Annonce
Ugeavisen Esbjerg

En epoke er slut: Danske Bank flytter fra Torvet

Efter mere end 120 år er det slut med Danske Bank i denne bygning på Torvet. Danske Bank flytter de sidste medarbejdere og aktiviteter fra Torvet til Strandbygade 2. Billedet her er fra gamle dage, da der måtte køre biler på Torvet.

Slut efter mere end 120 år som bank på Torvet. Afdelingen flyttes til Finanscentret i Strandbygade.

Annonce

Efter at have drevet bank på Torvet 18 i Esbjerg i mere end 120 år flytter Danske Bank nu de sidste medarbejdere og aktiviteter fra Torvet til Finanscentret i Strandbygade 2.

Danske Bank har i en periode kun haft kasseekspedition på Torvet, mens rådgivning om blandt andet bolig, investering og pension foregår i bankens afdeling i Strandbygade.

Men nu samles alle aktiviteter i en stor afdeling i Strandbygade. De tre medarbejdere, der lige nu arbejder i afdelingen på Torvet, flytter med til Strandbygade, hvor den samlede bemanding kommer op på 80 medarbejdere, oplyser filialdirektør Mark West, Danske Bank Esbjerg.

- Vi har brug for mere plads og bedre muligheder for at servicere vore kunder. Begge dele opnår vi ved at samle de to afdelinger på én adresse, hvor vi både tilbyder rådgivning og kasseekspeditioner, siger Mark West om flytningen, der efter planen vil være gennemført 18. februar næste år.

I Strandbygade vil der blive bygget et helt nyt indgangsparti og et bankboksanlæg, ligesom der vil blive en lobby med adgang til hæveautomater for både kroner og Euro, Der bliver en automat udenfor og to indenfor. Pengeautomaterne på Torvet bliver derimod taget ned.

Nødvendigt, vemodigt
Med flytningen får Danske Bank bedre plads til medarbejdere og kunder. Og langt bedre parkeringsforhold. Men flytningen har alligevel været en stor beslutning og længe undervejs.

- Vi kommer helt sikkert til at savne den gamle bygning på Torvet, hvor banken har ligget i over 120 år. Det er også lidt vemodigt, men vi har altså brug for mere plads, som vi ikke kan få på Torvet på grund af de fredninger, der gælder for bygningen. Og vi har brug for at kunne tage imod vore kunder på én adresse i Esbjergs midtby, siger Mark West.

Bygningen på Torvet ejes af Villemoes Holding. Mark West ved ikke, hvilke planer, der er for bygningen, når først Danske Bank har forladt den.

Rudolf Hansen var afdelingens direktør fra 1930 til 1945 og en markant personlighed i byen. Et skilt på murværket viser, at han døde som fange i en tysk koncentrationslejr få uger før 2. verdenskrig sluttede.
Sådan så det ud, da banken for mange år siden skulle have en bankboks installeret i bygningen på Tovet. Lige nu er man ved at installere et nyt boksanlæg i kælderen under Finanscentret i Strandbygade.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce