Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Endnu en corona-aflysning: Knæk Cancer bliver ikke til noget

Esbjergs store indsamlingsshow har fundet sted i Blue Water Arenas største lounge tre år i træk, men i år bliver det ikke til noget på grund af corona. Risikoen for smittespredning er for stor. Foto: Privat
Stigende corona-smittetryk i Esbjerg gør det uforsvarligt at gennemføre Esbjerg Knækker Cancer, har foreningen bag arrangementet besluttet.
Annonce

Esbjergs storslåede indsamlingsshow Esbjerg Knækker Cancer,  bliver ikke til noget i år. Arrangementet skulle have fundet sted for fjerde år i træk, men i år kommer covid 19 på tværs.

En enig bestyrelse i foreningen Esbjerg Knækker Cancer ser med baggrund i den aktuelt stigende smittespredning og skærpelse af restriktioner ikke anden udvej end at aflyse arrangementet i Blue Water Arenas Carlsberg Lounge. Det skulle have fundet sted 23. oktober.

- Vi er ikke forpligtet til at aflyse, som tingene ser ud nu, men vi føler os moralsk forpligtet til det. En aflysning er det eneste rigtige at gøre nu i den aktuelle situation, hvor afgørelsen jo skal træffes, siger Martin Nyborg-Lindinger, formand for Esbjerg Knækker Cancer.


Bestyrelsen fandt, at gæsternes sikkerhed og helbred måtte komme i første række

Martin Nyborg-Lindinger, Esbjerg Knækker Cancer


Foreningen har netop orienteret sponsorer og samarbejdspartnere samt de firmaer, der havde købte bord til arrangementet.

- Vi var faktisk langt med dette års udgave. Der var totalt udsolgt, og alt fra mad til musiker var på plads til en fin aften i en god sags tjeneste. Men bestyrelsen fandt, at gæsternes sikkerhed og helbred måtte komme i første række, så vi ønsker ikke at gennemføre dette års arrangement med den risiko for smittespredning, vi ville løbe, siger Martin Nyborg-Lindinger.

Annonce

Opbakning holder stand

Trods aflysningen oplever Esbjerg Knækker Cancer fortsat opbakning. Mange firmaer har stort set med det samme sagt, at de gerne vil være med næste år, hvor covid 19 forhåbentlig ikke længere er det samme store problem.

- Ja, vi har allerede de første 35 aftaler på plads med firmaer, der gerne vil tegne sig for et bord  til næste år. Det er en flot opbakning, vi oplever, sier Martin Nyborg-Lindinger.

De første tre gange, Esbjerg Knækker Cancer fandt sted, rejste arrangementet omkring 1,5 millioner kroner til kampen mod kræft. Sidste år var det over 1,6 millioner kroner.

De firmaer, der deltager, betaler 25.000 kroner for et bord med plads til otte gæster. Omkring 500 er med i Carlsberg Loungen, hvor programmet er en gourmet-middag, som lokale kokke står bag, og underholdning af forskellig art. Et amerikansk lotteri med store præmier er også med til at rejse penge i godhedens navn.

Mange penge

Esbjerg Knækker Cancer har de seneste tre år været en del af TV2's landsdækkende indsamling Knæk Cancer. Samlet har arrangementet i Esbjerg alene indbragt omkring 4,5 millioner kroner til kampen mod kræft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Det bliver i familien

Annonce