Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Elevformand: Fantastisk med frihed - men husk eleverne

Esther Vyff Balslev Petersen fra Tjæreborg er formand for Danske Skoleelever, og hun ser nyheden om, at Esbjerg kommunes skoler bliver sat fri, som "en fantastisk mulighed." Foto: Presse
Formanden for Danske Skoleelever ser kæmpe muligheder i, at kommunens skoler sættes fri. Men hun understreger, at det ikke må blive på bekostning af eleverne.
Annonce

Spændende: Esther Vyff Balslev Petersen fra Tjæreborg er formand for Danske Skoleelever, og hun ser nyheden om, at Esbjerg kommunes skoler bliver sat fri, som "en fantastisk mulighed."

- Og det er også en fantastisk mulighed for hele Danmark. Men det er klart, at jeg bliver ekstra glad for, at Esbjerg er udpeget som forsøgskommune, når jeg nu selv kommer fra området og ved, hvor godt et byråd og udvalg der er, siger Esther Vyff Balslev Petersen, der indtil skoleåret 2019/2020’s afslutning gik på Vitaskolen Bohr i Esbjerg, hvor hun blandt andet var formand for elevrådet.

I dag er hun fuldtidsfrivillig for Danske Skoleelever og bor med 17 andre i Aarhus, hvor hun arbejder for at skabe de bedste vilkår for de danske skoleelever. Derfor lægger det hende også meget på sinde, at eleverne er i fokus, når de esbjergensiske skoler sættes fri.

- Den større frihed må på ingen måde betyder færre rettigheder for eleverne. Som udgangspunkt synes jeg som sagt, at det her kan blive fantastisk, men jeg vil også med det samme slå fast, at eleverne samt deres trivsel og læring på ingen måde skal blive ofre i et eller andet eksperiment, lyder det fra Esther Vyff Balslev Petersen.

Annonce

Næsten alt er i spil

Den unge skoleformand fastslår, at formålet med at sætte skolerne må og skal være, at man finder bedre måder at drive folkeskole på. Ikke kun i Esbjerg, men i hele landet.

- Jeg mener ikke, at det her udelukkende skal være et Esbjerg Kommune projekt. Det skal være noget, vi alle kan lære af og gøre brug af. Derfor håber jeg da også, at vi i Danske Skoleelever samt andre foreninger bliver inddraget, så det ikke kun er ude lokalt, at man arbejder med det forsøget, siger Esther Vyff Balslev Petersen og understreger, at hun ikke ønsker at male fanden på væggen allerede inden, at forsøget kommer i gang.

- Slet ikke, men det er jo næsten helt uhyggeligt, at der bare er et helt blankt papir, hvor stort set alt er i spil. Der hviler i den sammenhæng et kæmpe ansvar hos kommunen, for det her er vitterligt en stor mulighed for at redefinere folkeskolen. Og det er der brug for. For selvom skolereformen måske er god på papiret, så er den fejlet den i praksis, siger Esther Vyff Balslev Petersen og tilføjer:

- Men nu har vi så muligheden for at lave det i orden og lave det bedre. Og der er det, at jeg siger, at det bare ikke skal være på bekostning af nogle elever, der ender som forsøgskaniner.


Den større frihed må på ingen måde betyder færre rettigheder for eleverne.

Esther Vyff Balslev Petersen, formand for Danske Skoleelever
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Det bliver i familien

Annonce