Annonce
Ugeavisen Esbjerg

En sofa er bedre i virkeligheden

I mandags åbnede Ilva igen efter nedlukningen, men kun for 21 kunder ad gangen. Foto: Tue Sørensen
Der er plads nok i Ilva Esbjerg, der kun må have 21 kunder inde ad gangen.

Kunder venter udenfor fra morgenstunden. Klokken 10.00 glider skydedørene til side, og så har Ilva åbent igen for første gang i mere end to måneder. I Esbjerg er Ilva en særlig størrelse. Møbelhuset er 300 kvadratmeter over den streg i sandet regeringen og dens støttepartier trak, da genåbningens fase to blev en realitet.

- I Esbjerg må der være 21 kunder ad gangen, hvis butikken havde været 300 kvadratmeter mindre måtte vi have 249 kunder. Det tror jeg, både jeg og alle andre har svært ved at forstå. Man kunne for eksempel have sagt, at 249 kunder er maks uanset, hvor stor en butik er. Det havde været fair, mener Rami Jensen, administrerende direktør for Ilva.

Mandag morgen træder gæsterne indenfor i det store møbelhus i Esbjerg. Indenfor døren bliver der både sagt pænt goddag, men kunderne bliver også spurgt, hvor lang tid de skal bruge i butikken, mens andre allerede har booket en tid over telefonen. I døren bliver der også holdt regnskab, når kunderne går ind, og når de går igen.

Da butikken lukkede før jul havde det store udsalgsbanner hængt på facaden i to dage, men januar-udsalget blev i år en digital udgave. Derfor er der åbnet i Esbjerg med nye varer på hylderne, og så vil kunderne også bemærke, at der har været god tid til at arrangere udstillingerne i butikken.

- Butikken står jo skarp, vi har aldrig haft lukket så lang tid. 10,5 uge. 74 lukkedage. Jeg har solgt møbler i over 30 år, og jeg har aldrig været med til noget lignende, siger Ilvas butikschef i Esbjerg, Per Andersen, der nyder at have kunderne tilbage i butikken.


Vi har været igennem hele butikken, og vores boligtilbehørsafdeling står knivskarpt, men vi er her jo for, at kunderne kan komme ind og blive begejstrede.

Per Andersen, butikschef i Ilva i Esbjerg


Annonce

I sofa-afdelingen

I en af sofa-udstillingerne har Lene Farup Jensen sat sig til rette i en behagelig to’er. Hun begyndte allerede at kigge efter en ny sofa før nedlukningen, men selvom hun har været på nettet og lure, så har hun trukket beslutningen.

- Det er virkelig dejligt, at der er åbnet igen. Her kan man mærke stoffet og sidde i sofaen. Når man skal købe en sofa, skal man prøve at sidde i den først, siger hun.

Og netop derfor tror butikschef Per Andersen på, at det alligevel giver mening at åbne en butik på 5300 kvadratmeter for 21 kunder ad gangen.

- Vi kan også få noget ud af 21 kunder. Jeg håber, vi får handlet med dem, der kommer. Når de skal booke en tid og sætte 1,5 time af til at besøge os, så tror jeg på, at de er klar til at handle, siger butikschefen.

Ilvas butikschef Per Andersen havde frygtet, at de store butikker slet ikke måtte genåbne, derfor glæder han sig over, at han trods alt kan lukke 21 kunder ind ad gangen. Foto: Tue Sørensen

Ved indgangen går skydedøren op.

- Har du bestilt en tid, spørger dagens corona-vagt.

Det har kunden ikke, men der er plads endnu. Klokken er 10.30, og Ilva har haft 16 gæster indenfor, hvoraf de fire er gået igen, og selvom Ilva-direktør Rami Jensen har svært ved at forstå logikken i de skarpe kvadratmeter-opdelinger, så har han en positiv ting at sige om den sag.

- Ilva i Esbjerg er det sikreste sted, du overhovedet kan handle. 21 kunder i Ilva er det samme, som en skobutik på 210 kvadratmeter i gågaden må have. Nu har vi mulighed for at øge en rigtig god service, hvis vi kan finde kunderne, siger Rami Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce