover dit spil som målmand. Alle målmand laver fejl. Kasper Schmeichel er lige kåret som Danmarks bedste fodboldspiller, han laver også fejl. Som målmand er det bare et enkelt moment, der kan koste et mål, siger Mads Kikkenborg.

Annonce

Udlandsdrømmen

Antallet siger ti kampe for EfB. To pokalkampe og otte 1. divisionskampe. Ti sejre, men Mads Kikkenborg vil ikke tage æren, den får holdet, de 11 spillere på banen og selvfølgelig holdkammeraterne på bænken. Den 21-årige Mads Kikkenborg, der også er i gang med sidste semester på finansøkonomuddannelsen, og spiller både golf og padel, når han ikke træner på fodboldbanen, har spillet sig til startopstillingen foran Jeppe Højbjerg, der både har superligaerfaring og vogtet målet for u21- og OL-landsholdet. Alligevel har han ambitioner om mere.

- Min drøm er helt klart at komme til udlandet. Jeg har altid været fan af Premier League, og kunne man være så heldig at spille for Liverpool? Hvis Jürgen Klopp ringer, får jeg svært ved at sige nej, siger Mads Kikkenborg, der i første omgang koncentrerer sig om noget helt andet end udlandsdrømmen.

Han vil have Esbjerg tilbage i superligaen.

- Vi har gode muligheder. Jeg synes, vi har et rigtig godt hold, især når de skadede spillere er tilbage. Esbjerg er en superligaby, vi skal bare rykke op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce