Annonce
Ugeavisen Esbjerg

DM i tennis: Anders fra Esbjerg vandt det hele

Anders Grinderslev vandt en sikker sejr på 6-0 6-4 i DM-finalen mod den topseedede Jonas Schwarz, men også i semifinalen imponerede Anders Grinderslev, da han sendte den forsvarende mester Valdemar Pape ud af turneringen. Foto: Dansk Tennis Forbund
Anders Grinderslev var ikke det største talent, da han var ungdomsspiller i Esbjerg Tennis Klub, men han er blevet ved med at spille, den sport han elsker, og i dag kan han kalde sig danmarksmester.

Mesterligt: Da kampen skulle afgøres, stod den 28-årige Anders Grinderslev selv med serven. Han havde vundet første sæt 6-0 og førte 5-4 i det andet sæt. Hvis han holdt sit næste serveparti, kunne han blive dansk mester i indendørstennis. I det afgørende parti havde han fundet både gode server og flugtninger frem, så Jonas Schwarz på den anden side af nettet ikke havde en chance. Alligevel kunne Anders Grinderslev mærke nerverne presse sig på, da han stod med matchbolden. 40-15 stod der, da Anders Grinderslev missede sin førsteserv. 40-15 stod der, og den næste serv sad hårdt og præcist. 40-15 stod der, da Jonas Schwarz returnerede direkte udover baglinjen.

Så sluttede kampen med et:

- Yeah!

Annonce

Anders Grinderslev knyttede højrehånden i en sejrsgestus og smilede. Han var danmarksmester i tennis.

Men som ungdomsspiller var han ikke engang den bedste Grinderslev i Esbjerg Tennis Klub.

- De første gange jeg så ham, var han måske ti år. Det var mere hans storebror Niels, som også var en af Danmarks bedste, jeg trænede. Anders løb og legede lidt ved siden af, og det var mere broren man kiggede på, for han var ret talentfuld, husker Niels Bækgård, som i dag er direktør for SEPE, men som dengang var træner i Esbjerg Tennis Klub.

Jeg elsker simpelthen spillet, og har godt kunnet acceptere, at jeg ikke bliver den næste Federer eller Nadal.

Anders Grinderslev, danmarksmester i tennis

Talentudvikling

Niels Bækgård havde ikke gættet på, at Anders Grinderslev skulle blive den første seniormester på herresiden med en tennisopdragelse fra Esbjerg Tennis Klub.

- Nej det må jeg erkende. Og det giver stof til eftertanke. Den for tidlige fokusering på resultater, dyrkede man for meget. Det blev for væsentligt, om man blev ungdomsdanmarksmester. Anders var på daværende tidspunkt ikke så unik i sin aldersgruppe, men han holdt ved i sin udvikling, og det er godt gået, siger Niels Bækgård.

Anders Grinderslev og kæresten Signe Lausen Henriksen. Privatfoto

I dag er Anders Grinderslev selv tennis træner på fuld tid i KB, som han også stillede op for til DM, men han er ikke ubetinget enig med Niels Bækgård i, at Esbjerg Tennis Klubs fokus på resultater i ungdomsafdelingen skulle have været anderledes.

- Den er lidt todelt, for hvis man kigger nationalt, behøver du ikke vinde et ungdoms DM for at vinde et senior DM, men hvis man prøver at talentudvikle spillere, der skal klare sig internationalt, er der nogle bokse, der skal tjekkes af. Så det kommer an på, hvad man gerne vil som klub, om man prøver at lave den næste Clara Tauson og Holger Rune, eller om man vil lave nogle gode spillere, der bliver i sporten. Der synes jeg, Esbjerg har gjort det godt, både mange af dem jeg spillede med og blev trænet af i Esbjerg Tennis Klub er stadig i miljøet, siger Anders Grinderslev.

Det handler om kærlighed til spillet, og det var også det, der gjorde, at Anders Grinderslev blev i tennissportens verden, da han i efteråret blev færdig med sin kandidatuddannelse på Aarhus Universitet, og skulle vælge om han ville søge et job som gymnasielærer.

- Jeg elsker simpelthen spillet, og har godt kunnet acceptere, at jeg ikke bliver den næste Federer eller Nadal. Jeg bliver virkelig glad af at gå på arbejde og have med unge at gøre, og så synes jeg ikke, min egen karriere var slut, siger han.

Weekendens DM-titel viste, at han havde ret. Faktisk har Anders Grinderslev vundet sine sidste 24 tenniskampe. Fire gange har han vundet hold-DM – to gange med Give, en gang med Skovbakken og en gang med KB. Nu kommer hans på væggen på KB’s træningsanlæg side om side med Kurt Nielsen, Kenneth Carlsen, Michael Tauson og Christian Camradt blandt andre.

Annonce

Temperament

Men det var i Esbjerg Tennis Klub, det hele begyndte.

- Jeg har rigtig mange gode minder fra min tid i Esbjerg, hvor jeg i 7. klasse kom i eliteidrætsklassen på Vestervangskolen med morgentræning, og hvor jeg kom ind i et miljø med nogle andre sportsnørder, det gjorde rigtig meget for mig. Og så har jeg haft en sindssyg god tid i klubben med nogle gode trænere, der virkelig har fået skabt en glæde for tennis i mig, siger Anders Grinderslev, der har taget de samme værdier med i sin egen trænerkarriere.

- Det er succeskriteriet for mig som træner, at de børn jeg træner, forbinder mig med noget godt, så når de bliver voksne, og spiller et DM engang, at de så stadig vil drikke en cola med mig. Det fineste er som udgangspunkt at skabe nogle mennesker, der trives i sportens verden, siger Anders Grinderslev, der også har kunnet bruge erfaringerne fra trænerkarrieren i sine egne kampe på tennisbanen.

Til juni skal Anders Grinderslev deltage, når udendørs DM i tennis afvikles. Danmarks Idrætsforbund afvikler for første gang en samlet DM-uge i Aalborg. Foto: Dansk Tennis Forbund

For det var ikke kun, fordi Anders Grinderslev stod i skyggen af andre spillere, at han ikke var Esbjerg Tennis Klubs største talent, husker Niels Bækgaard.

- Han havde nogle gode forudsætninger, og så tror jeg, det var godt for ham, at han fik lov til at udvikle sig og ikke skulle præstere på samme måde som de 5-6 spillere, der var mere fokus på. De var lidt ældre og spillede alle med om DM som ungdomsspillere. Men Anders skulle også udvikle sig i forhold til sit temperament. Det har han fået styr på, siger den tidligere tennistræner.

Det kan Anders Grinderslev kun nikke til.

- Jeg havde ikke temperament overfor modstanderne og dommerne, men jeg var hård ved mig selv. Det har jeg heldigvis lagt fra mig eller kunnet kanalisere over i noget god energi. Den kode har jeg heldigvis knækket, det kunne jeg ikke som 13-årig. Der var nogle ting, der lige skulle modnes i mit hoved, og der har det hjulpet mig meget at være træner, siger Anders Grinderslev.

Senere på sæsonen venter DM i udendørs tennis. Og selvom Anders Grinderslev forventer hårdere konkurrence fra blandt andet nogle af spillerne fra det danske Davies Cup-landshold, så går han efter endnu en titel.

- Alt sport handler jo også om selvtillid. Hvis man vinder giver det selvtillid, det er en snebold, der ruller, og lige meget, hvor skidt jeg rammer bolden for tiden, føler jeg, at jeg vinder kampen. Lige nu kan jeg gå på vandet, så er det bare at nyde det og se hvor langt det bærer, siger han.

Se DM i tennis

Hvis du har et abonnement til JV.dk kan du gense Anders Grinderslevs finalesejr på www.jv.dk/live-sport.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Kalder alle mødre: I Esbjergs Mødregruppe hjælper mødre andre mødre. Det bliver ikke smukkere

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Cecilie valgte Da Vinci: Der er mange flere hænder oppe i timen

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Elever er enige: Sport i skoletiden gør os bedre til at lære

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Der snakkes lidt i hjørnerne: Er profilklassen blevet folkeskolens favoritbarn?

Ugeavisen Esbjerg

Har Esbjerg-skoler fundet opskriften på succes? Her er Esbjergs mest populære skoleklasser

Ugeavisen Esbjerg

Musikere får kunstnerhjælp til øvelokaler

Ugeavisen Esbjerg

Restaurant bygger om for millioner: Imens kan kunderne tage i nummer to

Ugeavisen Esbjerg

Tøjbutikken flytter i boghandel og dobler op på plads

Ugeavisen Esbjerg

Verdens bedste skal finde vej i Ribe og Esbjerg

Annonce