Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Efter overfald: Skolen giver elever udgangsforbud

Efter problemer på Vitaskolen giver skolen de ældste elever forbud mod at forlade skolen i skoletiden.

Annonce

Vitaskolen har sat tryghed øverst på dagsordenen efter overfaldet i skoletiden i fredags.

- I dag er det sådan, at vores 8. og 9. klasser elever må forlade skolens område i skoletiden. Nu laver vi frem mod jul et straksforbud. Vi ved, at nogle vil forsøge at undslå sig, så vi laver også et skærpet tilsyn, siger skoleleder Ole Lerke og forklarer, at skolen har svært ved at gøre noget uden for skolens åbningstid.

- Vi ved, at noget af det, der sker i tunellen, sker efter skoletid. Der har vi talt med SSP og politiet, og vi håber, det kan have en forebyggende virkning udenfor skoletiden, siger skoleleder Ole Lerke.

Han medgiver, at skolen også tidligere på året har oplevet problemer i den omstridte tunnel.

- Det vi oplevede, det var, at en gruppe af unge samledes i tunnelen, og bare det, at der nogle gange står en gruppe unge og er lidt højrøstede, kan være intimiderende, men vi har også haft eksempler på, at der blev kastet fyrværkeri efter elever, og at de mindre elever blev anråbt, siger han.

Politiets reaktion
Derfor blev politiet kontaktet.

- Vi er opmærksomme på situationen ved Vitaskolen. Nærpolitiet har i forbindelse med en tidligere sag holdt bekymringssamtaler med nogle af de involverede parter. Nærpolitiet har desuden gennemført besøg på skolen, ligesom nærpolitiet også har patruljeret ved tunnelen, siger vicepolitiinspektør Lars Bjerregaard, Syd- og Sønderjyllands Politi, og forklarer:

- I forhold til den nuværende sag fra i fredags har vi modtaget en anmeldelse, som vi efterforsker. Vi har ligeledes via nærpolitiet og vores patruljer iværksat yderligere fokus på tunnelen, ligesom vi vil gå i dialog med Esbjerg Kommune i forhold til, om der kan laves tiltag, der kan forbedre trygheden omkring tunnelen.

CITAT: Det er korrekt, at vi tidligere har oplevet, at der var problemer. Så har det været ro på. Jeg ved, at skolen har informeret forældrene, og en SSP-konsulent har været forbi ad flere omgange. Nærpolitiet har også været forbi ad flere omgange. Det er klart vi intensiverer det igen.
Pia Tønnes, konstitueret leder af SSP, forebyggelse og vejledning

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

FysioDanmark udvider

Annonce