Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Ny direktør for Johan Hoffmann Fonden

Erik Haldan glæder sig til sit nye arbejde. Foto: Tue Sørensen
Ugeavisen Esbjergs tidligere redaktør har fået nyt job.

Nyt job: Det nye år er også en ny begyndelse for Erik Haldan (67), efter han ved udgangen af 2021 stoppede som adm. direktør/redaktør for Ugeavisen Esbjerg. Med virkning fra årsskiftet er han tiltrådt en nyoprettet stilling som direktør for Johan Hoffmann Fonden i Esbjerg.

Det skriver fonden i en pressemeddelelse:

Dette er sket primært for at frigøre næstformanden, Henry Heiberg, fra den daglige administrative ledelse af fondens virke - samtidig med at Heiberg nu overtager den administrative ledelse af fonden bag Endrupholm under udviklingen af det tidligere herresæde til et sydvestjysk kulturcenter.

Annonce

- Vi modtager et stigende antal ansøgninger om tilskud, økonomisk støtte mv., så alene håndteringen af de mange henvendelser og større projekter stjæler tid fra den meget vigtige evalueringsproces. Med den nye direktør som direkte kontaktperson får jeg bedre muligheder for at gå i dybden og arbejde endnu mere seriøst med tingene, og det glæder jeg mig til. Samtidig er vi i fonden naturligvis tilfredse med, at vi kan knytte en mand som Erik Haldan til fonden, siger Henry Heiberg.

På den måde ønsker Hoffmann at betale tilbage til byen, og jeg kan ikke forestille mig noget bedre end at deltage i arbejdet med at føre Johan Hoffmanns flotte beslutning ud i livet.

Erik Haldan

Erik Haldan har en bred baggrund med bl.a. administrativ uddannelse i speditionsbranchen i Padborg og uddannelse fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus. Han arbejdede i årene 1980-1990 som journalist på dagbladet Vestkysten i Varde og Esbjerg, inden han blev redaktør for udgivelsen Dansk Landbrug. I 2001 blev han headhuntet til stillingen som redaktør og blev siden også direktør for Ugeavisen Esbjerg – fusionen Esbjerg Ugeavis/Esbjerg Onsdag. Her stod han i 20 år i spidsen for en virksomhed, hvor mange branchepriser har dokumenteret, at Ugeavisen Esbjerg redaktionelt, grafisk og økonomisk er blandt de allerbedste ugeaviser i Danmark.

På deltid

I forbindelse med Ugeavisen Esbjergs ændrede ejerforhold pr. 1. januar 2021 har Erik Haldan fundet tiden inde til at nedtrappe sit arbejde, men Johan Hoffmann Fonden skal der altså nu lægges kræfter i på deltid:

- Jeg glæder mig til samarbejdet og går ind til det med meget stor respekt for Johan P. Hoffmanns indsats som iværksætter med udvikling af en stor eksporterende virksomhed og en betydelig kapitaldannelse, som - ud over velkendte investeringer i en lang række virksomheder og stærk jobskabelse - nu via fonden støtter velgørende formål. På den måde ønsker Hoffmann at betale tilbage til byen, og jeg kan ikke forestille mig noget bedre end at deltage i arbejdet med at føre Johan Hoffmanns flotte beslutning ud i livet. Jeg har i min tid på Ugeavisen Esbjerg fulgt og beskrevet fondens deltagelse i mange fine, visionære og spændende projekter igennem de senere år, og blandt andet derfor føler jeg mig også godt klædt på til arbejdet med at støtte gode formål til gavn for Esbjerg. Jobbet er det helt rigtige for mig på det rette tidspunkt, og jeg vil gøre mit bedste i respekt for medarbejdere og ledere i Johan Hoffmanns livsværk, siger Haldan.

Johan Hoffmann Fonden

Johan Hoffmann Fonden blev stiftet i 2016 og har i sine første 6 år uddelt mere end 40 millioner kroner til især mange små og store kultur- og idrætsformål i Esbjerg Kommune. Byparkprojektet i Esbjerg er den markant største donation på 10 mio. kr.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Liv bringer lyset ind på hospice

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Speedwaysportens David Beckham til Esbjerg: Tai Woffinden skifter til Esbjerg Vikings

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjergenserne står i kø for at være med til at forme Esbjergs fremtid

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

UC Syd vil have skatteuddannelse til Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Den lige vej til de skrå brædder

Ugeavisen Esbjerg

Politikere: Esbjergs nye uddannelser kan skabe bosætning

Ugeavisen Esbjerg

En fodbolddrømmers dagbog: Sådan endte Braithwaite i Barcelona

Ugeavisen Esbjerg

Erling stopper: Education Esbjerg jagter ny leder

Ugeavisen Esbjerg

Droppede lovparagraffer for de firbenede venner

Ugeavisen Esbjerg

Olila vender tilbage til Kongensgade i version 2.0

Annonce