Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Erling stopper: Education Esbjerg jagter ny leder

Erling Petersson har valgt at stoppe i Education Esbjerg, men fortsætter indtil afløseren er fundet. Arkivfoto: Tue Sørensen
Education Esbjerg har rykket sig på to år – ny leder skal fortsætte arbejdet med at tiltrække flere unge.

Navne: Education Esbjerg har med massiv lokal opbakning fra virksomheder, fonde og den største enkelte bidragyder, Esbjerg Kommune, udviklet sig til en samlende kraft i Sydvestjyllands bestræbelser på at styrke Esbjerg som uddannelsesby.

Med nytænkende koncepter er der skabt nye standarder for at bygge bro mellem teori og praksis på videregående uddannelser og bringe studerende og virksomheder tæt sammen. Et eksempel er et toårigt graduate-program, Co-Bu, der giver dimittender mulighed for at udvikle sig i tre virksomheder og lægge grunden til en erhvervskarriere.

- Vi har mærket stor efterspørgsel efter at deltage i vore programmer. Flere end 100 dimittender – heraf over 70 procent uden for Esbjerg-området – søgte de seks stillinger i første runde af Co-Bu. I de første to år er Education Esbjerg lykkedes med at blive kendt af både vigtige lokale interessenter og unge fra andre dele af Danmark. Vi er nået langt, nu skal vi videre, siger bestyrelsesformand Henrik Uhd Christensen, der er CEO i Viking Life-Saving Equipment A/S, i en pressemeddelelse.

Annonce

Leder: Min mission er udført

Education Esbjerg har i de to første leveår været tegnet udadtil af en levende institution i byens uddannelsesverden, tidligere rektor på Esbjerg Gymnasium gennem over 20 år Erling Petersson. Han har formået at samle et team af ni dygtige og engagerede medarbejdere, som med al kraft arbejder for missionen - at tiltrække og fastholde flere unge i området – i sekretariatet på Niels Bohrs Vej.

Erling Petersson har meddelt bestyrelsen, at han betragter sin mission som udført, og at han agter at stoppe som leder af Education Esbjerg. Han fratræder i løbet af foråret, men vil være til rådighed i en overgangsperiode samt i udvalgte fora og projekter.

- Education Esbjerg har igangsat en række konkrete initiativer, der skal gøre Esbjerg mere attraktiv som uddannelsesby, og går nu ind i en ny fase, blandt andet med et visionært fyrtårnsprojekt på Esbjerg Strand. Derfor er tidspunktet godt til at få en ny og mere fremtidssikret leder, siger Erling Petersson, 70 år i meddelelsen.


Vi vil vægte de personlige kompetencer højt og søger en dygtig kommunikator, der kan tale med alle og kan bevæge sig i et politisk miljø.

Henrik Uhd Christensen

Han betegner det som et privilegium at kunne bruge sine sidste arbejdsår, sin erfaring og sit store netværk i en større sags tjeneste. Hans ledetråd har været at satse på levedygtige uddannelser baseret på lokale behov og med attraktive karrieremuligheder.

- Erling besidder en fantastisk kombination af uovertruffen erfaring og personlighed. Med sin stærke faglighed, begejstring og entusiasme samt ikke mindst det gode humør har han mestret at være i øjenhøjde med vores primære målgruppe, de unge, og samtidig begå sig ubesværet blandt virksomheder, politikere, uddannelsesfolk og øvrige interessenter. Erling er innovativ og insisterer på, at vi skal flytte os på de studerendes præmisser. En enestående indsats, siger Henrik Uhd Christensen.

Annonce

Et stærkt økonomisk fundament

Education Esbjergs bestyrelse indleder nu processen med at finde en ny leder af en uddannelsesoffensiv, hvor der er økonomisk råderum til at tænke langsigtet. Bidragene fra virksomheder, fonde og Esbjerg Kommune til drift og projekter har passeret 35 millioner kroner, og fundingprocessen vil være vedvarende. Den økonomiske opbakning er i sig selv en manifestation af, at området står sammen om nå målet om 7.500 studerende og øge lokale virksomheders muligheder for at tiltrække talenter i de næste år. Blandt de nye uddannelser er medicin og jura.

- Vi vil vægte de personlige kompetencer højt og søger en dygtig kommunikator, der kan tale med alle og kan bevæge sig i et politisk miljø. Det vil også kræve råstyrke og en stærk tro på, at vi som uddannelsesby kan overvinde den udtalte urbanisering i unges studievalg og faldende ungdomsårgange. Vores fundament til at modvirke og kompensere for den udvikling er stærkt, og vi har en fast overbevisning om at se muligheder frem for begrænsninger, siger Henrik Uhd Christensen.

/ rwe

Om Education Esbjerg

Education Esbjerg arbejder for at styrke Esbjerg som uddannelses- og studieby samt medvirke til at skabe et Danmark i bedre balance – uddannelsesmæssigt, økonomisk og geografisk. Enheden er organiseret med et selvstændigt sekretariat bestående af en sekretariatsleder, projektledere og assistenter/studentermedhjælpere.

Sekretariatet har reference til en bestyrelse med deltagelse af førende erhvervsfolk, politikere og Business Esbjerg. Education Esbjergs drift er finansieret af virksomheder, fonde, Esbjerg Kommune og senest også Varde Kommune.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Når han ikke træder mere, så ved jeg, at han sidder og lytter efter traktorer

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Miss Sunshine er selvskrevet: Man kan godt både have vundet All England og VM i badminton og være god til golf

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Charlotte og Jean har lavet en creme de la creme fodcreme

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

25 år med taekwondo i city

Ugeavisen Esbjerg

Ny plade og sjove mænd

Ugeavisen Esbjerg

Berglund har ikke haft fodboldstøvler på i 12 år: Så scorer han på sin første berøring

Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg-legender retter skarp kritik mod EfB-ejere: - Det er imponerende, at man på så kort tid kan smadre det hele

Ugeavisen Esbjerg

Jorden rundt med fodbold i tasken og SGI i hjertet

Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Esbjerg

Nyt i Broen: Dobbelt op på lingeri

Annonce