Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Det er slut: Banknordik i Esbjerg lukker

Banknordik har nemlig som led i en omfattende spareplan valgt at samle sine kompetencer i færre enheder, som det udtrykkes af administrerende direktør Àrni Ellefsen overfor Ugeavisen Esbjerg torsdag middag

Privatkunder med indlån over 500.000 kroner bliver nu ramt af negative renter i Banknordik, ligesom filialer nedlægges – heriblandt i Esbjerg. Et tocifret antal medarbejdere skal desuden fyres, og banken forventer - som følge af initiativerne - at forbedre driftsindtjeningen med 40 millioner kroner om året.

Annonce

Er du privatkunde i Banknordik i Esbjerg er det fra den 1. februar 2020 slut med at aflægge den lokale filial et besøg.

Banknordik har nemlig som led i en omfattende spareplan valgt at samle sine kompetencer i færre enheder, som det udtrykkes af administrerende direktør Àrni Ellefsen overfor Ugeavisen Esbjerg torsdag middag. To medarbejdere flytter med til Kolding, men fire bliver afskediget.

- Esbjerg er en af vores mindre afdelinger, og nu løfter vi så rådgivningen af kunder samt medarbejdermiljøet ved at sammenlægge det i vores filial i Kolding, siger Àrni Ellefsen.

Men hvordan kan det være et løft for esbjergensiske kunder, at I lukker banken og rykker to af medarbejderne til Kolding og afskediger fire andre?

- Vi er opmærksomme på den udfordring, men vores erfaring er, at kunderne relativt få gange har behov for et fysisk møde i banken. Og vi har også andre muligheder for et kundemøde i form af video, chat og lignende, som vi kan tilbyde. Og så får medarbejdernes kompetencer jo uden tvivl et løft, når de får flere kollegaer at sparre med.

Altså nu slår I jer op på, at I ”vil være Danmarks volapykfrie bank”, så derfor spørger jeg dig lige igen. Hvordan kan det være et løft for esbjergensiske kunder i Banknordik, at I lukker banken i byen?

- Det er det selvfølgelig heller ikke, og jeg kan godt se problematikken, du fremhæver. Jeg siger bare, det er et medarbejderløft. Men vi vil som sagt præsentere vores kunder for alle de nye digitale mødeformer, og man er også meget velkommen i Kolding. Og skal man købe et hus og har behov for et fysisk møde i Esbjerg, så er det heller ikke umuligt for os at komme ud til kunden.

Det siger næsten sig selv, at den her manøvre handler om at spare penge. Hvad regner I med, at det giver jer på bundlinjen?

- Jeg har ikke konkrete tal for Esbjerg. Men det siger sig selv, at med det rentemiljø vi i dag oplever, og det pres som banksektoren generelt befinder sig i indtjeningsmæssigt, så skal vi være endnu mere kosteffektive og konkurrencedygtige. Det er et større regnestykke, men med de samlede ændringer, vi laver i koncernen, så vil vi nok stå med besparelser på omkring 40 millioner kroner årligt.

Men hvorfor har I lige peget på Esbjerg?

- Vi har flere kunder i Kolding end i Esbjerg. Det må vi erkende.

Hvornår effektueres det her?

- Den 1. februar 2020, og vores kunder i Esbjerg er naturligvis mere end velkommen til at flytte med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce