Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Energy betaler fans og sponsorer tilbage

- Vi har haft og har en kolossal opbakning fra sæsonkortholdere og sponsorer. Vi har nu 750 sæsonkortholdere, og vi har kun mistet 30 i sæsonen. De skal have kæmpe ros for den opbakning, siger Peder Krogsgaard, direktør i Esbjerg Energy. Foto: Tue Sørensen
De coronalukkede døre i sportens verden har holdt sponsorer og fans ude fra arenaerne, og nu arbejder Esbjerg Energy på at skaffe kompensation til klubbens støtter - store som små.

Tak for sidst: Da de danske ishockeyklubber sidste år lancerede abonnementsordningen Unlimited blev de danske hockeyfans lovet ubegrænset adgang til dansk ishockey. Men coronaen slap ikke sit tag i verden, eller i Danmark, og coronarestriktionerne forsvandt ikke fra den danske eliteidrætsverden.

Alligevel meldte 600 fans sig som abonnenter i Esbjerg Energy i maj, og siden rundede tallet 700. Også fra sponsorer blev der bakket op, de udbetalte slutspilsbonus og købte sammen med klubbens fans fiktive billetter og trøjer på auktion. Det var med til at redde Esbjerg Energys økonomi, og nu siger klubben tak for det.

Samtlige abonnenter (der er i dag 750) og klubbens 200 sponsorer er således blevet kontaktet af Esbjerg Energy, der på vegne af fans og sponsorer tilbyder at søge kompensation.

Annonce

- Der kom en mulighed for at søge kompensation til sponsorer og sæsonkortholdere. Vi er i kontakt med alle, og dem, der ikke har responderet på beskeden om, at de kan få pengene tilbage, sidder vi og ringer op, fortæller Esbjerg Energys direktør Peder Krogsgaard.

Et opkald fra klubben

Det er klubbens key account manager Lotte Justensen, der har gang i telefonen, men selvom hun ringer for at fortælle abonnenterne, at de kan få deres penge tilbage, så har de fleste slet ikke lyst til at putte pengene tilbage i egne lommer.

- Alle som en siger, kan I ikke bare beholde de penge, men det kan vi ikke, siger Lotte Justesen.


Vi ved ikke, hvor mange penge vi får, men vi søger samlet set et anseligt millionbeløb på over seks millioner kroner. Det er både lønkompensation, kompensation til sponsorer og sæsonkortholdere, og så har vi søgt arrangementspuljen.

Peder Krogsgaard, direktør for Esbjerg Energy


Pengene er nemlig en del af kompensationsordningen, der søges via Erhvervsstyrelsen.

- Vi kan ikke beholde pengene, selvom sæsonkortholderne har hjertet med os. De kan få refunderet det, de har betalt ind på abonnementet i år. Det samme gælder vores sponsorer, som der også er mulighed for at kompensere for nogle af de ting, de har købt, som vi ikke har kunnet levere. Så vi sidder og ringer rundt til dem alle høj som lav. Det er vigtigt for mig at sige, at alle er vigtige, vi kan ikke undvære nogle af dem, forklarer Peder Krogsgaard og understreger, at der måske ikke er kroner og ører i det for Esbjerg Energy, men at klubben alligevel håber på at vinde på indsatsen.

- Vi har en masse arbejde ud af det, men vi mener, det er vores opgave at hjælpe vores sponsorer, og så håber vi selvfølgelig på at få goodwill ud af det, siger Peder Krogsgaard.

På trods af et svært år i ishockey-Danmark, hvor langt de fleste kampe blev spillet bag lukkede døre, så er direktøren optimistisk forud for den kommende sæson.

- Der er et hjerte for hockeyen i Esbjerg, og det er der også for den nye sæson, hvor vi har rammerne til at skabe et hold på niveau med i år. Men vi skal ikke undervurdere vigtigheden af, at vi vender folk til at komme tilbage i hockeyhallen – vi skal ikke tro, de kommer af sig selv. Heller ikke sponsorerne, siger direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kriminaliteten er faldende

Annonce