Annonce
Ugeavisen Esbjerg

En god sag: Strandstole slår et slag for insekterne

Sean Jäpelt Holm har sammen med blandt andre Lotte Lambæk designet retro strandstole med blomstermotiver. Foto Tue Sørensen
Nu kan du både slikke sol og støtte en god sag i helt nye retro strandstole, der er lavet i et lokalt samarbejde.
Annonce

For nylig fik Esbjerg-drengen Sean Jäpelt Holm, som også ejer trykkeriet Macrodot, en lys idé til sin webshop rabatcentralen.dk. Han vil - blandt meget andet - sælge retro strandstole.

- Jeg har en god samarbejdspartner, som laver de her stole. Og nu hvor sommeren er her, tænkte jeg, at det kunne da måske være et meget godt ben i min forretning, siger Sean Jäpelt Holm og peger på, at den ultra populære tv-serie Badehotellet også har haft betydning for, at det lige er blevet en retro strandstol, han satser på.

Det er dog ikke kun badehotel-stemning og hygge på terrassen, der falder i øjnene, når man ser retrostolene.

De nye stoles motiv er nemlig fyldt med smukke insektvenlige blomster og planter, som Esbjerg-kunstneren Lotte Lambæk står moder til.

- Jeg har en rigtig god bekendt, som er nær ven med Lotte. Det var hende, der fik idéen til at lade Lotte male motivet, og det var hun heldigvis med på. Jeg har så selv stået for at trykke motivet, som er blevet virkelig flot og ligeledes taler lige ind i tiden, siger Sean Jäpelt Holm, mens Lotte Lambæk fortsætter:

- Opgaven talte til mig med det samme. Jeg går personligt meget op i at gøre opmærksom på vigtigheden af bosteder til vores insekter. På få år er antallet af insekter og arter faldet i en drastisk nedadgående kurve, og det har store konsekvenser for hele kloden, siger Lotte Lambæk.

Annonce

Sid på kongelys og akeleje

Og hun har helt ret. Insekter skal nemlig bruge pollen og nektar fra tidligt om foråret til sent på efteråret, men der bliver mindre og mindre af den livgivende og sukkerholdige væske. Man kan imidlertid let gøre sin have mere insektvenlig ved at så blomster og planter, der netop hjælper disse arter, hvilket kommer hele klodens økosystem til gavn.

- Det er derfor, jeg til stolens motiv har valgt blomster og planter, der er særligt attraktive for insekterne. På motivet indgår blandt andet valmue, kongelys, æbleblomst, akeleje, oregano, lavendel og diverse sommerblomster, fortæller Lotte Lambæk.

Udover at lave en lille forretning på stolene, så håber Sean Jäpelt Holm, ligesom Lotte Lambæk, at stolen og dens motiv kan øge opmærksomheden en smule på det alvorlige problem.

- Derfor smider jeg også en frøpose med "Mixed Wild Life" med, når man køber en stol. Så kan man selv handle på det. Og måske kan man så sidde i sin nye stol og se på insekter, når blomsterne og planterne er vokset til, smiler Sean Jäpelt Holm og fortæller, at strandstolen er lavet af fsc miljøcertificeret bøgetræ, hvilket også falder i god tråd med naturtemaet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce