Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Elever er enige: Sport i skoletiden gør os bedre til at lære

Fem timer om ugen dyrker Victor Schlie, Josefine Gundersen (nederst t.v.), Karoline Fischer (øverst t.v.) og Salina Lykke deres passion for fodbold og gymnastik i skoletiden. Foto: Jan Maass Lindhardt
Kombinationen af passion og skolegang skal skabe mere motivation i skoledagen, og hvis man spørger eleverne på Bakkeskolen, mener de, at skolen er lykkedes med den opgave.

Sport+: Fem timer om ugen spiller Victor Schlie fodbold i skoletiden. Fem timer om ugen dyrker Josefine Gundersen, Karoline Fischer og Salina Lykke deres passion for team gym, når de blandt andet slår flikflak og saltoer i skoletiden.

Alle fire skiftede skole, da de i 7. klasse begyndte i Bakkeskolens Sport+-klasse, og alle fire er enige om, at det ikke blot har gjort dem bedre til fodbold og gymnastik.

- Jeg havde brug for at prøve noget nyt, og det har givet mig mere motivation til at gå i skole. Når du får de breaks i skoledagen, er du mere fokuseret, når du sidder i klasseværelset, siger Victor Schlie.

Annonce

Salina Lykke nikker.

- Du får mere ud af undervisningen. De timer, hvor vi træner, sidder de andre elever og laver lektier, men jeg føler alligevel, at jeg lærer mere. Da jeg gik i en almindelig folkeskoleklasse, havde jeg lange skoledage, og jeg blev træt, og jeg kunne godt få ondt i hovedet, og så begyndte jeg at tænke på alle mulige andre ting, end de lektier jeg skulle koncentrere mig om. Så jeg føler, vi er mere effektive elever, siger hun.

Bakkeskolen har succes med at lokke elever til skolen udefra, og de fire elever på billedet er alle skiftet til skolens Sport+ profilklasse fra andre skoler. Foto: Jan Maass Lindhardt

Passer jeg ind?

Den havde de ikke regnet ud, da de søgte ind på Sport+, men de havde nogle andre overvejelser om at skifte fra den ene folkeskole til den anden.

- Ville det blive for meget gymnastik, ville jeg blive træt af det? Det er jeg ikke blevet, siger Josefine Gundersen, der før hun begyndte på Bakkeskolen, gik i klasse med Salina Lykke på Boldesager Skole.

- Jeg tænkte meget over, hvordan jeg ville falde til, og om jeg ville min sport så meget, at jeg ville skifte skole, siger Saline Lykke.

Karoline Fischer gik på Vitaskolen, før hun skiftede til Bakkeskolen, og hun tænkte meget på, hvordan hun ville trives på den nye skole.

- Ville jeg falde til, ville jeg passe ind i klassen? Jeg var lidt skeptisk, også fordi Bakkeskolen havde et dårligt ry engang, men det er en rigtig god skole. Og lærerne har en bedre forståelse for, at man også har travlt med sin idræt i fritiden, siger Karoline Fischer.

De fire elever er glade for, at de tog skiftet til Bakkeskolen, hvor Victor Schlie også har engageret sig i elevrådet, som han er formand for. Netop i elevrådet har det også været et tema, hvordan skolen får integreret de nye elever på skolen, så de ikke bare bliver en stat i staten, og Victor Fischer mener ikke, at skolen er kommet helt i mål med den øvelse.

- Vi kommer jo ind som fremmede på deres skole, og selvom de andre elever har taget godt imod os, har de også efterlyst, at vi laver nogle flere ting sammen. Skolen kunne godt gøre mere for at ryste os sammen, siger elevrådsformanden.


Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Installation og superhits

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Cecilie valgte Da Vinci: Der er mange flere hænder oppe i timen

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Elever er enige: Sport i skoletiden gør os bedre til at lære

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Der snakkes lidt i hjørnerne: Er profilklassen blevet folkeskolens favoritbarn?

Ugeavisen Esbjerg

Har Esbjerg-skoler fundet opskriften på succes? Her er Esbjergs mest populære skoleklasser

Ugeavisen Esbjerg

Kalder alle mødre: I Esbjergs Mødregruppe hjælper mødre andre mødre. Det bliver ikke smukkere

Ugeavisen Esbjerg

Musikere får kunstnerhjælp til øvelokaler

Ugeavisen Esbjerg

Restaurant bygger om for millioner: Imens kan kunderne tage i nummer to

Ugeavisen Esbjerg

Tøjbutikken flytter i boghandel og dobler op på plads

Annonce