Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Det er artikler, vi gerne vil være fri for at skrive

Knapt 60.000 har læst artiklen om Bettina Betancor. Ill. Ugeavisen Esbjerg

Leder: I 29 måneder ventede Bettina Bentacor på, at Esbjerg Kommune blev færdig med at afklare en sag om regulering af tabt arbejdsfortjeneste, som hun mente at have ret til. Det mente Esbjerg Kommune i første omgang ikke, så Bettina Bentacor fik afslag og valgte derfor at sende en klage til Ankestyrelsen. Her kunne sagsbehandlerne godt se hendes pointe. Esbjerg Kommune var galt på den.
Ankestyrelsen bad derfor kommunen se på sagen igen. Det tog også sin tid, men efter i alt 29 måneders behandlingstid kom også Esbjergs Kommune frem til, at Bettina Bentacor havde fået for lidt udbetalt i tabt arbejdsfortjeneste i forbindelse med den pasning af sin syge søn, hun har påtaget sig i stedet for at tage på arbejde som normalt. De manglende penge ville blive efterbetalt med tilbagevirkende kraft, lød det fra kommunen for et halvt år siden.
så skulle enhver jo tro, at alt var i den bedste orden.
Det troede Bettina Bentacor i hvert fald, men hun kom til at tro om igen. For i dag - et halvt år efter, at Esbjerg Kommune meddelte, at de manglende penge ville komme - har hun ikke set en krone endnu. Det var det smøleri, der fik hende til at kontakte Ugeavisen Esbjerg, og en artikel i avisen fik da også skabt opmærksomhed. Selv Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen kontaktede Bettina Bentacor for at beklage den langsomme sagsbehandling og smøleriet med den økonomiske side af sagen. Den slags sager skal håndteres bedre i fremtiden, lod han forstå,
Det løfte om forbedring må kommunen holdes fast på. For da Bettina Bentacor efter avisartiklen hørte fra en sagsbehandler fra Esbjerg Kommune, var meldingen, at det kunne tage tid at regne den retmæssige efterbetaling ud. Et halvt år efter godkendelsen af efterreguleringen skulle kommunen altså først til at regne den ud. Og det regnestykke var næppe gået i gang uden artiklen i Ugeavisen Esbjerg. Vi kan skrive flere af den slags artikler, for andre har oplevet den samme slowmotion i sagsbehandlingen. Det er artikler, vi gerne vil være fri for at skrive. Kan vi blive fri?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce