Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Efter mange anmeldelser i Esbjerg: Tre personer er sigtet for tyverier fra biler

Syd- og Sønderjyllands Politi har siden årsskiftet modtaget 42 anmeldelser om tyverier eller forsøg på tyverier fra biler i Esbjerg. Foto: Colourbox
Syd- og Sønderjyllands Politi har siden årsskiftet modtaget 42 anmeldelser om tyverier eller forsøg på tyverier fra biler i Esbjerg. Kriminelle går målrettet efter køretøjer, der ikke er låst.

Indbrud: Syd- og Sønderjyllands Politi har i weekenden anholdt en 19-årig mand samt to drenge på 16 år og sigtet dem for tyverier fra biler i Esbjerg. De tre personer blev anholdt tidligt lørdag morgen i Esbjerg-bydelen Sædding.

Den 19-årige og den ene 16-årige har erkendt flere forhold, mens den anden 16-årige ikke har ønsket at udtale sig. Samtlige er løsladt, men sigtelserne er opretholdt, og politiet fortsætter efterforskningen, oplyser det i en pressemeddelelse.


Der er ingen tvivl om, at kriminelle godt ved, at mange ikke låser deres bil.


Esbjerg Kommune er desuden inddraget i sagen for de to 16-åriges vedkommende, da de er mindreårige.

Annonce

Fri adgang

Syd- og Sønderjyllands Politi har siden årsskiftet foreløbig modtaget 42 anmeldelser om tyverier eller forsøg på tyverier fra biler i Esbjerg. Og i langt størsteparten af tilfældene har der ikke været tegn på, at køretøjerne har været brudt op.

- Vi skal derfor kraftigt opfordre til, at borgerne husker at låse deres biler, også selvom de blot er væk fra køretøjerne et kort øjeblik. Der er ingen tvivl om, at kriminelle godt ved, at mange ikke låser deres bil. Vi har set eksempler på, at de tjekker dørhåndtaget på alle køretøjer på en strækning. For de ved, at det er et spørgsmål om tid, før de uhindret får adgang til værdierne i kabinen, pointerer vicepolitiinspektør Henrik Thrane Jensen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Sådan forebygger du indbrud i din bil

• Fjern altid tændingsnøglen - også når du forlader bilen for et øjeblik - fx på tankstationen.

• Luk alle døre og lås dem.

• Lås bagagerummet og brug bagagerummet (og ikke kabinen) til opbevaring, når du har behov for at efterlade værdigenstande i bilen. Så kan tyven ikke se tingene.

• Brug ratlås som ekstra sikring.

• Lås benzindækslet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce