Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Eksil-esbjergensere som lobbyister i København

Erling Petersson: Esbjeg Education har et samarbejde på vej med eksil-esbjergensere, der gerne vil være ambassadører for Esbjerg i hovedstaden. Foto: Tue Sørensen
Folk med kærlighed til Esbjerg og forstand på PR, politik og spin har tilbudt at hjælpe Education Esbjerg.

Indflydelse: Målet med Education Esbjerg er at gøre Esbjerg til en mere attraktiv uddannelsesby, så flere unge får lyst til at studere her, og flere færdiguddannede vælger at søge job i Esbjerg. Det er en kamp med både politik og lobbyindsats i. Derfor arbejder Education Esbjerg med at styrke det apparat, der kan hjælpe med at varetage Esbjergs interesser i forhold til Folketinget på Christiansborg, partier, ministerier, interesseorganisationer og andre beslutningstagere, der kan påvirke, hvor landets uddannelser - både gamle og nye - skal ligge i fremtiden.

Education Esbjerg har nu fået en måske meget nyttig fremstrakt hånd til den opgave. Hånden kommer fra eksilesbjergensere med erfaring og indsigt i netop lobbyarbejdet på Christiansborg og andre steder. En repræsentant for gruppen har meldt sig til Education Esbjerg med en god ide, fortæller Erling Petersson til Ugeavisen Esbjerg.

Kærlighed og forbindelser

Der er tale om folk født i Esbjerg, som gerne vil udgøre en slags ambassadørkorps for Esbjerg i København. Med en kombination af kærlighed til deres fødeby og deres aktuelle gode forbindelser i hovedstaden vil de gerne hjælpe med at forhindre, at Esbjerg bliver overset eller tilsidesat, når det gælder placeringer af uddannelser i fremtiden, og når det gælder rammebetingelser for uddannelser.

- De har Esbjerg under huden, og de vil gerne gøre en indsats for, at Esbjergs ønsker bliver hørt de rigtige steder. Jeg kan ikke nævne navne endnu, men vi er tæt på at have en aftale på plads, der involverer en håndfuld eksilesbjergensere, som både via deres nuværende jobs og tidligere jobs virkelig har gode forbindelser og ved noget om lobbyarbejde på det niveau, Esbjerg har brug for, siger Erling Petersson til Ugeavisen Esbjerg.

Annonce

Dialog med nabokommuner

På lokalt plan vil Education Esbjerg søge samarbejde med nabokommuner for at se, om man kan hjælpe hinanden med at styrke ikke blot Esbjerg, men hele Sydvestjylland på uddannelsesområdet.

- Vi har sonderinger i gang, og i sidste uge holdt vi det første digitale møde om temaet med deltagere fra Esbjerg, Fanø, Varde, Tønder og Vejen kommuner, siger Erling Petersson.


De har Esbjerg under huden, og de vil gerne gøre en indsats for, at Esbjergs ønsker bliver hørt de rigtige steder.

Erling Petersson, Education Esbjerg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kom med til eksamen

Ugeavisen Esbjerg

Huset har det hele

Ugeavisen Esbjerg

Daimi vendte hjem

Annonce