Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Diplomingeniør kan føre til meget

Diplomingeniør kan føre til meget - Jesper Frost Rasmussen blev for eksempel borgmester i Esbjerg. Foto: Tue Sørensen
For 21 år siden blev Jesper Frost Rasmussen uddannet diplomingeniør i elektronik og elektroteknik fra Aalborg Universitet Esbjerg. Forleden bød han som borgmester velkommen til 113 nye ingeniørstuderende på samme sted. Til Kia og Simon blandt andre.

Borgmestervejen: Der var 85 sidste år, og det var flot, men i år er 113 blevet optaget på ingeniørstudiet på Aalborg Universitet Esbjerg. Det hedder en stigning – modsat resten af landet.

- Det er vi da stolte af. Vi har startet nye uddannelser og lavet lidt om, så vi prøver at ramme et behov hos de unge og industrien, og så har vi aftaler med erhvervslivet, så vi kan tilbyde jobgaranti, siger dekan for Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet, Mogens Rysholt Poulsen.

Og så er AAU i øvrigt ikke bare et hvilket som helst ingeniørstudiested. Faktisk er AAU Esbjerg ranket som det bedste universitet i Europa indenfor ingeniørområdet og som nummer fire i verden af Massachusetts Institute of Technology, MIT, i USA. Den ranking ranker ryggen på Niels Bohrs Vej.

Annonce

Her blev årets 113 nye ingeniørstuderende forleden budt velkommen af borgmester Jesper Frost Rasmussen, som selv er uddannet diplomingeniør i elektronik og elektroteknik fra AAU i Esbjerg for 21 år siden.

Mit bedste råd til de nye studerende er, at de skal huske at nyde deres studietid – at leve livet samtidig med, de bliver klogere. Vi havde det også sjovt, mens vi studerede.

Jesper Frost Rasmussen, borgmester

- AAU er et rigtig godt valg, og så finder I i Esbjerg en studieby, der har det hele og indenfor cykelafstand. Vi har attraktive studieboliger og studieboliggaranti, og vi har jobgaranti for jer, når I bliver færdige. Virksomhederne i Esbjerg har brug for jer, for veluddannet arbejdskraft, og vi har i Esbjerg et mål om at være fremtidens fyrtårn i et bæredygtigt Danmark, og det kan kun gøres med nogle som jer, sagde borgmesteren blandt andet til de unge på græsplænen ved universitetet, inden han også på velkommen på engelsk med et afsluttende ”we need you”.

Jesper Frost Rasmussen var aldrig som ung selv i tvivl om, at det var ingeniørvejen, han skulle gå. Lige fra han læste i ”Hvad kan jeg blive” i folkeskolen. Han tog en HTX , blev udlært elektromekaniker på Danfoss og gik i gang med ingeniørstudiet på AAU.

- Jeg har altid været stedbundet til Esbjerg, og her kunne jeg også få den bedste uddannelse. Og jeg havde en fantastisk studietid med masser af projekter og en studiegruppe, som jeg stadig har kontakt med. Og så husker jeg også fredagsbaren Smuthullet i kælderen, siger Jesper Frost Rasmussen, som lige efter studiet fik arbejde i udviklingsafdelingen i Lego.

Jeg har i lang tid tænkt over, hvad der skulle være mit kald. Min kæreste syntes, jeg havde set nok Hammerslag – jeg ser det meget - og foreslog mig at læse noget med bygninger og huse, for det interesserer mig. Og selvfølgelig skulle jeg da det.

Simon Boel Guldmann, studerende

26-årige Kia Kjærsgaard har arbejdet fem år som uddannet laborant indenfor kemi, men havde lyst til at blive klogere, så nu går hun i gang med diplomingeniør-studiet i kemi og biotek. Hun bor i Sdr. Felding 50 minutter i bil fra Esbjerg, og hun bliver boende.

Kia Kjærsgaard og Simon Boel Guldmann havde hver deres grunde til at søge ind på AAU i Esbjerg. Foto: Tue Sørensen

- Jeg er glad for at bo, hvor jeg bor, og jeg kunne også have læst ingeniør i Aarhus, men jeg valgte AAU i Esbjerg fordi, jeg oplever det som et bedre studiested og i et mindre og mere nærværende miljø, siger Kia Kjærsgaard.

For Simon Boel Guldmann på 32 er det ikke mindst jobgarantien i Esbjerg, der trak. Han bor i Egtved og skal læse diplomingeniør i byggeri og anlæg på AAU Esbjerg.

- Når man er oppe i min alder, betyder jobgarantien meget, siger Simon Boel Guldmann.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

LA-spids: - Vi skal selv tage større ansvar

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Musik og debat om Højskolesangbogen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

De unges klimafrygt blev hørt

Ugeavisen Esbjerg

SVS ansætter ny klinisk lektor i blodpropsygdomme

Ugeavisen Esbjerg

Blue Water på opkøb i Canada

Ugeavisen Esbjerg

Fantasyfestival for fulde huse

Ugeavisen Esbjerg

Politikerne drejer nøglen om hos Headspace i Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Lørdag rammes Fanø af et kritisk olieudslip

Ugeavisen Esbjerg

Folketingets Præsidium fik meget med hjem

Ugeavisen Esbjerg

Enorm energi: Nu er de trætte, men tilfredse

Ugeavisen Esbjerg

Byhistorisk Arkiv ikke en del af budgetaftalen

Ugeavisen Esbjerg

Blod-is og marcipanæbler

Ugeavisen Esbjerg

Tre ildsjæle svedte bravt i kampen mod Sclerose

Ugeavisen Esbjerg

Skolemesterturnering med 223 hold

Ugeavisen Esbjerg

Hårdt ramt familie donerer 100.000 til kamp for de sygeste

Ugeavisen Esbjerg

20 års jubilæum i de franske alper

Ugeavisen Esbjerg

Så er det finaletid på Granly Speedway Arena

Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg Havn - tegning og akvarel

Ugeavisen Esbjerg

200.000 kroner til Recovery Bulls

Ugeavisen Esbjerg

Nye pædagogiske assistenter

Ugeavisen Esbjerg

ETAC løbet med Ombold blev kæmpe succes

Ugeavisen Esbjerg

Datter af en alkoholiker

Ugeavisen Esbjerg

Virkeligheden overhaler fantasien

Annonce