Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Erling Petersson i spidsen for stort sats på uddannelser

Education Esbjerg er et af de vigtigste og mest nødvendige initiativer, jeg længe har set, og det ligger i naturlig forlængelse af, hvad jeg har arbejdet med på Esbjerg Gymnasium og i mit tidligere virke i uddannelsessektoren, siger Erling Petersson, der også er ny formand for Sydvestjysk Folkeuniversitet.

Education Esbjerg har hyret den tidlige rektor som drivkraft i kampen for at styrke Esbjerg som uddannelsesby.

Annonce

På en af det gamle års sidste dage fik Education Esbjerg sin bestyrelse på plads. Den økonomiske støtte til projektet har rundet 16 millioner kroner. Og nu - små to uger inde i det nye år - ligger det også fast, hvem der skal stå i spidsen for det sekretariat, der skal styre Education Esbjergs kamp for at styrke Esbjerg som uddannelsesby og på den måde gøre byen mere attraktiv at slå sig ned i.

Lederen bliver Erling Petersson, som i slutningen af sidste år stoppede som rektor på Esbjerg Gymnasium. Onsdag morgen har han første arbejdsdag som leder af Esbjerg Educations sekretariat, der får lokaler hos Business Esbjerg.

- Jeg glæder mig til arbejdet. Jeg vil gerne være med til at løbe den vigtige indsats i gang. Min opgave er at skabe et solidt afsæt og en klar retning for Education Esbjerg. Det har jeg foreløbigt et halvt år til, siger Erling Petersson.

Sikre fremdrift
Blandt Erling Peterssons primære opgaver er at videreføre de indsatser, der allerede er sat i gang for at tiltrække flere uddannelser og gøre det endnu mere attraktivt at være studerende i Esbjerg. Erling Petersson er ansat til at sikre fortsat fremdrift i den første tid og derefter påtage sig en anden rolle i projektet. Han skal være den drivende kraft her i starten, og han har naturligvis gjort sig tanker om, hvad der skal til for at løfte Esbjerg til et nyt niveau som uddannelsesby.

- Det er vigtigt at tiltrække flere gode uddannelser til Esbjerg, eksempelvis inden for klima og energi. Det er også vigtigt, at uddannelsesinstitutioner, virksomheder og Esbjerg Kommune forener kræfterne om en ny stærk strategi. Men det er ikke nok. Vi må også udbrede fortællingen om Esbjerg som en unik og attraktiv uddannelsesby på en anderledes måde, der gør op med vanetænkning, hæmmende forbehold og inddrager digitale virkemidler og sociale medier for at møde de unge, hvor de er. Vi må sætte ind på alle de områder, der har betydning for, at man kan føle sig velkommen og trives i en studieby, herunder billige studieboliger, særlige tilbud om kultur, idræt, cafeliv, kollektiv trafik og studiejob, samt en endnu mere imødekommende måde at tage imod nye studerende på. Alt sammen vil det kræve, at vi udnytter potentialerne for at samarbejde på tværs mellem by, kommune, uddannelser og virksomheder langt bedre end hidtil, siger Erling Petersson.

Jobbet hos Esbjerg Education er lønnet, men det er ikke tilfældet med en anden opgave, Erling Petersson også netop har påtaget sig som formand for Folkeuniversitetet i Esbjerg. Også den post ligger i fin forlængelse af Erling Peterssons tidligere virke, føler han.

Kommer med indsigt
Ved en konstituering lige efter nytår er Henrik Uhd Christensen fra Viking valgt som formand for Education Esbjerg bestyrelse, og han ser frem til at gøre brug af Erling Peterssons erfaring, viden og engagement i den første vigtige fase af projektet.

- Vi får med Erling Petersson en leder med en helt særlig forståelse for tematikkerne i uddannelsesvæsenet. Han har en indsigt i, hvad der foregår blandt unge, som gør ham i stand til at fornemme pulsen og modigt omsætte det i konkrete og nyskabende strategier og handlinger. Den udvikling, Esbjerg nu med forstærket kraft sætter i gang, har mange lighedstræk med den transformation, Erling har gennemført på Esbjerg Gymnasium, blot i en langt større skala. Hans evne til at interagere med mennesker, skabe samling og engagere alle involverede om en fælles sag vil blive yderst værdifuld, siger Henrik Uhd Christensen.

Også formand for Folkeuniversitetet
Folkeuniversitetet i Sydvestjylland får ny formand og bestyrelse før indgangen til den nye sæson. Også den post bliver Erling Peterssons. Han skal sammen med den øvrige bestyrelse tegne Folkeuniversitetet den kommende tid.

- Jeg glæder mig til både at videreføre den linje med kvalitetsforedrag, som allerede kendetegner Folkeuniversitetet og samtidig være med til at videreudvikle og forny institutionen. Blandt andet vil vi i løbet af 2020 målrette forskellige arrangementer til gruppen af studerende og elever i ungdomsuddannelserne, ligesom vi vil forny formen ved arrangementerne, siger Erling Petersson.

Fakta
Education Esbjerg er en ny enhed til at styrke Esbjerg som uddannelses- og studieby på alle område.
Education Esbjergs sekretariat vil som en selvstændig enhed være placeret i tilknytning til Business Esbjerg på Niels Bohrs Vej, hvor der vil være klare synergier mellem de to organisationer. Erling Petersson vil i den første fase få mulighed for at ansætte en til to medarbejdere, så han kan bruge hovedparten af sin tid i det udadvendte arbejde med at samle alle om den fælles sag.
Education Esbjergs bestyrelse består af: Henrik Uhd Christensen (formand), Søren Nørgaard Thomsen og Peter Kirk Larsen fra erhvervslivet, borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) og medlem af økonomiudvalget Søren Heide Lambertsen (S) fra byrådet samt direktør Susanne Nordenbæk, Business Esbjerg.
Education Esbjergs bestyrelse består af: Henrik Uhd Christensen (formand), Søren Nørgaard Thomsen og Peter Kirk Larsen fra erhvervslivet, borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) og medlem af økonomiudvalget Søren Heide Lambertsen (S) fra byrådet samt direktør Susanne Nordenbæk, Business Esbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den uperfekte bagside

Annonce