Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Eksil-esbjergenser klar med børnebog

Ann Bilde, til højre, har fået sin kusine Christine Høj Kähler Bilde til at illustrere historien om den smilende kamel, der får nye venner i skoven. Foto: Soraya Khan
Ann Bilde, der har boet på Fanø og i Hjerting, debuterer med børnebog.
Annonce

Debut: Det er aldrig for sent at springe ud som børnebogsforfatter, og det er lige præcis, hvad Ann Bilde gør den 11. juli. Ann Bilde, der tidligere har boet på Fanø og i Esbjerg, springer ud med ny børnebog ”Den smilende kamel kommer til søen”, der handler om en tørstig kamel, der er kommet på afveje og ender i en skov, der er befolket – eller er det be-dyret? – med masser af dyr, der hver især er ganske særlige og hovedsageligt venlige. Mens selvfølgelig er alt ikke lutter idyl, for en dag kommer der en rovfugl og en slange ned til søen, og så er det slut med freden. Men mon ikke det hele ordner sig til sidst?

Ann Bilde er først og fremmest kendt som forfatter til en række dokumentarbøger og spændingsromaner. Bøger, som hun fortrinsvis har skrevet, mens hun boede på Fanø og senere i Hjerting. Hun fik sin debut med ”Glimt fra den yderste kant – Fanø-portrætter” på Borgens Forlag i år 2000, og hun kunne i juni fejre sit 20-års jubilæum som forfatter.

Senere fulgte spændingsromanen ”Bare en luder” med freelancefotografen Salome som hovedperson. Den foregår blandt andet. i Esbjerg. Så fulgte ”Det tabte Paradis”, som foregår på Fanø og i Vadehavsområdet. Baggrunden for den roman er Vadehavets maritime kultur og historie og Fanøs tab af det maritime.

Annonce

Familie affære

Ann Bilde har også skrevet dokumentarbogen ”MUV-affæren”, som fik sagen om tidligere økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsens lukning af Esbjerg Maskinmesterskole og  Fanø Navigationsskole  rejst i Folketinget. Maskinmesterskolen genåbnede i 2014. Desuden har hun skrevet doku-eventyret ”Kvinden med den smukke have”, som foregår på Fanø, og dokumentarbogen ”Man bygger en kirke per kongelig resolution”, som foregår i Hjerting.

Ann Bilde har ofte beskæftiget sig med lokale emner i sit forfatterskab.


Ann Bilde har ofte beskæftiget sig med lokale emne i sit forfatterskab

Fra Bildes cv


Hun flyttede for syv år siden hjem til sit elskede Nordjylland sammen med sin mand, hvor hun sidenhen mestendels har arbejdet som freelance-journalist. Her fik hun kusinen Christine Høj Kähler Bilde til at illustrere bogen, og for det ikke skal være løgn, så er det Sindal Grafisk, der drives af tredje generation af Bilde-familien, og som til november kan fejre 100-års jubilæum, der har trykt bogen.  Erik Bilde har lavet bogens grafiske arbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce